Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

D'Antoni turpinās darbu "Rockets"

Andrejs Siliņš

D'Antoni turpinās darbu "Rockets"
Maiks D'Antoni (vidū). Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" īpašnieks Tilmens Fertita atklājis, ka negrasās pārtraukt līgumattiecības ar komandas galveno treneri Maiku D'Antoni, neraugoties uz to, ka "Rockets" atkal nesasniedza savu mērķi.

"Rockets" pēc ilgas ieskriešanās sezonas pirmajā pusē turpināja ar lielisku sniegumu sezonas otrajā daļā un pirms izslēgšanas turnīra tika uzskatīta par vienu no pretendentēm uz čempiontitulu. Tomēr atkal mērķi sasniegt neizdevās, Rietumu konferences otrajā kārtā atzīstot Goldensteitas "Warriors" pārākumu.

"Maiks nākamgad turpinās vadīt komandu. Viņam nākamgad būs 69 gadi, viņš vēl nezina, ko vēlas darīt pēc trenēšanas. Nākamo nedēļu laikā apsēdīsimies un izrunāsimies. Mūs šobrīd satrauc tas, kā padarīt komandu labāku. Maiks šeit būs, viņš man patīk. Viņš ir ļoti labs treneris. Spēlētājiem patīk pie viņa spēlēt," D'Antoni palikšanu amata apstiprināja kluba īpašnieks.

"Man visu laiku stāsta to, ka brīvajiem aģentiem svarīgi ir tas, kas ir kluba īpašnieks un kas ir komandas treneris. Mēs ar Maiku labi sastrādājamies. Cerams, turpināsim izcīnīt uzvaras, un Maiks būs ar komandu vēl ilgi," turpināja pasaules bagātākais restorānu biznesa īpašnieks Fertita.

D'Antoni par "Rockets" treneri kļuva 2016. gadā, divreiz aizvedis komandu līdz konferences pusfinālam, bet pagājušajā gadā spēlēja konferences finālā. Divreiz karjerā D'Antoni atzīts par NBA sezonas labāko treneri (2005, 2017), bet pie čempiontitula tā arī ne reizi nav ticis.

Izmantotie resursi:
https://www.houstonchronicle.com