Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Nākamā gada drafta kandidāts Lamelo Bols sezonu pavadīs Austrālijā

Andrejs Siliņš

Nākamā gada drafta kandidāts Lamelo Bols sezonu pavadīs Austrālijā
Lamelo Bols. Foto: AP / Scanpix

2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta kandidāts Lamelo Bols, kura brālis Lonzo spēlē Losandželosas "Lakers", bet tēvs Lavārs ir kolorīta personība Ziemeļamerikas medijos, nākamo sezonu pavadīs Austrālijas Nacionālajā līgā, pārstāvot Ilavaras "Hawks".

Lonzo Bolu 2017. gada draftā "Lakers" izvēlējās ar otro kārtas numuru, bet aizvadītajā nedēļā kopā ar vēl citiem spelētājiem un drafta izvēlēm aizmainīja uz Ņūorleānas "Pelicans", pretī saņemot Entoniju Deivisu. Tas kļuva par iemeslu ASV lielākajām sporta komerctelevīzijām atkal dot vārdu Lavāram Bolam, kurš paziņoja, ka "Lakers" šo lēmumu nožēlošot un vairs nekad neizcīnīšot NBA čempiontitulu.

Lonzo brāļi Lamelo un Liandželo tikmēr popularitāti iemantoja ar spēlēšanu Lietuvā, pārstāvot Prienas "Vytautas" komandu. Tiesa, ne viens, ne otrs nespēja tikt pie nozīmīga stabila spēles laika (spēļu prakses nolūkos Lavārs izveidoja vairākus pārbaudes turnīrus, kur piedalījās arī VEF skolas vienība), līdz ar to šķiršanās sanāca priekšlaicīga un ar skandāla piegaršu. Pirms nonākšanas Lietuvā brāļu aģents piedāvājis Bolus arī vairākiem Latvijas klubiem.

Domājot, ko darīt ar jaunākajām atvasēm tālāk, Lavārs izveidoja viņiem atsevišķu līgu, kurā spēlēja basketbolisti, kas vēlējās izlaist koledžu un uzreiz kļūt par profesionāļiem. Vēlāk līgas izlase devās tūrē pa Eiropu un Āziju, aizvadot virkni pārbaudes spēļu, tostarp pret Liepājas komandu Latvijas vēju pilsētā. Par to, vai līga tiks organizēta arī šovasar, nav nekādas informācijas.

Šobrīd 20 gadus vecais Liandželo tā arī nav atradis darba vietu kā basketbolists kādā līgā, ko nav izveidojis viņa tēvs, bet 17 gadus vecais Lamelo, kurš tiek uzskatīts par tiešām talantīgu basketbolistu, sāks savu profesionāļa karjeru Austrālijā. Lietuvā Lamelo esot spēlējis bez oficiāla atalgojuma, līdz ar to teorētiski pastāvējusi iespēja, ka Lamelo varētu pēc vidusskolas pabeigšanas (atgriezās vidusskolā šī gada pirmajā pusē) spēlēt kādā koledžā, taču NCAA rūpīgi izskatītu šo gadījumu un pastāvēja risks, ka Lamelo būtu jāizlaiž ja ne viss gads, tad vismaz noteikts skaits spēļu.

Austrālijas Nacionālajā līgā (NBL) Lamelo pārstāvēs Ilavaras "Hawks" klubu, kas aizvadītajā sezonā astoņu komandu konkurencē ar 12 uzvarām 28 spēlēs ieņēma septīto vietu. Līgas sezona parasti norisinās no oktobra līdz marta otrajai pusei. Austrālijā Lamelo cer apliecināt sevi kā augsta numura cienīgs nākamā gada NBA drafta kandidāts. Pats jaunietis ESPN izteicās, ka viņa mērķis ir būt drafta pirmajam numuram. Šobrīd populārajā drafta prognožu vietnē nbadraft.net nākamā gada prognozēs Lamelo atvēlēts trešais numurs (Artūrs Žagars šobrīd ierindots pirmās kārtas beigās - 28. numurs).

     [+] [-]

, 2019-06-18 10:03, pirms 5 gadiem
Diez vai čalis būs top 5 piks. Fantazēt jau patīk protams..Ar tik drausmīgu metienu , vēl jo vairāk māc šaubas. Kā komandas talismans gan noderētu ik vienai komandai.

     [+] [-]

, 2019-06-18 10:26, pirms 5 gadiem
markkomartins rakstīja: Diez vai čalis būs top 5 piks. Fantazēt jau patīk protams..Ar tik drausmīgu metienu , vēl jo vairāk māc šaubas. Kā komandas talismans gan noderētu ik vienai komandai.
Vienā saitā kaut kad viņš bija minēts iekš top5,bet pārējos viņš bija ap 30+ picku
Galīgi neticu tam saitam ar viņa ranku,jo potenciāli labākais čalis ir tikai nr 6 viņiem.

     [+] [-]

, 2019-06-18 10:33, pirms 5 gadiem
Gan jau dzīve izaudzinās viņu. Potenciāls viņam ir, bet defā vispār nespēlē, arī uzbrukumā izvēlas iso risinājumus

     [+] [-]

, 2019-06-18 11:14, pirms 5 gadiem
Uzbrukumā Lamelo ir fantastisks gan kā piespēlētājs, gan kā punktu guvējs, bet lielākais mīnus pašlaik ir aizsardzība, ja nemainīs attieksmi pret spēlēšanu defā tad tas var maksāt vietu NBA drafta aušgalā.

     [+] [-]

, 2019-06-18 12:20, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Vienā saitā kaut kad viņš bija minēts iekš top5,bet pārējos viņš bija ap 30+ picku
Galīgi neticu tam saitam ar viņa ranku,jo potenciāli labākais čalis ir tikai nr 6 viņiem.
draftnet var sākt ticēt ap decembri, pagaidām tur tikai haips ir

     [+] [-]

, 2019-06-18 14:50, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Gan jau dzīve izaudzinās viņu. Potenciāls viņam ir, bet defā vispār nespēlē, arī uzbrukumā izvēlas iso risinājumus
Būs ka Caramele, protams nevar ne tuvu salīdzināt, arī nedomāju ka jebkad varēs. Bet ja padodas 1v 1 tad lai spēlē, tikai nez vai ar to pietiks priekš nba

     [+] [-]

, 2019-06-18 22:22, pirms 5 gadiem
LKL, ja būtu drafts... viņš tur tuvumā nebūtu! Pārvērtēti vairākkārt... ļoti ceru, ka no šiem klauniem vairāk neviens pat nepietuvosies NBA... vai profesionālajam basketam kā tādam!!!