Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" pirmajā pirmsdrafta treniņā pārbauda saspēlniekus un turku centru

Andrejs Siliņš

"Knicks" pirmajā pirmsdrafta treniņā pārbauda saspēlniekus un turku centru
Amerikānis ar Grieķijas pilsonību Tailers Dorsijs
Foto: USA Today / Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" pirmajā pirmsdrafta treniņā piedalījušies trīs saspēles vadītāji, kā arī divi centra spēlētāji.

Pirms pāris dienām drafta loterijā noskaidrojās, ka "Knicks" pirmā izvēle draftā būs 8. numurs, bet otrajā kārtā Ņujorkas klubam ir 44. un 58. numurs. Čikāgā jau notikusi ikgadējā pirmsdrafta oficiālā nometne, tāda pati jūnija sākumā paredzēta arī Itālijas pilsētā Trevīzo, bet klubi jau drīkst aicināt spēlētājus uz individuālajiem treniņiem, un "Knicks" šo iespēju izmantojusi jau trešdien.

Pirmajā treniņ piedalījušies pieci spēlētāji, kas pabeiguši sezonas savās universitāšu komandās un pieteikušies draftam. Viens no tiem ir NCA čempions Ziemeļkarolīnas sastāvā Tonijs Bredlijs - 211 centimetrus garais centrs/spēka uzbrucējs savā debijas sezonā koledžu basketbolā vidēji guva 7,1 punktu un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. Treniņā piedalījās arī "Fenerbahce" sistēmā augušais, bet pagājušo sezonu Ziemeļkarolīnas štata universitātē spēlējušais centrs Omers Jurtsevens. 18 gadus vecais Uzbekistānā dzimušais Turcijas pilsonis vidēji guva 5,9 punktus un izcīnīja 4,4 bumbas zem groziem.

Tāpat treniņā bija trīs saspēles vadītāji, un savu pirmo izvēli, proti, 8. numuru "Knicks" visdrīzāk izmantos tieši saspēles vadītāja iegūšanai. 21 gadu vecais amerikānis Tailers Dorsijs, kurš pagājušajā vasarā kandidēja uz vietu Grieķijas izlasē, divas sezonas nospēlējis Oregonas universitātē. Aizvadītajā sezonā 194 centimetrus garajam Dorsijam 14,6 punkti, 3,5 bumbas un 1,7 piespēles. Vairāk gan Dorsijs spēlēja otrā numura pozīcijā, realizējot 42,3% trīspunktnieku.

23 gadus vecais Floridas universitātes topošais absolvents Keisijs Hils (185 cm, 79 kg) savā pēdējā koledžu basketbola sezonā izcēlās ar 9,7 punktiem, 4,5 piespēlēm un 2,9 bumbām, taču ārkārtīgi slikti uzbrucis grozam no tālienes - realizēti vien 20,5% trīspunktnieku. Tā nav nejaušība, jo arī iepriekšējās trīs sezonās Hils ne reizi nesasniedza pat 30% precizitāti tālmetienos. Tikmēr Arizonas universitātē sezonu aizvadījušais Kobi Simonss vidēji guva 8,7 punktus, atdeva 2,0 piespēles un izcīnīja 1,6 bumbas. Draftexpress.com Simonsam šobrīd paredz vietu tieši drafta otrās kārtas beigās.

Daudz tiek runāts arī par diviem citiem saspēles vadītājiem, ko "Knicks" ar laiku labprāt vēlētos redzēt savā komandā. Viens no tiem ir Ziemeļkarolīnas štata universitātes students Deniss Smits (18,1 punkts, 6,2 piespēles, 4,6 bumbas, 1,9 pārtvertas bumbas), taču ar astoto numuru var izrādīties par vēlu, lai rezervētu tiesības uz Smitu. Tāpat tiek runāts par 196 centimetrus garā franču aizsarga Frank Ntilikinas draftēšanu - "Strasbourg" sastāvā Ntilikina nupat jau otro gadu pēc kārtas tika atzīts par labāko jauno spēlētāju Francijas līgā.

Izmantotie resursi:
ESPN
NY Post

  +1 [+] [-]

, 2017-05-18 18:41, pirms 7 gadiem
Franks un Deniss butu nice, bet tie pirmie divi chista nav vajadzigi. Un priekz kam centrus ? ir tak willy

  +1 [+] [-]

, 2017-05-18 19:27, pirms 7 gadiem
Smits būtu ļoti labi, bet neticās, ka noslīdēs lidz 8. vietai. Ntilikinu gan varētu dabūt

  +3 [+] [-]

, 2017-05-18 19:34, pirms 7 gadiem
Ļoti gribētu Franku dabūt Knickos, grūti spriest, cik ļoti augsti ir viņa griesti, viss atkarīgs no tā vai viņš spēs kļūt par skoureri, bet viņam ir izcils basketbola IQ un "fīls" uz spēli, kā arī ir viens no labākajiem aizsardzības aizsargiem draftā, kas arī mūsdienu NBA nav mazsvarīgi, ja pretī ir jāsedz Kariji, Vestbrūki, Ērvingi utt... Domāju, ka lemtspēja un aizsardzība translēsies NBA jau pirmajā sezonā, pie pārējiem aspektiem domājams arī ar laiku tikai augs!

     [+] [-]

, 2017-05-18 20:06, pirms 7 gadiem
Vajag Tradicionālu Saspelnieku, 10-14 punkti + 8-10 piespēles caaurmērā!

     [+] [-]

, 2017-05-18 20:45, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: Franks un Deniss butu nice, bet tie pirmie divi chista nav vajadzigi. Un priekz kam centrus ? ir tak willy
Laikam viņiem willy pa švaku liekas.Protams,bez Smita un Ntikilinas ir citi lieliski saspēlnieku.Varu droši teikt,ka knicks iegūs labu saspēlnieku.

     [+] [-]

, 2017-05-18 21:58, pirms 7 gadiem
pilnigas pabiras saspelnieks ar 4 kaut kadiem kam tads vajag vai ari centrs ar tik pat bumbam ,vai tad tiešam neka labaka nav?

     [+] [-]

, 2017-05-18 22:05, pirms 7 gadiem
Varētu paņemt kādu jauno PG + Rondo dabūt, tas būtu labs variants. Man liekas, viņš tieši brīvs būs.

     [+] [-]

, 2017-05-18 23:07, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Varētu paņemt kādu jauno PG + Rondo dabūt, tas būtu labs variants. Man liekas, viņš tieši brīvs būs.
Mhm..Varetu Gabranu dabut

     [+] [-]

, 2017-05-19 08:28, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: Franks un Deniss butu nice, bet tie pirmie divi chista nav vajadzigi. Un priekz kam centrus ? ir tak willy
a ko tad 3 saspēlniekus ņemsi draftā? Kāda jēga? Un Willy arī vajag kādu backup.