Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertānam trešās NBA sezonas sākums, Kurucs gatavs debijai basketbola elitē

Bertānam trešās NBA sezonas sākums, Kurucs gatavs debijai basketbola elitē
Dāvis Bertāns un Lamarkuss Oldridžs
Foto: AP/Scanpix

Šonakt 2:00 Nacionālās basketbola asociācijas sezonas pirmo spēli aizvadīs Bruklinas „Nets”, kuras rindās debiju pasaules spēcīgākajā līgā varētu piedzīvot Rodions Kurucs, savukārt 3:30 sāksies Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio „Spurs” spēle. Sanantonio spēlēs pret „Timberwolves”, kamēr Bruklinai pretim stāsies Detroitas komanda.

Bertāns un jaunā ērā iegājusī ”Spurs”

Dāvis Bertāns savās divās pirmajās NBA sezonās pamazām, bet stabili kāpis uz augšu, un brīžos, kad viņam tika dots lielāks spēles laiks, viņš to lielākoties attaisnoja ar rezultatīvu spēli. Bertāna NBA karjeras vidējais rādītājs ir 5.3 punkti nospēlētajās 13.2 minūtēs spēlē, taču daudzās spēlēs viņš laukumā devies tikai uz īsu brītiņu, kas statistiku padara nedaudz maldinošu. Pagājušajā sezonā bija 39 spēles, kurās Dāvis spēlēja vismaz 15 minūtes, un 21 no tām viņš guva vairāk nekā desmit punktus.

„Spurs” vasarā izvēlējās viņam piedāvāt līgumu uz diviem gadiem par 14.5 miljoniem dolāru. Tas ir nedaudz lielāks līgums nekā līdzīga profila spēlētājiem, taču „Spurs” komandā Bertāna potenciālu droši vien apzinās daudz labāk nekā visur citur. Turklāt šis līgums arī nav ilgtermiņa, tā ka „Spurs” risks nemaz nebija tik liels, tāpat arī jāņem vērā, ka komandā jau tā vasarā bija milzīgas pārmaiņas, un Bertāns kļuva par vienu no retajiem, kas tika paturēts komandā.

Pēc NBA pārbaudes spēlēm parasti lielus secinājumus nevajag izdarīt, rēķinot spēlētāju vietu rotācijā. Pēdējā pārbaudes mačā Bertāns bija „Spurs” sākumsastāvā, taču šonakt gaidāma Rūdija Geja atgriešanās sastāvā, līdz ar to Bertānam ticamāka tā sauktā sestā spēlētāja loma – kā vienam no galvenajiem rezervistiem. Pamatsastāvā neapšaubāma ir Lamarkusa Oldridža vieta, bet centra pozīcijā vēl nav skaidrības, vai vieta tiks uzticēta veterānam Po Gazolam, kurš tieši pirms sezonas sākuma atzīmēt citu svarīgu mūža brīdi – saderināšanos, vai iemainītajam Austrijas centram Jakobam Peltlam. Pārbaudes mačos abi rotēja šajā pozīcijā, bet Gazols intervijā Sanantonio medijiem tāpat norādīja, ka viņu īsti nesatrauc, kad viņš dosies laukumā.

„Spurs” sezonas vienādojums ir ar daudziem nezināmajiem. Pienākušas Tonija Pārkera un Manu Džinobili ēras beigas, konflikts ar Kavai Lenardu atrisinājies tā, ka Lenards spēlēs Kanādā, bet vietā iegūts rezultatīvais Demārs Derouzens, savukārt jaunie saspēles vadītāji rudenī izkrituši no sastāva. Ļoti sāpīgs bija talantīgā Dežontes Mareja savainojums – lielā mērā tieši viņa dēļ tika pieļauta Pārkera aiziešana uz „Hornets”, jo francūzis vēlējās lielāku lomu komandā nekā būs trešais saspēlnieks. Traumu guva arī Deriks Vaits, atstājot „Spurs” pagalam neapskaužamā situācijā, un viss liecina, ka drīzumā tiks piesaistīts brīvais aģents šajā pozīcijā.

Starpsezonā „Spurs” rindas papildināja arī pieredzējušie uzbrucēji Marko Belinelli, Kvinsijs Pondeksters un Dante Kaninhems, taču komandas situācija spēcīgajā Rietumu konferencē tāpat neizskatās spoža, un no Bertāna tiek sagaidīts krietni lielāks ieguldījums nekā iepriekš, lai „Spurs” varētu 22. reizi pēc kārtas (Ziemeļamerikas profesionālo līgu rekords) spēlēt „play-off”.

Problēmu gan netrūkst arī „Spurs” šodienas pretiniecei „Timberwolves”, kas tā arī neatrada maiņas darījumu Džimijam Batleram (aktuāls jautājums, cik ļoti Minesota vispār centās to atrast), un Batlers, lai arī nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē, atgriezās kluba treniņos, paspējot arī tur turpināt konflikta attīstību un sarunās ar medijiem neslēpt savu neapmierinātību par komandā notiekošo. Paredzams gan, ka šonakt viņš dosies laukumā kopā ar pārējām Minesotas zvaigznēm Kārlu Entoniju Taunsu un Endrjū Viginsu, un varētu būt ļoti interesanti pavērot, kā izskatīsies viņu sadarbība laukumā un vai sportistu profesionalitātē neparādīsies plaisas.

”Olybet” sezonas prognozes par latviešu pārstāvētajām komandām

KomandaKoef. uz tituluKoef. uz play-offUzvaru līnija
Spurs43.001.57+/- 44.5
Nets251.004.20+/- 32.5
Knicks91.008.00+/- 29.5

Kurucs gaidīs iespēju Bruklinas ”Nets” rindās – šonakt spēle pret Grifinu un ”Pistons”

Rodions Kurucs pirms nieka pusgada spēlēja Spānijas otrajā līgā, un arī tur neizcēlās ar nemaz tik iespaidīgu spēles laiku (vidēji 21 minūte un 10.7 punkti). NBA Vasaras līgā par Kuruca spējām vēl nevarēja pārliecināties, jo vēl bija nesakārtotas lietas par viņa līgumu ar „Barcelona”, līdz ar to plašākai publikai par Kuruca vietu „Nets” šīs sezonas plānos bija iespējams tikai spekulēt.

Pozitīva pazīme bija 3+1 noslēgtais līgums, kas otrajā kārtā draftētajiem spēlētājiem ir visai reta parādība. Vēl pozitīvākas pazīmes bija redzamas tieši pirms sezonas sākuma pārbaudes spēlēs, kurās Kurucs pirmoreiz devās laukumā „Nets” kreklā un vidēji nospēlētajās 12 minūtēs guva 7.8 punktus, apliecinot savu sportisko nekaunību caurgājienos un prasmi tikt pie soda metieniem, savāca 4.5 atlēkušās bumbas, apliecinot savas iespējas spēlēt groza tuvumā kā ceturtais numurs, un neizgāzās aizsardzībā, kas 20 gadus vecam debitantam ir pozitīva lieta. Vēlreiz gan jāuzsver, ka tās bija pārbaudes spēles, turklāt lielāko daļu savu punktu Kurucs sameta pārbaudes mačos pret „Knicks”, un otra Ņujorkas komanda īsti nav saucama par NBA aizsardzības etalonu.

„Nets” treneris Kenijs Atkinsons iepriekš norādījis, ka plāno Kurucu izmantot gan kā trešo, gan kā ceturto numuru. „Nets” šosezon atrodas pārbūves procesā, līdz ar to diez vai vērts izlikties, ka Bruklinā kāds īpaši pārdzīvotu par sezonu ar 50-55 zaudējumiem. Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā paredzama uzsvara likšana uz jauno spēlētāju attīstību, tādēļ ir vērts šaubīties par to, cik liela loma komandā ieplānota pieredzējušajiem uzbrucējiem Kenetam Farīdam un Džaredam Dadlijam. Farīds šoruden mokās ar potītes traumu un piedalījās tikai vienā pārbaudes spēlē, tāpat jāatzīmē, ka otrs šovasar draftētais uzbrucējs Džanans Musa pārbaudes spēļu ciklā tika izmantots daudz mazāk nekā Kurucs.

Bruklinai sastāva problēmas arī rada Demāra Kerola potītes operācija, par kuru tika negaidīti paziņots vakar. Bija paredzēts, ka Kerols ieņems stabilu vietu sākumsastāvā. Tāpat vēl ir šaubas par cita sākumsastāva uzbrucēja Rondaja Holisa-Džefersona došanos laukumā, kas pavērtu vēl lielākas iespējas Kurucam debitēt NBA jau šonakt pret „Pistons”, uz ko norādīja arī Atkinsons: „Noteikti, ka savainojumi pavērs iespējas citiem. Skaidrs, ka runa ir par Dadliju. Rodions ir spēlējis kā ceturtais numurs un spēlējis veiksmīgis. Treveons Greiems ir paveicis lielisku darbu uzbrucēja pozīcijā. Mums robi sastāvā būs jānosedz kopīgiem spēkiem. Mēs gan varētu arī spēlēt ar garo sastāvu, reizē laukumā sūtot Džaretu Alenu un Edu Deivisu vai līdzīgas kombinācijas. Mēs izmēģināsim vairākus variantus.”

Jāpiemin, ka abās iepriekšējās sezonās „Nets” bija starp līgas līderēm sava rezervistu soliņa izmantošanā – 2016./17. gadā „Nets” bija otrajā vietā rezervistu spēles minūšu skaita ziņā, bet aizvadītajā sezonā – trešajā vietā līgā.

"Knicks" sezonu sāks bez Porziņģa un ar Nilikinā sākumsastāvā

Pārbūves sezonas paredzēta arī Ņujorkā, lietderīgi izmantojot laiku, kad no smagas traumas atgūstas Kristaps Porziņģis. Šonakt spēle pret citu līgas pastarīti "Hawks" kļūs par jaunā galvenā trenera Deiva Fizdeila debiju Ņujorkā, tāpat debija paredzēta šovasar ar devīto numuru draftētajam Kevinam Noksam. Nedaudz pārsteidzošā kārtā gan Fizdeils vakar paziņoja, ka Nokss sākumsastāvā nedosies, lai gan darīja to visās piecās pārbaudes spēlēs. Tā vietā tiks izmēģināts variants ar trim aizsargiem – Timam Hārdevejam un Trejam Bērkam pievienosies Franks Nilikinā, Porziņģa vietu kā ceturtais numurs aizņems pieredzējušais Lenss Tomass, bet par centra pozīciju Ņujorkā jautājumu nav, proti, tajā stabila vērtība pagājušajā sezonā bija Turcijas spēlētājs Eness Kanters.

Fizdeils paskaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis pēc pārbaudes maču video un statistikas analīzes, norādot, ka Noksam pēc sekmīga pārbaudes spēļu cikla sākuma sekoja kritums un šādu notikumu attīstību treneris nevēlas atalgot, bet gan mudināt spēlētāju vairāk strādāt nākotnē. Treneris gan arī pieminēja, ka sākumsastāvu grasās pārskatīt regulāri un patur iespēju to mainīt jebkurā brīdī.

NBA spēles, 18. oktobrī

KomandasLaiks
Hornets-Bucks2:00
Pistons-Nets2:00
Pacers-Grizzlies2:00
Magic-Heat2:00
Knicks-Hawks2:30
Raptors-Cavaliers2:30
Rockets-Pelicans3:00
Spurs-Timberwolves3:30
Kings-Jazz5:00
Clippers-Nuggets5:30
Suns-Mavericks5:30

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo


, 2018-10-17 16:20, pirms 5 gadiem
Beeeeidzot, sen gaidītā nakts ir klāt!
, 2018-10-17 16:22, pirms 5 gadiem
Esmu 110% , ka Kurucs debitē- 10 min.

Bertānam 15-20 min.
, 2018-10-17 16:43, pirms 5 gadiem
Kad Porzingis speles?
, 2018-10-17 16:44, pirms 5 gadiem
gunars_jkobsons_134240580658065 rakstīja: Kad Porzingis speles?
Labākajā gadījumā ap ziemassvētkiem, iespējams ka šosezon vispār laukumā neizies, grūti spriest
, 2018-10-17 16:46, pirms 5 gadiem
omg
, 2018-10-17 16:54, pirms 5 gadiem
Suns vs Mavs varetu but interesants duelis! Palukoties uz Doncicu un Suns jaunieguvumu ir ta verts.
Un, protams, Kuruca debija varetu patiesam notikt sovakar. Un ja ta notiks- uz nakamajam spelem vina loma tiks izlemta pec si vakara snieguma.
, 2018-10-17 17:15, pirms 5 gadiem
Beidzot normāls un kvalitatīvs basketbols sāksies.
, 2018-10-17 17:24, pirms 5 gadiem
Ak jaa, Aitons un Luka, tur ar bus ko redzeet
, 2018-10-17 17:26, pirms 5 gadiem
Nu Doncic skrēja kā gazele preseaonā, redzēs vai fiziski izturēs kaut pusi sezonas. Kad viņš skrien pilnā tempā, liekas kā tāds paresns tizlenis, kurš tūlīt nokritīs. Man tā personīgi vismaz liekas
, 2018-10-17 17:56, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Nu Doncic skrēja kā gazele preseaonā, redzēs vai fiziski izturēs kaut pusi sezonas. Kad viņš skrien pilnā tempā, liekas kā tāds paresns tizlenis, kurš tūlīt nokritīs. Man tā personīgi vismaz liekas
Dončičs tiešām baigi noapaļojies, kamēr viņa "maiņas darījumam" no Hawks Jangam tikai kauli un āda. Sezonā es lieku uz Jangu Pie reizes - nakti skatījos Phil=Seltic - kas noticis ar Fulcu? 1.drafta Nr. izgāzās ar blīkšķi
, 2018-10-17 18:22, pirms 5 gadiem
fuuuk sāksies negulētās naktis
, 2018-10-17 18:23, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Nu Doncic skrēja kā gazele preseaonā, redzēs vai fiziski izturēs kaut pusi sezonas. Kad viņš skrien pilnā tempā, liekas kā tāds paresns tizlenis, kurš tūlīt nokritīs. Man tā personīgi vismaz liekas
a viņš speciāli uzēdis pa vasaru, lai sezonā būtu ko izsvīt
, 2018-10-17 18:31, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Dončičs tiešām baigi noapaļojies, kamēr viņa "maiņas darījumam" no Hawks Jangam tikai kauli un āda. Sezonā es lieku uz Jangu Pie reizes - nakti skatījos Phil=Seltic - kas noticis ar Fulcu? 1.drafta Nr. izgāzās ar blīkšķi
Cik viņš ir paspēlējis?

Man gan jocīgāk liekas, ka viņš iet startā nevis Rediks.
, 2018-10-17 18:58, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Cik viņš ir paspēlējis?

Man gan jocīgāk liekas, ka viņš iet startā nevis Rediks.
Nu tomēr - 24 minūtes , trāpīti 2 no 7 metieniem, 3 kļūdas. Izskatījās galīgi apjucis
, 2018-10-17 20:30, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Dončičs tiešām baigi noapaļojies, kamēr viņa "maiņas darījumam" no Hawks Jangam tikai kauli un āda. Sezonā es lieku uz Jangu Pie reizes - nakti skatījos Phil=Seltic - kas noticis ar Fulcu? 1.drafta Nr. izgāzās ar blīkšķi
Ja Mavs ar Dončiču tiks PO un Lukam būs pietiekami labi stati (piemēram, 15+8), tad būs ROY. Citādāk gan jau iedos Aitonam, kuram, visticamāk, cipari būs krietni iespaidīgāki, bet komanda miskaste.
Fulcam metiens stipri pamainījies kopš koledžas laikam traumas dēļ. Pazaudējis pārliecību. Tāpēc arī ir diezgan nekāds. Toties aizsardzībā labs.
, 2018-10-17 20:31, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Cik viņš ir paspēlējis?

Man gan jocīgāk liekas, ka viņš iet startā nevis Rediks.
Varbūt nosēdināts par grēkiem pret Bostonu pēdējās PO spēlēs pagājušajā sezonā Fulcs krietni labāks aizsardzībā, varbūt tāda doma bija.
, 2018-10-17 21:41, pirms 5 gadiem
Robelzssss rakstīja: Labākajā gadījumā ap ziemassvētkiem, iespējams ka šosezon vispār laukumā neizies, grūti spriest
Tāda forma it kā tev par to būtu jāspriež... 😂
, 2018-10-17 21:51, pirms 5 gadiem
shitaa rakstīja: Tāda forma it kā tev par to būtu jāspriež... 😂
Bravo, asprātis!
, 2018-10-17 22:03, pirms 5 gadiem
Hm uz playof nets 4, bet knicks 8.0, bet uz titulu nets 250 bet mnicks 91. Wtf?
, 2018-10-17 22:04, pirms 5 gadiem
Nu es jau Suns baigi nenorakstītu! Knicks pat lielāka miskaste liekas. Neviens no phili iepriekšējo sezonu arī tik daudz uzvaru negaidīja.
, 2018-10-17 22:45, pirms 5 gadiem
chris_lochmelis_107934 rakstīja: Hm uz playof nets 4, bet knicks 8.0, bet uz titulu nets 250 bet mnicks 91. Wtf?
Iespējams, jo ja knicks tiks playoffs, tas būs pārsvarā bez-porziņģa komandas dēļ, taču ja tiks playoffs, porziņģis ap to laiku jau varētu būt vesels un krietni palīdzēt.

tāds mans minējums.
, 2018-10-17 22:45, pirms 5 gadiem
B4sport kaut ko šosezon rādīs no NBA?
Vismaz līdz pirmdienai neviena spēle nav programmā.
, 2018-10-18 02:09, pirms 5 gadiem
kur varēs redzēt Nets spēli?
, 2018-10-18 02:22, pirms 5 gadiem
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
4

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.