Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA spēlētājiem Covid-19 saslimšanas gadījums skaits ir lielāks nekā izziņots

Rolands Eliņš

NBA spēlētājiem Covid-19 saslimšanas gadījums skaits ir lielāks nekā izziņots
Adams Silvers. Foto: PA/Scanpix

NBA komisārs Adams Silvers sarunā ar medijiem atklāja, ka privātuma dēļ līga nav izziņojusi visu koronavīrusa saslimušo spēlētāju vārdus, taču to esot vairāk par publiski paziņotajiem septiņiem. Silvers arī apliecināja, ka šobrīd ne tikai nav skaidra NBA sezonas atsākšanās, bet arī kritēriji, kurus nepieciešams piepildīt.

Silvers apliecināja, ka NBA spēlētāju vidū ir vairāk ar Covid-19 saslimušo nekā izziņots publiski. Iepriekš bijuši minēti septiņi spēlētāji – Rudī Gobērs, Donovans Mičels, Kevins Durents, Kristians Vuds un vēl trīs vārdā nenosaukti „Nets” spēlētāji. Silvers atklāja, ka inficēto spēlētāju skaits ir lielāks, taču atteicās nosaukt gan vārdus, gan saslimšanas apmērus. NBA šo informāciju neizpaudīs, pamatojot to ar spēlētāju privātumu, taču Silvers apsolīja, ka visi inficētie spēlētāji stingri ievēro drošības protokolus.

NBA vadītāji vakar noturēja video konferenci, pēc kuras Silvers pastāstīja, ka līga joprojām nav nonākusi pie lēmuma par sezonas atsākšanos un ka līga nemaz nevar nonākt pie šāda lēmuma. Lai arī koronavīrusa smagi skartajā ASV arvien plašāk parādās aicinājumi atgriezties ierastajā ikdienas režīmā, Silvers norādīja, ka NBA nav tādā pozīcijā, lai varētu par to lemt.

Silvers norādīja, ka līga rūpīgi seko līdzi veselības iestāžu sniegtajiem datiem, taču arī apzinās, ka vispirms jānodrošina medicīnas darbinieku drošība pirms var sākt runāt par NBA spēlētājiem un spēļu aizvadīšanu.
„Lai pieņemtu konkrētu lēmumu, nepieciešami daudzi dati,” sacīja Silvers. „Tas arī rada neskaidrību, jo šobrīd mēs nemaz neesam droši, kuri ir īstie kritēriji. Nevaram pateikt, ka, ja piepildās A, B, un C kritēriji, tad varam sākt spēlēt.”

NBA komisārs arī apliecināja, ka līga patur prātā iespējas pārcelt nākamās sezonas sākumu, spēlēšanu bez līdzjutējiem un komandu izolāciju, taču pagaidām tās visas esot tikai iespējas, kuras līgas vadība uzklausa un izvērtē to iespējas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...