Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Bārklijs: "NBA prasa faniem maksāt lielu naudu par sliktu basketbolu"

Bārklijs: "NBA prasa faniem maksāt lielu naudu par sliktu basketbolu"
Čārlzs Bārklijs 2016. gada 4. aprīlī Hjūstonā, komentējot NCAA čempionāta finālspēli starp "Villanova" un "North Carolina"
Foto: AFP/Scanpix

"Visi nopelna tik daudz naudas, ka neatļaujas būt godīgi pret notiekošo. NBA kļūst līdzīga NFL, visi saņem tik daudz naudas, ka pārējais vairs nerūp," ceturtdien, 16. februārī, sarunā ar "Sporting News" teica TNT šova "Inside the NBA" apskatnieks Čārlzs Bārklijs.

"Basketbols man nozīmē ļoti daudz. Vēlos redzēt spēcīgu konkurenci. Manuprāt, mēs prasām līdzjutējiem maksāt pārāk daudz naudas, lai skatītos sliktu basketbolu. Kā fans jūtos bēdīgi, jo uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt spēles, par kurām nodomā, “Jā, es noskatīšos visu spēli.”

Johaidī, dažas spēles ir ļoti labas. “Spurs” pret “Warriors”, vai “Spurs” pret “Cavaliers” un “Cavaliers” pret “Thunder”. Taču jāuzdod sev jautājums – vai, katram saņemot tik daudz naudas, mēs spēlei pievēršamies pa īstam?

Cik līgā ir komandu, uz kurām būtu vērts iegādāties sezonas abonementu? Nopietni. Sešas vai septiņas? Labi, ja tā. Ieskaitot Toronto un Bostonu, kas spēlē Austrumos. Tu zini, ka “Cavaliers” uzvarēs Austrumos. Un pieskaiti Toronto un Bostonu. Rietumos ir “Spurs”. Ir “Golden State Warriors”. Ja vēlies, vari pieskaitīt Losandželosas “Clippers”. Taču tāpat zini, kas spēlēs finālā.

Mums pietrūkst laba produkta. Mani tas uztrauc. Vai varat iedomāties, ka esat “Brooklyn Nets” fans? Vai “Orlando Magic” līdzjutējs? Vai “Miami Heat” atbalstītājs? Ja ir tikai piecas vai sešas spēles, kuras man būtu vērts redzēt, kāpēc iztērēt tam visu savu naudu? Tikpat labi varētu pagaidīt piecas vai sešas atsevišķas spēles. Tas mani padara traku kā līdzjutēju.

Pārāk daudzi puiši met pārāk daudz tālmetienu. Taču tas nemainīsies, jo kļuvis par daļu no līgas analīzes. Vēlētos, lai visi šie analītīķi pamostos un pateiktu, “Zini, ko? Spēle kļuvusi par trīspunktu metienu konkursu, bet līga (konkurences ziņā) ir sliktākā, nekā jebkad bijusi.”

Garie spēlētāji tagad met tālmetienus. Tas ir interesanti. Kā man patīk teikt, neesmu vecs vīrs, kurš staigā apkārt, ienīstot jaunos puišus. Manuprāt, ja jebkurš godīgi paskatītos, NBA mums nav daudz labu komandu.

Īpaši neceru, ka lietas mainīsies. Šie puiši saņem pārāk daudz naudas. Viņi jau parakstīja jaunu TV līgumu, viņi nepaaugstinās vecuma robežu. Visi nopelna tik daudz naudas, ka neatļaujas būt godīgi pret jums. Iznākumā mēs kļūstam līdzīgi NFL, kur ikviens saņem tik daudz naudas, ka pārējais kļūst vienaldzīgs."

Izmantotie resursi:
Curmudgeon-in-chief Charles Barkley frustrated...


, 2017-02-18 09:53, pirms 7 gadiem
Tā jau ir. Mani pārsteidz tas, ka komanda zaudē, taču tāpat visi mierīgi, nav nekādu sakāpinātu emociju utt. Tā, it kā zaudēt būtu ok. Neviens nesitas līdz asinīm, lai tikai izcīnītu uzvaru. Sāk atgādināt baletu. Pat futbols šķiet skatāmāks, jo ir karstasinīgi spāņi, dienvidamerikāņi utt., kuriem nepatīk zaudēt. Jā, futbola problēma ir simulēšana, taču pat ar to futbols ir interesantās. Cilvēki skatījās gladiatoru cīņas, jo cilvēks, kurš cīnās par dzīvību, atdod sevi visu. To pašu mēs vēlamies redzēt arī mūsdienu sportā - cīņu līdz galam. NBA to īsti neredz.
Slēpts komentārs: vnk_fans
, 2017-02-18 10:27, pirms 7 gadiem
Tā ir gan!! NBA ir top garlaicīgākais pasākums, salīdzinoši ar naudām, kādas tur apgrozās!!
Reāli dažas skaistas epizodes par spēli, bet pārējais viss kaut kāda stulba bakstīšanās!!
Pac Tu esi stulps!!! Mācīs viņš te Bārklijam dzīvi, lomikapauris!!
kaut kādi de- bili punkti- pilnīgi neadekvāti un bez argumentiem!! LO HHSSSS
, 2017-02-18 10:30, pirms 7 gadiem
NBA nav skatāma līga
, 2017-02-18 10:30, pirms 7 gadiem
PIlnīga taisnība viņam!!!

Un varu teikt ka NBA ar GSW un Cavs fināliem ir tikai zaudējuši,.daudziem jau sen ir apriebušās šīs abas komandas!!
, 2017-02-18 10:41, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: PIlnīga taisnība viņam!!!

Un varu teikt ka NBA ar GSW un Cavs fināliem ir tikai zaudējuši,.daudziem jau sen ir apriebušās šīs abas komandas!!
Nekad nav simpatizejusas ne cavs,ne Cavaliers,tad jau labak mavericks,lakers,knicks,spurs,bulls,heat,jazz....
, 2017-02-18 10:43, pirms 7 gadiem
Varēja jau atkāpei autors pierakstīt cik tad skaitās tur tā "lielā" nauda. Cik vidēji maksā sezonas abonoments un viena vakara biļete?
, 2017-02-18 10:44, pirms 7 gadiem
Ar to domaju ne cavs ne GSW....
, 2017-02-18 10:47, pirms 7 gadiem
NBA problēma ir tāda, ka, ja neesi Top 5-6 komanda vai komanda ar prasīgiem faniem vai uzticīgiem faniem (kā Dallasa, Sakramento, Minesota), tad vari mierīgi atļauties "tankot", kas padara spēles samērā neskatāmas. Tankošana demoralizē spēlētājus un atgrūž skatītājus (Fīniskā pret Knicks zāle bija pustukša, tas pats Bruklinā, Filadelfijā, vēl šur tur). Ņujorka un LA ir izņēmums, jo tur daudzi iet glamūra, nevis basketbola dēļ.
, 2017-02-18 10:48, pirms 7 gadiem
Bet par algām: uz tā apgrozījuma, līgas un klubu peļņas fona lielās algas vairs nešķiet nekas īpašs.
, 2017-02-18 10:50, pirms 7 gadiem
NBA ir kā dizainera džinsi...cilvēki rùpējas par savu statusu sabiedrībā un ja tev nav, piemēram, Knicks abonements un esi ņujorkietis, tad esi lūzeris...tas ir tas, ko ar mums dara reklāma - iesmērēs jebkuru mēslu , manipulējot ar mūsu ego...
, 2017-02-18 10:54, pirms 7 gadiem
vnk_fans rakstīja: Nē, tā nav. Barklijs ir vienkārši stulbs cilvēks. Onīls, Kenijs Smits un daudzi citi apskatnieki ir minējuši, ka Čārlzam nav viss galvā kā vajag.
1. dolāra vērtība, inflācijas līmenis, algas visā valstī - kāda tā ir tagad un kāda tā bija pirms 20 - 30 gadiem.
2. Barklija laikā bija tikai viena komanda par kuru varēja nešaubīties un sacīt, ka tā 100% izcīnīs čempionu titulu. Tā bija bulls komanda. Nedz barklijs nedz kāds cits neko nevarēja izdarīt, jo vienkārši pārējām komandām atdeve bija minimāla.
3. Barklijam laikam būtu jāsamazina kaloriju patēriņš un jāuzlabo sirdsdarbība, jo aizmigt darba laikā, kuru rāda nacionālajā televīzijā drīkst tikai Kalvītis.
4. Balstoties uz 3. punktu, nav brīnums, ka viņam spēles šķiet garlaicīgas, viņš vienkārši nevar noturēt uzmanību vienai aktivitātei vairāk par divām minūtēm.
5. Un vēlreiz Barklijs ir stulbs. Spļaudīties uz skatītājiem ir vēl lielāka necieņas izrādīšana, kā saņemt lielu algu.
Nav nekad ienācis prātā, ka Bārklijs un tā kompānija perfekti atstrādā sev atvēlēto vai pašu izraudzīto tēlu un domā, ka Čārlzs tiešām grasījās aizmigt?
, 2017-02-18 11:03, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Varēja jau atkāpei autors pierakstīt cik tad skaitās tur tā "lielā" nauda. Cik vidēji maksā sezonas abonoments un viena vakara biļete?
TUr ir šausmīga atšķirība cenās pa pilsētām..Citās tu vari dabut pa desmitnieku rupji runājot,bet citā vietā tu par to naudu varēsi mājās dzert alu.
Piecus gadus atpakaļ apmeklēju divas spēles dažādas pilsetās.Milvoki un Čikāgu.Nepomņu precīzas cenas,bet apmēram attiecība biļešu cenām bija 1:3.Apmēram tas desmitnieks uz Bucks,un 30 uz Bulls.Lielāks tirgus-lielākas cenas.
, 2017-02-18 11:04, pirms 7 gadiem
Neesmu skatījies cītīgi kopš 90-tajiem. Kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas.
p.s. Biedra, KP un Berčas spēles ik palaikam paskatos. Biedra gadījumā - paskatījos.
Pēdējie varoņi Kobe un Dankans arī prom. Jauni vietā nenāk.
p.s. 2. Vajag vēl kā NFL samazināt spēļu skaitu līdz padsmit sezonā.
, 2017-02-18 11:08, pirms 7 gadiem
Labi, ka ir divas līgas, kas ir vēl neinteresantākas par NBA, tā ir NFL un MBL, pilnīga laika izniekošana, kur pilns ar reklāmas pauzēm un resno skraidīšanu ( MBL)
, 2017-02-18 12:07, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Labi, ka ir divas līgas, kas ir vēl neinteresantākas par NBA, tā ir NFL un MBL, pilnīga laika izniekošana, kur pilns ar reklāmas pauzēm un resno skraidīšanu ( MBL)
Kas ir MBL?
, 2017-02-18 12:10, pirms 7 gadiem
Jau izlgāku laiku NBA basīti ir vērts skatīties tikai playoff, jo tad komandas kapājas. Regulārajā sezonā iznāk, uzmētā un tad pēdējās 5 min. skatās..
, 2017-02-18 12:11, pirms 7 gadiem
R800 rakstīja: Kas ir MBL?
Beisbols
, 2017-02-18 12:17, pirms 7 gadiem
piekrītu viņa teiktajam - pārāk daudz nauda sabojā cilvēkus. Ja otrā līmeņa spēlētājo saņem padsmit milj sezonā (klepus klepus Mozgovs), tad kaut kas nav kārtībā ar visu sistēmu. Kāda jēga censties būt labākam, ja tāpat saņemšu kāpostu ko agrāk saņēma tikai izteiktas līgas zvaigznes!
Domāju, ka viens no veidiem kā šo mainīt ir maksāt superzvaigznēm 50 milj sezonā un viduvējībām 5-8 milj maksimāli sezonā.
, 2017-02-18 12:44, pirms 7 gadiem
tieši tapēc skatos eirolīgu..
, 2017-02-18 12:45, pirms 7 gadiem
Nu nevaru es nekādi Bārklijam piekrist. Neatceros tādu sezonu, kur par titulu patiešām reāli būtu cīnījušās visas 16 play off komandas. Arī deviņdesmitajos tā nebija. Reāli tāpat virsotnē bija 5-6, ne vairāk, un tāpat bija komandas, kas sezonā bija dziļā purvā, kā tagad Nets. Par 3-punktu metienu konkursu arī nevaru piekrist. Vienkārši spēle kļuvusi vēl ātrāka, un spēlētāji daudzpusīgāki. Nedomāju, ka tas ir slikti, ja līgā ienāk tādi spēlētāji, kā Porziņģis, kas pie sava 7.3 auguma veiksmīgi uzbrūk arī no pustālās un no 3-punktu līnijas. Tas tieši padara spēli interesantāku un basketbolu kvalitatīvāku. Protams, agrāk, kad garie spēlētāji pamatā lauzās tikai groza apakšā, bija sava basketbola specifika, bet es nepiekritīšu, ka tas basketbols bija daudz skatāmāks. Vienīgais, kam varbūt varētu piekrist, ir tas, ka atsevišķi spēlētāji līgā tiek nenormāli pārvērtēti un nenormāli pārmaksāti, bet tas jau ir cits stāsts.
, 2017-02-18 12:59, pirms 7 gadiem
neeeee rakstīja: Tā jau ir. Mani pārsteidz tas, ka komanda zaudē, taču tāpat visi mierīgi, nav nekādu sakāpinātu emociju utt. Tā, it kā zaudēt būtu ok. Neviens nesitas līdz asinīm, lai tikai izcīnītu uzvaru. Sāk atgādināt baletu. Pat futbols šķiet skatāmāks, jo ir karstasinīgi spāņi, dienvidamerikāņi utt., kuriem nepatīk zaudēt. Jā, futbola problēma ir simulēšana, taču pat ar to futbols ir interesantās. Cilvēki skatījās gladiatoru cīņas, jo cilvēks, kurš cīnās par dzīvību, atdod sevi visu. To pašu mēs vēlamies redzēt arī mūsdienu sportā - cīņu līdz galam. NBA to īsti neredz.
Tas ir tavs viedoklis. Mans viedoklis ir, ka futbols nav skatāms.
, 2017-02-18 13:01, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: PIlnīga taisnība viņam!!!

Un varu teikt ka NBA ar GSW un Cavs fināliem ir tikai zaudējuši,.daudziem jau sen ir apriebušās šīs abas komandas!!
Man nē. Ko tagad?
, 2017-02-18 13:37, pirms 7 gadiem
Tieši tāpēc dažos aspektos Eirolīga ir pievilcīgāks produkts. Tur spēle ir asāka, lielāks ātrums, būtiska loma ir treneru taktikai, un spēlētāji sitas līdz pēdējam, tāpēc atspēlēšanās no lieliem mīnusiem ir iespējama.
, 2017-02-18 13:37, pirms 7 gadiem
OK. Piemēra pēc paņemsim slaveno 1993.gada sezonu, kur Bārklijs ar Suns spēlēja finālā un kļuva par sezonas MVP. Atcerējos to laiku purva komandas rietumos - Dallas Mavericks un Minnesota Timberwolves. Speciāli paskatījos statistiku. Dallasai sezonā bija 11 uzvaras 82 spēlēs, Minnesotai - 19. Turklāt toreiz rietumos vispār bija tikai 13 komandas. Neko daudz tā situācija no šī gada Nets problēmām neatšķīrās. Arī autrumos bija sava Washington Bullets, kas nesavāca pat trešo daļu uzvaru no visas sezonas spēlēm. Cīņā par titulu Bulls reālu konkurenci radīja tikai New York Nicks un tā pati Suns, kas finālā Buļļiem tomēr zaudēja, + vēl 3-5 komandas, kas ar šiem pacīnījās playoff. Jā, toreiz bija Džordans un Bārklijs, tagad ir Džeimss un Karijs. Gluži vienkārši katram laikmetam savi varoņi un antivaroņi.
, 2017-02-18 13:42, pirms 7 gadiem
Marcello92 rakstīja: Tieši tāpēc dažos aspektos Eirolīga ir pievilcīgāks produkts. Tur spēle ir asāka, lielāks ātrums, būtiska loma ir treneru taktikai, un spēlētāji sitas līdz pēdējam, tāpēc atspēlēšanās no lieliem mīnusiem ir iespējama.
Eiropas basketbolā ir viena būtiska atšķirība noteikumos. Nav 3 sekunžu pārkāpuma aizsardzībā. Varam tikai iedomāties, kā mainītos Eirolīgas basketbols un treneru piedāvājumi aizsardzībā, ja šis noteikums darbotos arī šeit.
, 2017-02-18 13:49, pirms 7 gadiem
Marcello92 rakstīja: Tieši tāpēc dažos aspektos Eirolīga ir pievilcīgāks produkts. Tur spēle ir asāka, lielāks ātrums, būtiska loma ir treneru taktikai, un spēlētāji sitas līdz pēdējam, tāpēc atspēlēšanās no lieliem mīnusiem ir iespējama.
Ja spēle būtu asāka, ātrums lielāks, tad Teodosičam, Tomičam tur vietas vispār nebūtu
, 2017-02-18 13:55, pirms 7 gadiem
Reāli Teodosičs ir vāja Hārdena versija, bet Tomičs ir vāja Frenka Kaminska versija.
Treneri valda un ierobežo talantīgākos spēlētājus...
, 2017-02-18 14:06, pirms 7 gadiem
Ir protams lietas, kur Eirolīga ir priekšā: atmosfēras un intrigas radīšana. Protams ir daži spēlētāji, kas tiešām sitas vairāk par jebkuru citu Eirolīgas spēlētāju vai NBA spēlētāju, bet tādu nav īpaši daudz!(vairāk grieķu, serbu klubi, kur tu nevari vienkārši halturēt, ja tribīnēs ir tādi fani..
, 2017-02-18 14:15, pirms 7 gadiem
Pfffffff...Da tāpat NBA ir interesantāks par to Eiropiešu veidojumu. Kad sāksies playoffi, tad būs pavisam cita garša. Regulārā atzīšos ir tāda pagarlaicīga, jo 82 spēles vienādi nospēlēt nav iespējams. Bet ja Bārklija kungs uzskata, ka viņa gados bija sīvāka konkurence un lielāka neprognozējamība, tad viņš rūgti maldās. Vispār tie vecie biš jau sāk apnikt ar sevis celšanu debesīs un slavēšanu (Bārklijs, Šaks, MJ, ut.t.) Tjipa, kad mēs bijām, tad mēs tā devām. Basketbols arī savā ziņā iet uz priekšu. Tas attīstās. Garie tagad var iemest trīni ka nemetās, mazie var mierīgi iedankot. Vienkārši NBA konkurence un neprognozējamība bija novērojama 70's gados, kur katru gadu bija savs fināls. Bet kopaina? Tie bija NBA siktākie gadi, jo to neskatījās. Nba nebija modē. Nākotnē es jums saku, kad aiztīsies tā princese un vēl te daži, tad gan varētu palikt ļoti interesanti.
, 2017-02-18 14:31, pirms 7 gadiem
Onslovs rakstīja: Tas ir tavs viedoklis. Mans viedoklis ir, ka futbols nav skatāms.
Viss kārtībā. Es arī neesmu pārākais futbola fans, taču noskatīties kādu Čempionu līgas spēli mēdzu. Tur īsta cīņa ir redzama biežāk nekā NBA. Vienīgais, kas pievelk - mūsējie. Skatāmāks ir bīčs, hokejs (ne KHL), handbols, regbijs 7. Tas no komandu sporta veidiem. Individuālajos, manuprāt, cīņa ir vēl kārtīgāka.
, 2017-02-18 15:06, pirms 7 gadiem
neeeee rakstīja: Viss kārtībā. Es arī neesmu pārākais futbola fans, taču noskatīties kādu Čempionu līgas spēli mēdzu. Tur īsta cīņa ir redzama biežāk nekā NBA. Vienīgais, kas pievelk - mūsējie. Skatāmāks ir bīčs, hokejs (ne KHL), handbols, regbijs 7. Tas no komandu sporta veidiem. Individuālajos, manuprāt, cīņa ir vēl kārtīgāka.
Manuprāt NBA ir kārtīga cīņa, bet vienkārši spēlētāji ar neko nepiesaista(vismaz puse) un tāpēc var rasties tāds iespaids.
NBA ir ļoti daudz spēlētāju, kas spēlē viendimensionālu spēli(atdod visu spēkus uzbrukumā un nepietiek vairs aizsardzībai.
Šo nedaudz mainītu, tad iespējams iegūtu vēl vairāk fanu no Eiropas!
, 2017-02-18 15:38, pirms 7 gadiem
Līgas vadība vainīga, ka līga kļuvusi neinteresenta skatītājam. Gandrīz visi spēlētāji kļuvuši par kaut kādām bābām. Nevar vairs norm sodu aizsardzībā uzsist. Svilpj kaut kādus mēsliņus visiem superstāriem. Uzsit kaut ko asāku, tiesneši uzreiz skrien un 5-10 min. skatās atkārtojumus. Paši spēlētāji ar kļuvuši par kaut kādiem, pat nezinu kā to nosaukt. Laukumā nav emociju, cīņas, grūstīšanās, asu sodu. Nav vairs rivalry spēļu. Ārpus laukuma neviens nevienu nekritizē, visi ir čomaki. Neviens pat nevar nosaukt RW par pajoli un klaunu, par viņa debīlo ģērbšanās stilu. Lielākā daļa spēlētāju sēž visos iespējamos soc tīklos(tviters, instagrams, feisbuks utt.), un tik komentē un laiko viens otru. Visi jau tagad gaida finālu starp gsw-cavs. Viss pārējais ir neinteresants.
, 2017-02-18 15:56, pirms 7 gadiem
Marcello92 rakstīja: Tieši tāpēc dažos aspektos Eirolīga ir pievilcīgāks produkts. Tur spēle ir asāka, lielāks ātrums, būtiska loma ir treneru taktikai, un spēlētāji sitas līdz pēdējam, tāpēc atspēlēšanās no lieliem mīnusiem ir iespējama.
Eirolīgā lielāks ātrums - tu ko pīpē? ok vienīgi, ja kāds nba spēlē iso basketbolu, tad, bet kopējais ātrums noteikti ir lielāks NBA
, 2017-02-18 16:31, pirms 7 gadiem
nesaprotu satraukumu - NBA diezgan skaidri pozicionējās, ka prioritāte ir bizness, ražot produktu un naudas pelnīšana, sportiskais aspekts ir sekundārs.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.