Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs vasarā palīdzēs slikti PK kvalifikāciju sākušajai Horvātijai

Andrejs Siliņš

Bogdanovičs vasarā palīdzēs slikti PK kvalifikāciju sākušajai Horvātijai
Bojans Bogdanovičs
Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji turpina apliecināt, ka vasarā gaidāmajās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs palīdzēs savām valstsvienībām - nule kā to pašu pateicis horvātu uzbrucējs Bojans Bogdanovičs.

29 gadus vecais Bogdanovičs aizvadījis savu ceturto sezonu NBA, pārstāvot Indianas "Pacers", ar ko pagājušā gada vasarā parakstīja divu gadu līgumu par 21 miljonu dolāru.

Bogdanovičs aizvadīja karjeras labāko sezonu, vidēji 31 minūtē gūstot 14,3 punktus, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas un atdodot 1,5 rezultatīvas piespēles. Bogdanovičs pirmo reizi realizēja vairāk nekā 40% trīspunktnieku. Septiņās izslēgšanas turnīra spēlēs Bogdanovičam 34 minūtēs 12,4 punkti, 3,4 bumbas un 1,9 piespēles.

"Man patīk spēlēt šādos turnīros. Vēlos cīnīties, lai palīdzētu savai komandai tikt uz Ķīnu. Atkal vēlos sacensties uz pasaules skatuves," sacīja Bogdanovičs, apstiprinot, ka piedalīsies Horvātijas izlases mačos pret Itāliju un Rumāniju attiecīgi 28. jūnijā un 1. jūlijā.

Horvātijai kvalifikācijas turnīrs sācies slikti - izcīnīta tikai viena uzvara četros mačos, kas neļauj atstāt pēdējo ceturto vietu D grupā. Lai kvalificētos otrajai kārtai, jāieņem vismaz trešā pozīcija. Horvāti zaudējuši gan Nīderlandei, gan Itālijai, gan Rumānijai, bet vienīgo uzvaru izcīnījuši pār Nīderlandi savās mājās, taču savstarpējā bilance ir par labu nīderlandiešiem.

Bogdanovičs izlasē spēlējis 2010. un 2014. gada Pasaules kausa izcīņās, kā arī 2013., 2015. un 2017. gada Eiropas čempionātu finālturnīros. 2016. gadā Bogdanovičs bija labākais punktu guvējs Rio olimpiskajās spēlēs, vidēji izceļoties ar 25,3 punktiem mačā.

Iepriekš arī citi NBA spēlētāji paziņojuši, ka dosies palīgā savām izlasēm, piemēram, Jons Valančūns spēlēs Lietuvas izlasē, bet Dāvis Bertāns ir gatavs pārstāvēt Latviju, ja tiks nokārtots apdrošināšanas jautājums.

Izmantotie resursi:
Bogdanovic: ''I want to help Croatia make it to...