Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Valsts prezidents aicina Stademaieru spēlēt Izraēlas izlasē

Valsts prezidents aicina Stademaieru spēlēt Izraēlas izlasē
Amare Stademaiers un Šimons Peress
Foto: AP / Scanpix

Izraēlas valsts prezidents Šimons Peress uzaicinājis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni Amari Stademaieru (30) spēlēt Izraēlas nacionālajā izlasē. Šim amerikāņu basketbolistam esot ebreju saknes, turklāt viņš veic darbības, kas saistītas ar Izraēlu.

Iepriekšējā nedēļā Stademaiers iekļāvās iniciatīvas grupā, kas vēlas iegādāties Jeruzālemes "Hapoel" basketbola klubu. NBA Zvaigžņu spēles seškārtējais dalībnieks Stademaiers tagad atrodas Izraēlā, kur viņš trenē Kanādas izlasi, kas piedalās "Maccabiah" spēlēs (ebreju sportistu mačos).

Izraēlas valsts prezidents Peress tikās ar Stademairu ceturtdien, lai pārrunātu slavenā basketbolista labdarības iniciatīvas. Tikšanās laikā prezidents aicināja viņu spēlēt Izraēlas nacionālajā baskebola izlasē.

2004. gada olimpiādē Amare Stademaiers spēlēja ASV izlases rindās un palīdzēja izcīnīt bronzas medaļas. Pēc tam kopš 2007. gada viņš vairs nav spēlējis amerikāņu izlasē.

Pēdējos gados viņa loma NBA ir mazinājusies. Aizvadītajā sezonā Stademaiers ne reizi netika iekļauts Ņujorkas "Knicks" starta pieciniekā, bet iepriekš viņš tur bija gandrīz vienmēr. Savās 11 sezonās pasaules spēcīgākajā līgā vidēji mačā viņš guvis 21,3 punktus. Pēdējā sezonā viņš pirmās 30 spēles izlaida (ceļgala savainojuma dēļ), bet atlikušajos mačos laukumā devās kā rezervists un caurmērā iemeta 14,2 punktus.

Izmantotie resursi:
The Associated Press


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 15:21, pirms 11 gadiem
Ja jau ASV izlasē nespēlē,tad jau droši vien Stademaiers piekristu,bet es piemēram vispār nezinu kur tāda Izraēla atrodas pēc spēka?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-18 17:14, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Kadel Latvija nevar panemt Badingeru, Hampfrizu, Elisu un Dzeningsu kuri netiek ASV izlase.
Tāpēc, ka tad tā nebūs Latvijas, bet gan kaut kāda sūdu izlase...
, 2013-07-18 17:36, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Kadel Latvija nevar panemt Badingeru, Hampfrizu, Elisu un Dzeningsu kuri netiek ASV izlase.
Jo tie nav latvieši, kapēc jātņem iespējas aizstāvēt valsts godu cilvēkiem, kas te ir auguši un mācijušies? Diezvai tevis nosauktajiem spēlētājiem ir kādas jūtas pret Latviju.
, 2013-07-19 08:36, pirms 11 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Jo tie nav latvieši, kapēc jātņem iespējas aizstāvēt valsts godu cilvēkiem, kas te ir auguši un mācijušies? Diezvai tevis nosauktajiem spēlētājiem ir kādas jūtas pret Latviju.
Nu Badingeram pret mātes Dzimteni varētu būt jūtas.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
2

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
12

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.