Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lī asi kritizē tiesnesi par tehnisko piezīmi izšķirošā brīdī

Lī asi kritizē tiesnesi par tehnisko piezīmi izšķirošā brīdī
Kortnijs Lī un tiesnesis Deriks Stefords spēlē pret "Grizzlies"
Foto: USA Today Sports / Scanpix

Pēc zaudējuma Memfisas "Grizzlies" Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Ņujorkas "Knicks" uzbrūkošais aizsargs Kortnijs Lī asi kritizēja tiesnesi Deriku Stefordu par tehniskās piezīmes piešķiršanu Lī nepilnas 18 sekundes pirms spēles beigām. Savu skaidrojumu par epizodi sniedza arī tiesnesis.

Nepilnas 18 sekundes pirms mača beigām Lī saņēma tehnisko piezīmi par sarunāšanos ar "Grizzlies" debitantu Dilonu Bruksu. "Pirms pirmās strīdus bumbas redzēju, kur Tairīks grasās piespēlēt bumbu, un pēc tam, kad tiesneši lika atkārtot iemetienu, devos uz vietu, kur viņš vēlējās nogādāt bumbu. Rūkijs sagrāba manu roku, un es teicu, lai to novāc," epizodi atcerējās Lī. "Viņš man kaut ko atbildēja, bet es teicu: "Tu piesienies nepareizajam, rūkij!" Tad viņš teica aptuveni šādi: "Kas tu tāds esi?" Uz to atbildēju, ka viņš zina, kas es esmu. Un par to es saņēmu tehnisko piezīmi."

"Tādas lietas spēles gaitā nevar uztvert personiski. Un es pat nerunāju ar tiesnesi, es runāju ar rūkiju. Esmu šajā līgā jau desmit gadus. Esmu dzirdējis desmit reižu sliktākas lietas, kas tiek pateiktas laukumā. Tev kā tiesnesim jābūt gatavam tajā brīdī izdarīt strīdus bumbas iemetienu, bet tu pievērs uzmanību šādai situācijai?" Lī pauda neizpratni par tiesneša rīcību šajā epizodē.

"Ja dod tehnisko piezīmi situācijā, kad spēlētāji runā savā starpā, nevis ar tevi, tad dod to abiem," padomu tiesnešiem deva Lī. "Ja mēs abi [ar pretinieku] runājam savā starpā, tev tur nav nekādas darīšanas. Netika pateikts nekas ļauns. Nebija pat neviena lamuvārda. Nezinu, kas notiek. Tagad šī lieta kļuvusi citādāka. Es tiešām cienīju [vecos tiesnešus] Džoiju Krauderu, Montiju [Makačionu], Diku [Bevetu]. Tādu tiesnešu darbu tu novērtē. Man šobrīd trūkst vārdu. Nepateicu neko tādu, par ko man vajadzētu piešķirt tehnisko piezīmi."

Kristaps Porziņģis, kurš guva 21 punktu, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bloķēja sešus metienus un pārtvēra trīs bumbas, bet mača izskaņā arī sastapās ar pretinieku aizsardzību, kas bija uz sodu robežas, nevēlējās novelt vainu uz tiesnešiem. "Dažreiz viņi ļauj spēlei kļūt tik fiziskai, dažreiz neļauj. Tā gadās nepārtraukti. Dažreiz viņi vēlas atrast kaut ko, dažreiz nē. Tā ir lieta, uz ko mums nebūtu jāskatās," sacīja Porziņģis.

Tiesnesis Deriks Stefords pēc spēles skaidroja savu lēmumu piešķirt Lī tehnisko piezīmi tādā brīdī: "Gatavojoties strīdus bumbas izspēlei, Kortnijs Lī uzskrēja virsū zēnam vārdā Dilons no Memfisas. Brīdināju abus puišus, lai viņi nomierinās un ļauj man veikt iemetienu. Pēc tam, kad biju gatavs to darīt, Kortnijs Lī, uzrunājot jaunieti, izmantoja valodu, kas, manuprāt, nav piemērota, tāpēc piešķīru tehnisko piezīmi."

Izmantotie resursi:
New York Post

Vai Lī šajā epizodē bija jāpiešķir tehniskā piezīme?

  • 11

  • 173



, 2018-01-18 11:16, pirms 6 gadiem
Pilnīgs sviests... Ja te vajadzēja dot, tad tikai abiem... Kādā sakarā tikai Lee iedot? Un vēl tas pretīgais smīniņš no Grizlija čaļa.
, 2018-01-18 11:17, pirms 6 gadiem
Par šito soft trashtalk dod tehnisko? u kidding me?
, 2018-01-18 11:19, pirms 6 gadiem
Totāls dolbijs tas Stefords, paldies par spēles izšķiršanu tik nožēlojamā veidā.
, 2018-01-18 11:21, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Par šito soft trashtalk dod tehnisko? u kidding me?
Lasot Lee stāstu, tur jau pat trash talk nebija.. spēles vidū tiesnesis var izdomāt kā var runāt un kā nē, bet pēdējā minūtē tur tak jābūt pamatīgam rupjībam + pats tiesnesis nesajutās vainīgs iedodot KP sodu, kas arī nav svilpjams pēdējā minūtē, jo visu spēli viņi nedaudz pietur viens otru un svilpe klusē.. Šis Dereks Stefords principā vienītī izlēma - nebūš NYK atspēlēties + vel labāk zin kā jārunā visiem laukumā - dievs, jeb mācītājs
, 2018-01-18 11:26, pirms 6 gadiem
Nu protams, neviens īsti nezin, vai Lī gadījumā nebatonē
BET
Spriežot pēc video tur kexi kaut ko bubināja pie sevis, nekādu agresīvu kustību vairāk, nekas tāds par ko pēdējā minūtē brīdī, kad spēle galīgi vēl nav izšķirta, dot viennozīmīgu lēmumu, kas šo spēli faktiski izšķir.
, 2018-01-18 11:35, pirms 6 gadiem
Nu cik var!!! Nu nevelk tie tiesneši to NBA līmeni!!! Ja tiesā, tad tiesā visu spēli vienādi, nevis pēdējās minūtēs kļūsti par "superzvaigzni" sliktā nozīmē! Bet daži no tiem tiesnešiem jau uzskata sevi par visaugstāk stāvošo personu kā Dieva vietā!
, 2018-01-18 11:40, pirms 6 gadiem
Tiesnesis pilnīgs rolmopsis....
Jāa, diemžēl, šosezon ļoti daudz tiek runāts par tiesnešiem , apsriesti viņu nepareizie lēmumi, gan spēlētāji, gan treneri , komandas par to runā, pat līga jau daudzas reizes atdzinusi , ka pieņemti daudzi nepareizi lēmumi. Tiesnešu līmenis šosezon nav tas augstākais.
, 2018-01-18 12:46, pirms 6 gadiem
Būtu tur mūsu Latiševs, tad pats Stefords saņemtu tehnisko Tas tā jokojot. Bruks arī smuki notēloja "sitienu pa seju" (video 5-6 sekunde). Drīzāk teiktu, ka Steforda minētais "kid" (kā oriģinālvalodā sacīja) pats centās izprovicēt Lī, par tēlošanu vajadzēja tehnisko Bruksam.
, 2018-01-18 13:15, pirms 6 gadiem
Lee pirms tā brīža pagrūda to jauno, un tad jau bija uz nesportiskās robežas, domāju tieši tas bija jau uzvilcis tiesnešus un tieši runāšana to pastriprināja, tā kā tas sods protams, bija neizprotams, bet tas jaunais labi notēloja apvainoto, šoreiz uzvarēja gudrākais
, 2018-01-18 13:34, pirms 6 gadiem
Pec ta video, Lii ir lohs. Ja tas veel skaitaas Profesionaalis , nu tochna lohs; Pedejas sechas , svariigas tiimam, bet ta vietaa pats visu izdara lai to visu sachakaretu
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.