Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vēl pēdējā deja: Dveins Veids turpinās spēlēt un pēc sezonas beigs karjeru

Agris Suveizda

Vēl pēdējā deja: Dveins Veids turpinās spēlēt un pēc sezonas beigs karjeru
Dveins Veids. Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais Nacionālās basketbola asociācijas čempions Dveins Veids video uzrunā paziņojis par savu lēmumu aizvadīt vēl vienu sezonu Maiami "Heat" rindās un nākamvasar beigt karjeru.

"Visu allaž esmu darījis pa savam. Vai tas būtu bijis labi vai slikti, bet šeit esmu nokļuvis tādēļ, ka visu esmu darījis tā, kā šķiet pareizi man un manai ģimenei. Un šobrīd man pareizi šķiet… Man pareizi šķiet jūs lūgt pievienoties man vēl pēdējai dejai, pēdējai sezonai," sacīja 36 gadus vecais Dveins Veids, kurš visdrīzāk parakstīs vienas sezonas līgumu par 2,4 miljoniem ASV dolāru.

"Tas nu ir pienācis. Esmu šai spēlei atdevis visu, kas man bijis, un esmu par to laimīgs. Un visu, kas man ir atlicis, atdošu vēl vienā, pēdējā, sezonā," teica 2006., 2012. un 2013. gada čempions, kuram, pieņemot lēmumu, nācās atbildēt sev uz virkni jautājumu. "Vai es varu to fiziski? Vai es fiziski varu katru dienu piecelties no gultas, lai to paveiktu? Vai es spēju tikt galā ar to, ka katru rītu katrs solis būs sāpīgs? Vai es varu tikt galā ar ceļošanu? Vai es varu būt prom no ģimenes? Vai tas ir savtīgi vēlēties turpināt būt prom no ģimenes?"

"Šīs lietas jums var šķist kā nieki, taču man tās ir reālas. Ģimene tik ilgus gadus labu iemeslu dēļ mani ir izvirzījusi kā prioritāti. Taču pienāk brīdis, kad mums visiem ir jāsāk domāt par kādu citu, jo īpaši par apkārtējiem, kuri ir atbalstījuši tevi, tavus sapņus un tavu ceļu. Kā to ir darījusi mana ģimene," sacīja aizsargs.

Ziemeļamerikas mediji lēš, ka Veids esot nopietni apsvēris domu jau tagad beigt karjeru, taču "Heat" galvenajam trenerim Ērikam Spolstram un citiem esot izdevies ietekmēt veterāna lēmumu par labu vēl vienai sezonai. Veids gandrīz visu karjeru ir pavadījis Maiami, bet 2016./17. g. sezonā viņš spēlēja Čikāgas "Bulls" un iepriekšējo sezonu uzsāka Klīvlendas "Cavaliers". Februārī viņš atgriezās "Heat" un regulārajā sezonā tās rindās aizvadīja 22 spēles, visās ejot uz maiņu un vidēji 22,2 minūtēs tiekot pie 12,0 punktiem, 3,4 atlēkušajām bumbām un 3,1 rezultatīvas piespēles. Paredzams, ka arī šajā sezonā Veids spēles sāks no rezervistu soliņa, taču būs laukumā maču galotnēs.

Izmantotie resursi:
Dwyane Wade will return to Miami Heat for 16th...

     [+] [-]

, 2018-09-17 11:08, pirms 6 gadiem
leģenda

     [+] [-]

, 2018-09-17 11:08, pirms 6 gadiem
Vēl viens izcils spēlētājs beigs karjeru! Cerams viņs iespaidīgi pabeigs to! Viens no maniem favorīt spēlētājiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-09-17 14:00, pirms 6 gadiem
General Franc0 rakstīja: es apzinos to, ka viņš bija ļoti labs, produktīvs, bet ne spēlētājs kurš spēlēja skaisti...
Nopietni?