Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kacikaris kļūs par "Jazz" trenera Snaidera asistentu

Andrejs Siliņš

Kacikaris kļūs par "Jazz" trenera Snaidera asistentu
Fotis Kacikaris
Foto: AFP / Scanpix

Grieķu speciālists Fotis Kacikaris no nākamās sezonas veiks Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Jūtas "Jazz" galvenā trenera Kvina Snaidera asistenta pienākumus, vēstī grieķu mediji.

51 gadu vecais Kacikaris aizvadītajā sezonā bija Tenerifes "Iberostar" galvenais treneris, FIBA Čempionu līgā izcīnot 13 uzvaras 16 spēlēs un apstājoties astotdaļfinālā, Spānijas kausā tiekot līdz pusfinālam, bet Spānijas ACB līgā pēc astotās vietas regulārajā sezonā ceturtdaļfinālā piekāpjoties titulētajai Madrides "Real", kas šobrīd spēlē finālā.

Spēlētāja karjeru Kacikaris noslēdza pirms 20 gadiem un uzreiz pievērsās trenera arodam. Septiņas sezonas Kacikaris pavadīja Atēnu AEK, bet 2005. gadā kļuva par Sanktpēterburgas "Dynamo" galveno treneri. Vēlāk par galveno treneri strādājis arī "Valencia", Saloniku "Aris", "Bilbao Basket", "Murcia", "Lokomotiv Kuban" un Jeruzalemes "Hapoel". Tāpat Kacikaris divus gadus vadīja Grieķijas izlasei, bet 2012. gadā kļuva par Krievijas izlases treneri, taču tā arī darbu ar izlasi neuzsāka.

2013. gadā, vadot Bilbao komandu, Kacikaris tika atzīts par ULEB Eiropas kausa sezonas labāko treneri. Togad Bilbao vienība tika līdz Eiropas kausa finālam, kur gan atzina Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" pārākumu.

"Jazz" galvenais treneris Kvins Snaiders zināms kā speciālists, kura sistēmā liela ietekme ir Eiropas basketbolam, tāpēc Eiropas trenera parādīšanās treneru štābā nav pārsteigums.

Izmantotie resursi:
sdna.gr