Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gobēram 16,5+15,5 ļauj kļūt par rietumu nedēļas labāko spēlētāju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gobēram 16,5+15,5 ļauj kļūt par rietumu nedēļas labāko spēlētāju
Rūdijs Gobērs. Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas pagājušās nedēļas labāko spēlētāju Austrumu konferencē izvēlēts Vašingtonas "Wizards" aizsargs Bredlijs Bīls, bet rietumos atzinība tikusi Jūtas "Jazz" centram Rūdijam Gobēram.

Bīls aizvadītajā nedēļā piedalījās četrās spēlēs, palīdzot komandai izcīnīt trīs uzvaras. Pats basketbolists tās kaldināja ar 32,5 punktiem, 7,0 rezultatīvām piespēlēm un 6,3 atlēkušajām bumbām. Tāpat Bīls nodemonstrējis lielisku precizitāti no perimetra, realizējot 52,5% tālmetienu.

Divos mačos Bīlam izdevās iemest 40 punktus – zaudējumā pret Šarlotas "Hornets" un uzvarā pret Memfisas "Grizzlies". Pirmajā duelī viņš iemeta septiņus trīspunktu metienus, bet pret Memfisu mērķi sasniedza pat deviņi trejači. "Wizards" ieņem 11. vietu Austrumu konferencē.

Gobērs arīdzan laukumā devās četrās spēlēs, "Jazz" uzvarot trīs no tām. Vienīgais izņēmums bija otrdien savā laukumā piedzīvotā neveiksme pret Oklahomsitijas "Thunder" ar 89:99, un centrs šajā spēlē izcēlās ar 15 punktiem un 12 bumbām zem groziem. Savukārt nedēļas griezumā viņš vidēji iemeta 16,5 punktus, izcīnīja 15,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,3 pretinieku metienus, savus metienus realizējot ar 69,4% precizitāti.

Savu rezultatīvāko spēli Gobērs aizvadīja svētdien, panākumu pret Bruklinas "Nets" kaldinot ar 23 punktiem, turklāt viņam bija nepieciešami tikai 12 metieni no spēles, grozā lidojot deviņiem. Līdzās tam Gobērs izcīnīja 17 bumbas zem groziem un bloķēja trīs metienus. "Jazz" Rietumu konferencē ir septītās vietas īpašniece un var justies ļoti komfortabli.