Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisārs atklāj, kā pierunāja Džordanu veidot video arhīvu par "Bulls" sezonu

Rolands Eliņš

NBA komisārs atklāj, kā pierunāja Džordanu veidot video arhīvu par "Bulls" sezonu
Adams Silvers un Maikls Džordans. Foto: AP/Scanpix

NBA komisārs Adams Silvers ESPN veidotajā materiālā atklājis, kā pirms 23 gadiem pierunāja Maiklu Džordanu atļaut filmēšanas grupai būt klāt kluba procesos 1997./98. gada sezonā, kamēr dokumentālās filmas „Pēdējā deja” producents Maiks Tolins Džordana piekrišanu veidot dokumentālo filmu saņēma brīdī, kad Klīvlendas „Cavaliers” ar Lebronu Džeimsu priekšgalā svinēja savu 2016. gada čempionu titulu.

NBA komisārs Adams Silvers 1997. gadā vadīja līgas satura un izklaides nodaļu un tolaik saņēma ieteikumu no saviem padotajiem, ka, ņemot vērā baumas par Maikla Džordana iespējamo aiziešanu no sporta pēc šīs sezonas, nepieciešams iemūžināt šo laiku ar plašākiem video materiāliem, no kuriem varētu izveidot dokumentālo filmu.

Silvers šo ideju ātri vien saskaņoja ar „Bulls” vadību, taču galvenais šķērslis bija Džordans, kuram, atšķirībā no citiem NBA spēlētājiem, pašam piederēja sava brenda izmantošanas tiesības. Silvers tagad atminas, kā pārliecinājis Džordanu piekrist, ka kopā ar komandu sezonā ir arī filmēšanas grupa.

Galvenais treneris Fils Džeksons par ideju neesot iebildis, tikai paturējis tiesības padzīt operatorus nostāk, kad viņš to vēlēsies, kamēr Džordans bijis skeptiskāk noskaņots.

„Nekādas vienošanās nebija,” atcerējās Silvers. „Es teicu, ka jā, droši vien kaut kad mēs par šo pamatīgi kaulēsimies, taču šobrīd galvenais ir nenokavēt un izveidot video materiālus. Un tad es piedāvāju izšķirošo nosacījumu – neviena puse nevarēs izmantot video materiālus no „Bulls” aizkulisēm bez otras puses atļaujas. Materiāli fiziski tiks paslēpti un noglabāti, mūsu producentiem nebūs pieejas. To varēs izmantot tikai ar tavu atļauju. Teicu Džordanam, ka vissliktākajā scenārijā viņam būs pirmās klases mājas video ierakstu komplekts, ko parādīt bērniem.”

Tam Džordans arī piekrita, un no 1997./98. gada NBA sezonas Čikāgas „Bulls” aizkulisēs tika nofilmēts vairāk nekā 500 stundu ilgs materiāls. Tas tika rūpīgi noglabāts NBA telpās, nesniedzot nevienam pieeju, un tāds tas arī palika līdz 2016. gadam.

Ik pa laikam Džordanam tika piedāvāts izmantot materiālus dokumentālās filmas veidošanai, taču viņš tos noraidīja jau sākuma stadijā, atsakoties par to runāt. Taču tad pie Džordana uzticības personām vērsās filmu producents Maiks Tolins, kurš nāca ar ideju veidot nevis dokumentālo filmu, bet gan vairākas sērijas. Viņam izdevās tikt pie tikšanās ar Džordanu, kas gan nebija īpaši sarunāta. „Viņa draugi teica, ka Maiklam nepatīk biznesa tikšanās, tāpēc viņi teica, lai tajā dienā atnāku uz biroju un gan jau kādā brīdī savedīsim jūs kopā,” ESPN citē Tolinu.

Tolins atceras, ka tikšanās norisinājās tieši laikā, kad Klīvlendas „Cavaliers” svinēja savu čempiones titulu. Viņš atminas, ka Džordans izlasījis viņa pieteikumu un plāna uzmetumu, taču īpašu uzmanību pievērsis Tolina CV, kur bija minētas filmas, ko viņš veidojis. „Tur bija minētas dokumentālās filmas par Karimu Abduldžabaru, Henku Āronu, tur bija filma „Coach Carter”, taču Džordana acis apstājās pie filmas par Alenu Aiversonu. Viņš man vaicāja, vai to biju veidojis es. Nezināju, vai tas ir labi vai slikti, taču kautrīgi atbildēju, ka jā. Džordans pēc tam teica: „Es to noskatījos trīs reizes. Lika man raudāt. Es mīlu to mazo puisi.”” Pēc tam Džordans esot piecēlies un piekritis filmas veidošanai.

ESPN materiālā norādīts, ka Džordans ļoti ilgu laiku nav vēlējies dokumentālo filmu par sevi, jo nevēlas nonākt pagātnē, un dokumentālā filma viņa vērtējumā ir kaut kas, ko veidot tikai pašā mūža izskaņā. Džordana draugi atklājuši, ka viņš arī ļoti nevēlējies tikt iekļauts NBA Slavas zālē, pat apsverot domu uz vienu spēli atgriezties profesionālajā basketbolā (Slavas zālē spēlētāju var iekļaut ne agrāk kā piecus gadus pēc viņa pēdējā mača).

Dokumentālās filmas pirmā sērija tiks publicēta rītdien.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-04-19 13:56, pirms 4 gadiem
ir kāds links uz filmu??

     [+] [-]

, 2020-04-19 14:04, pirms 4 gadiem
Ļeģenda!