Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Odoms izmantojis viltus dzimumlocekli, lai izietu olimpisko dopinga testu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Odoms izmantojis viltus dzimumlocekli, lai izietu olimpisko dopinga testu
Lamars Odoms 2019. gada 1. maijā Lasvegasā. Foto: AFP/Scanpix

NBA čempions Lamars Odoms 2004. gadā vēlējies iekļūt ASV basketbola izlasē, taču, apzinoties, ka neizies dopinga pārbaudi, izmantojis viltus dzimumlocekli, sestdien, 18. maijā, atsaucoties uz fragmentu no spēlētāja topošās grāmatas "Darkness to Light", ziņo "Yahoo Sports!"

Piedalīšanās Olimpiskajās spēlēs bija viens no lielākajiem Odoma sapņiem, taču, lai iekļūtu komandā, vajadzēja iziet dopinga pārbaudi – vai spēlētāja organismā nav neatļautas vielas. Odoms “tovasar katru dienu smēķēja zāli”, taču atrada risinājumu.

“Sākām gūglēt “viltus dzimumlocekļus” un pētījām dažādus paņēmienus, kā iziet dopinga pārbaudi,” viņš rakstīja. “Pēc nogurdinošiem meklējumiem pasūtījām milzīgu, melnu priekšmetu no gumijas – tas tika atsūtīts nākamajā dienā.”

Kad pārbaudītājs ieradās Odoma mājā, lai veiktu testu, NBA čempions bija sagatavojies, palūdzot, lai viņa “no aizliegtajām vielām brīvais” treneris “iečurātu dzimumlocekļa tvertnē, kura bija paslēpta zem apakšbiksēm”.

Epizode beidzās ar Odoma “čurāšanu” tualetē divu pēdu attālumā no NBA pārstāvja, kurš vēlāk pārbaudīja urīna temperatūru. Acīmredzams, ka Odomam izdevās izturēt pārbaudi.

Odoms iekļuva komandā, Atēnu spēlēs vidēji gūstot 9,3 punktus un izcīnot 5,8 atlēkušās bumbas, taču amerikāņi izcēlās ar bēdīgi slavenu finišu, ierindojoties tikai trešajā vietā.

Notikušais ir vēl viens atgādinājums, cik ļoti narkotiku atkarība ietekmēja viņa karjeru pat slabas gados. Ārsti nosauca lielo vīru par “staigājošu brīnumu”, pateicoties tam, ka Odoms spēja izveseļoties pēc narkotiku pārdozēšanas Nevadas bordelī.

Trīsdesmit astoņus gadus vecais basketbolists tagad ir atguvies un šovasar plāno spēlēt “Big 3” līgā.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/lamar-odom...

     [+] [-]

, 2019-05-18 23:34, pirms 5 gadiem
ietekmēja viņa karjeru pat slabas gados