Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Grizzlies" treneris asi kritizē tiesnešus: "Neļaušu viņiem tā pret mums izturēties!"

Andrejs Siliņš

"Grizzlies" treneris asi kritizē tiesnešus: "Neļaušu viņiem tā pret mums izturēties!"
Deivids Fizdeils
Foto: AP / Scanpix

"Izskaidrojiet, kā Kavai Lenards viens var izmest vairāk sodiņus, nekā visa mana komanda kopā!" pēc zaudējuma Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" otrajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra spēlē dusmīgs par tiesnešu darbību bija Memfisas "Grizzlies" galvenais treneris Deivids Fizdeils.

"Diemžēl man ir tāds spēlētājs kā Maiks Konlijs, kurš visas karjeras laikā nav saņēmis nevienu tehnisko piezīmi, bet nespēj saņemt atbilstošu cieņu no tiesnešiem, ko būtu pelnījis. Šī bija ļoti slikti notiesāta basketbola spēle. Zeks Rendolfs, kurš ir viens no sīkstākajiem spēlētājiem līgā, neizmeta nevienu soda metienu, bet Kavai Lenards kaut kādā veidā tika pie 19 soda metieniem," pēc mača tiesnešus atklāti kritizēja "Grizzlies" galvenais treneris Fizdeils.

"Pirmajā puslaikā no soda laukuma izmetām 19 metienus un tikām pie sešiem soda metieniem. Viņi izmeta 11 metienus no soda laukuma, bet tika pie 23 soda metieniem. Neesmu ciparu džeks, bet tas nešķiet pareizi. Kopumā spēlē 35 reizes metām no soda laukuma un tikām pie 15 sodiņiem visā mačā!" balsi pacēla treneris FIzdeils. "Viņi no soda laukuma izmeta 18 metienus, bet tika pie 32 soda metieniem. Kavai Lenards viens pats izmeta 19 soda metienus - vairāk nekā mēs kā komanda. Izskaidrojiet to man!"

"Mēs nesaņemam tādu cieņu, kādu mani puiši būtu pelnījuši. Maiks Konlijs nesāk trakot, viņš saglabā cieņu un spēlē spēli, bet es neļaušu viņiem [tiesnešiem] tā pret mums izturēties. Zinu, ka Popam [Gregam Popovičam] ir reputācija, kamēr es esmu tikai jauns pirmgadnieks, bet neļaušu viņiem mūs apkrāpt - tiesnešu darbs bija nepieņemams un neprofesionāls.Mani puiši turējās spēlē un bija pelnījuši tajā turēties līdz pat beigām, bet viņi [tiesneši] pat mums nedeva tādu iespēju," dusmīgs bija Fizdeils, kuram šī ir pirmā sezona kā galvenajam trenerim.

Fizdeila vairākkārt piesauktais Maiks Konlijs arī pēc mača saglabāja mieru, lai gan neslēpa sarūgtinājumu par laukumā piedzīvoto: "Šeit redzam divas dažādas komandas. "Spurs" ir čempioni. Viņi vairākas reizes izcīnījuši titulu. Viņi paveikuši daudz lielisku lietu. Mēs vēl tādu [cieņu] neesam nopelnījuši, mums vispirms jānonāk tā kalna virsotnē. Saprotam to, es to saprotu. Tāpēc arī nesūdzēšos par to. Iešu priekšu ar nolaistu galvu, saglabāšu koncentrēšanos, mēģināšu spēlēt šādos apstākļos pēc iespējas labāk un mēģināšu darīt visu, lai tas atstātu pēc iespējas mazāku iespaidu arī uz maniem komandas biedriem."

Gregs Popovičs norādīja uz savas komandas vājajām vietām otrajā puslaikā: "Trešajā ceturtdaļā un pēdējās ceturtdaļas sākumā mūsu uzbrukums nonāca tualetē, jo "Grizzlies" demonstrēja lielisku aizsardzību. Viņi tika ar mums galā un paveica lielisku darbu. Pārstājām kustināt bumbu, pieļāvām kļūdas. Ja pret "Grizzlies" pieļauj kļūdas, nonāc nepatikšanās. Bumba apstājās, sākām spēlēt viens pret vienu, driblējām, driblējām driblējām - tāda veida uzbrukums... Pretinieki paveica labu darbu, to izmantojot un tiekot atpakaļ spēlē."

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2017-04-18 09:42, pirms 7 gadiem
"Iešu priekšu" šitais labs

     [+] [-]

, 2017-04-18 09:49, pirms 7 gadiem
Briest sods

     [+] [-]

, 2017-04-18 10:52, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: "Iešu priekšu" šitais labs
Kāpēc apstājies tur? "Iešu priekšu ar nolaistu galvu" - tātad Konlijs publiski atzīst, ka ir padevies, vai tomēr nepareizi iztulktos?

  -1 [+] [-]

, 2017-04-18 11:35, pirms 7 gadiem
Treneris ir 30min turējis laukumā Kārteru, bet te runā par tiesnešiem

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 11:53, pirms 7 gadiem
Nekāds jaunums jau tas nav, ka nba tiesneši pietiesā favorītiem, zvaigznēm vai nosacītajām zvaigznēm. Varbūt tas ir neapzināti, bet fakts paliek fakts, ka, piemēram, Lebronam, Durantam vai Lenardam, ir vieglāk nopelnīt soda metienus, kā kādam citam. Spēli neredzēju, vai bija tur tos sodus jādod arī uz otru pusi, bet nu cipari jau interesanti.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-18 12:29, pirms 7 gadiem
NBA pēc būtības ir liels šovs, kurā piedalās planētas meistarīgākie spēlētāji, kuri par lielām naudām tiek atpirkti no citu valstu čempionātiem (par ASV nerunāsim- tur gandrīz jebkurš no bērnu dienām sapņo spēlēt NBA, NHL utml.). Līdz ar to mākslīgi tiek paaugstināts vēl vairāk šo zvaigžņu statuss, lai līga iegūtu vēl lielāku peļņu. Un peļņas līmenis taču nepaaugstināsies, ja līgas atrastās zvaigznes nesavāks pietiekoši iespaidīgu statistiku spēlē un sāks svilpt par viņu katru nostaigāto lieko soli vai viņu izdarītiem pārkāpumiem. Man gan kā parastam skatītājam gribētos, lai tomēr būtu godīga cīņa!

     [+] [-]

, 2017-04-18 12:39, pirms 7 gadiem
atlantas un wizardu spele ar bija soda metieni 39 pret 18 un neviens nechiksteja .vnk tas nosaka lenarda fundimentalo gatavibu dabut kontaktu

     [+] [-]

, 2017-04-18 12:39, pirms 7 gadiem
nomanit speletaju utt

     [+] [-]

, 2017-04-18 13:55, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: atlantas un wizardu spele ar bija soda metieni 39 pret 18 un neviens nechiksteja .vnk tas nosaka lenarda fundimentalo gatavibu dabut kontaktu
Vispār jau Milsaps kaut ko tur teica par MMA (sava veida cīņas sports). Tiešā veidā kā Fizdeils gan laikam neviens nepateica.

     [+] [-]

, 2017-04-18 19:16, pirms 7 gadiem
Spēli neredzēju, bet nu man liekas ka metienu skaitam no soda laukuma un saņemto soda metienu skaitam ir mazs sakars.
Ja tā būtu, tad jau būtu viss vienkārši - izpildam maksimāli daudz metienu no soda laukuma un saņemam daudz soda metienus.

     [+] [-]

, 2017-04-19 07:35, pirms 7 gadiem
Pēc izturēšanās un pateiktā intervijā izklausās, ka Konlijs ar savu attieksmi būtu ideāls aizstājējs Pārkeram Spurs sistēmā... Manuprāt, viņš tur lieliski iederētos. Kad Konlijam beidzas līgums?