Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: ""Spurs" sastāvs ir kļuvis pat nedaudz spēcīgāks"

Ints Megnis
Ints Megnis

Bertāns: ""Spurs" sastāvs ir kļuvis pat nedaudz spēcīgāks"
Dāvis Bertāns. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Neskatoties uz vairāku zvaigžņu aiziešanu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" sastāvs pirms jaunās sezonas ir kļuvis pat nedaudz spēcīgāks, intervijā "Sporta studijai" pauda vienības uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Bertāns šovasar pagarināja līgumu ar "Spurs" komandu un nākamajās divās sezonās nopelnīs 14,5 miljonus dolāru.

"Nekad nebūtu laimīgs, ja pelnītu lielu naudu, bet sēdētu uz soliņa un mani neizmantotu. Es gribu spēlēt šos gadus, kas man vēl basketbolā palikuši. Visu to laiku gribu maksimāli izbaudīt, tāpēc, protams, ir labi, ja naudas ir vairāk, tomēr labāk saņemu mazāku naudu komandā, kurā man uzticas," pastāstīja basketbolists. "Pēc Andersona aiziešanas atbrīvojās minūtes tādam spēlētājam kā es. Pagājušās sezonas laikā sevi labi parādīju - gan regulārās sezonas laikā, kad dabūju iespēju, gan "play-off" spēlēs. Kad biju parakstīt līgumu, satiku treneri un viņš uzsvēra, ka bija ļoti priecīgs par manu sniegumu aizsardzībā izslēgšanas spēļu laikā, sakot, ka tā arī jāturpina spēlēt un uzbrukums nāks pats no sevis. Loma noteikti būs stabilāka, lai katrā spēlē, ja vien netaisīšu lielas problēmas, spēlētu stabili 20 minūtes, kas, es domāju, būtu ļoti objektīvi."

Vasarā "Spurs" sastāvā notikušas lielas pārmaiņas. Tā, piemēram, bijušais līderis Kavai Lenards, kurš savainojumu dēļ izlaida gandrīz visu sezonu un būtiski sabojāja attiecības ar organizācijas vadību, devies uz Toronto "Raptors", bet viņa vietā nākuši Demārs Derouzens un Jākobs Peltls. "Iegūt tik labu spēlētāju kā Derouzenu pretī nebija viegli. Tāpat pievienojies austrietis, kurš diezgan labi sevi parādījis. Ļoti veiksmīga situācija pēc šarādes, kas vienu brīdi notika. Arī ar Marko Belinelli pievienošanos domāju, ka mūsu komanda noteikti ir pat nedaudz spēcīgāka nekā bija pagājušajā sezonā."

Tikmēr pēc 17 gadiem "Spurs" komandu atstājis francūzis Tonijs Pārkers, pievienojoties Šarlotes "Hornets". "Bija šoks, kad Pārkers aizgāja, un jocīga sajūta, kad parādījās bildes ar viņu "Hornets" kreklā. Zinot, ka viņš joprojām ir sākumsastāva līmeņa spēlētājs, kurš komandai var palīdzēt uzvarēt, šajā situācijā tas bija labākais lēmums abām pusēm - Šarlotē viņš spēlēs tuvu 30 minūtēm un rādīs labu sniegumu."

24. septembrī, kad sāksies "Spurs" pirmssezonas treniņnometne, pirmoreiz kopš 1997./1998. gada sezonas laukumā nebūs neviena no komandas "Lielā trijnieka" (Manu Džinobili, Tims Dankans, Tonijs Pārkers), jo pavisam nesen par karjeras beigām pavēstīja argentīnietis Džinobili.

"Iepriekšējās divās sezonās bieži vien nespēlēju - nācu uz spēli un nezināju vai spēlēšu 20-25 minūtes, vai nespēlēšu vispār. Šos divus gadus spēju ar to tikt galā. Varbūt pirmajā gadā tas bija mazāk, bet otrajā gaidīju lielāku lomu, kuras nebija, tomēr spēju tam visam pieiet pareizi, lai parādītu trenerim, ka esmu gatavs doties laukumā jebkurā brīdī," komentēja Bertāns.

25 gadus vecais Bertāns NBA nospēlējis divas sezonas, "Spurs" rindās vidēji 13 minūtēs gūstot 5,3 punktus, realizējot 38,4% trīspunktnieku. Pagājušajā sezonā Dāvis vidēji 14 minūtēs guva 5,9 punktus, izcīnīja 2,0 atlēkušās bumbas un atdeva 1,0 rezultatīvu piespēli.

2011. gada NBA draftā ar 42. numuru Bertānu izvēlējās Indianas "Pacers", bet maiņas darījuma rezultātā kopā ar tiesībām uz Kavai Lenardu nonāca "Spurs" aizgādībā. Bertāns gan vēl palika Eiropā, sešas sezonas spēlējot ULEB Eirolīgā Ļubļanas "Olimpija", Belgradas "Partizan" un Vitorijas "Baskonia" rindās.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-18 05:39, pirms 6 gadiem
Veiksmi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: M

  +3 [+] [-]

, 2018-09-18 13:11, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Loģiski, pilnīgi loģiski! Bez Dankana, Lenarda, Džinobili un citiem Pārkeriem sastāvs var kļūt tikai spēcīgāks. Tāpat Latvijas vīru skeletonā pēc brāļu Dukuru aiziešanas sāksies milzīgs uzplaukums! Viņi tikai aizņēma vietu jaunajiem.
Nu gan nosauci 3 pensionārus un vienu two way spēlētāju, kurš uzbrukumā ir vājāks par Derozanu. Ja ņem vērā pēdējo gadu, vai pat pēdējos divus, tad Spurs tik tiešām, vismaz uz papīra, būs spēcīgāki.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-18 13:27, pirms 6 gadiem
Nu ņemot vērā, ka Lenards principā pagājušajā sezonā nespēlēja, tad Derozens sastāvu noteikti pastiprinās. Par Pārkeru runājot, tad ne jau par velti viņš Spurs nāca no soliņa. Ginobili arī vairs bija tikai atblāzma no tā kā viņš spēlējis savos labākajos gados. Līdz ar to Dāvja apgalvojumā ir liela daļa taisnības.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-18 14:07, pirms 6 gadiem
Ņemot vērā, ka Lenards nespēlēja gandrīz visu sezonu un bez viņa tika PO, tad noteikti šosezon būs labāk, jo neviens līderis malā nesēdēs, ja vien nenotraumēsies.