Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bostona uzvar drafta loterijā, "Knicks" noslīd uz astoto pozīciju

Emils Ozerinskis

Bostona uzvar drafta loterijā, "Knicks" noslīd uz astoto pozīciju
NBA vicekomisārs Marks Teitums ar "Celtics" līdzīpašnieku Veisu Grosbeku
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt Ņujorkā izšķīrās vairāku komandu un nākotnes basketbola zvaigžņu turpmākais liktenis. NBA drafta loterijā tiesības uz pirmo drafta iespēju ieguva Bostonas "Celtics", bet labāko trijniekā iekļuva Filadelfijas "76ers", izmantojot tiesības apmainīt izvēli ar Sakramento "Kings".

Pirms drafta loterijas labākās izredzes uz pirmo izvēli bija tieāi Denijam Eindžam un Bostonas "Celtics", kuras rīcībā bija Bruklinas "Nets" drafta izvēle, kas iegūta 2013. gadā apmaiņas darījumā pret Kevinu Gārnetu un Polu Pīrsu. "Celtics" drafta loterijā bija 25% iespēja iegūt pirmo izvēli. Šis vakars izšķirošs bija Losandželosas "Lakers" vienības jaunajam basketbola operāciju prezidentam Maģiskajam Džonsonam, kurš pirmās kārtas izvēli zaudētu Filadelfijas "76ers", Losandželosai izkrītot no Top-3 zonas. Lielas cerības uz pingponga bumbiņām lika arī latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kurai pirms loterijas bija paredzēta septītā izvēle, taču Fils Džeksons publiski neslēpa cerības iegūt galveno kandidātu uz pirmo drafta izvēli Markelu Fulcu. Ņujotkas cerības uz pirmo drafta izvēli bija 5,3% robežās.

NBA drafta loterijā tiek izlozētas pirmās trīs drafta izvēles. Pārējās "play-off" turnīrā neiekļuvušās komandas tiek sarindotas pēc regulārās sezonas sasniegtajiem rezultātiem, vājāko rezultātu uzrādījušajām komandām iegūstot augstākās izvēles tiesības.

Drafta loterijas rezultātu paziņošanas pirmajā kārtā tika noskaidrotas pirmās tŗīs komandas, kurām labvēlīga bija pingponga bumbiņas. Labāko trijniekā iekļuva Sakramento "Kings", kuras tiesības pārņēma Filadelfijas "76ers", tāpat starp labākajām trīs iekļuva abas līgas titulētākās komandas Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers".

Paziņojot labāko trijnieku, pie trešās izvēles tika vairākus gadus uzstājīgi jaunos talantus krājošā Filadelfijas "76ers". Otro drafta izvēli ieguva Losandželosas "Lakers", savukārt pirmo drafta izvēli saņēma Denija Eindža vadītā Austrumu konferences regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics". Tādējādi Bostona varēs izvēlēties starp Markelu Fulcu, Lonzo Bolu un citiem labākajiem jaunajiem basketbolistiem,

NBA drafta loterijas rezultāti

IzvēleKomandaIegūts no
1.CelticsNets
2.Lakers
3.76ersKings
4.Suns
5.Kings76ers
6.Magic
7.Timberwolves
8.Knicks
9.Mavericks
10.KingsPelicans
11.Hornets
12.Pistons
13.Nuggets
14.Heat

Šī gada draftu ar lielu interesi vēros Latvijas basketbola līdzjutēji, jo pirmo reizi uz pirmo drafta kārtu pretendē divi Latvijas basketbolisti. Gan Radionam Kurucam, gan Andžejam Pasečņikam tiek prognozēta izvēle starp labākajiem 30 jaunajiem basketbolistiem. Latvijas basketbolistu iekļūšana starp loterijas izvēlēm pagaidām ir maz ticama, tomēr abiem spēlētājiem tiek prognozēta pozīcija no 20.-30. vietai.

1 2 42 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 07:11, pirms 7 gadiem
Hā- hā.
(-Nelsons).

     [+] [-]

, 2017-05-17 07:38, pirms 7 gadiem
Vot Lonzo ir reāls risks LAL, bet nu cerams atmaksāsies.

     [+] [-]

, 2017-05-17 07:47, pirms 7 gadiem
NYK gan izskatās, ka Foxs un Smits ies garām, būs jāņem Ntilkina

     [+] [-]

, 2017-05-17 08:34, pirms 7 gadiem
Eh, nepaveicās ar izlozi... Žēl...

  +7 [+] [-]

, 2017-05-17 08:41, pirms 7 gadiem
Kāds nepaveicās? Ir tur, kur bija jābūt.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 08:41, pirms 7 gadiem
Bostonai arī nākamgad liela iespēja (vislielākā) tikt pie 1. drafta, kādu laiku varēs dominēt NBA , gan jau pēc 3-4 gadiem nāks arī tituls
Slēpts komentārs: LA-BOS antifans

  +2 [+] [-]

, 2017-05-17 08:42, pirms 7 gadiem
Ceru ka Ainge aizmainīs to piku vai ar paķers Jacksonu un Vispār kas ir Magics es zinu Magic ???

     [+] [-]

, 2017-05-17 08:45, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: NYK gan izskatās, ka Foxs un Smits ies garām, būs jāņem Ntilkina
Uz Foxu tur nebija ko cerēt,jo pēdejās nedēļās viņa vērtība bija uzlekusi,un pat daži apsvēra,ka Fox varētu aiziet garām Lonzo

Neteiktu,ka NYk nav iespēju dabūt.Kings var pārsteigt un paņemt ar 5.picku viņu.Orlando ņems Tatum/Isac/SMith.Tieši Isac čakarē visu bildi..Vieni viņu vērtē augstu,bet citi negrib ņemt.Miny ar septīto neņems DSJ/Makarainenu.Es nebutu pārsteigts ja Miny paņemtu Frenku viņa aizsardzības dēļ.Nav viņs PG..Viņš bus SG=Tony Alen

     [+] [-]

, 2017-05-17 08:49, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Uz Foxu tur nebija ko cerēt,jo pēdejās nedēļās viņa vērtība bija uzlekusi,un pat daži apsvēra,ka Fox varētu aiziet garām Lonzo

Neteiktu,ka NYk nav iespēju dabūt.Kings var pārsteigt un paņemt ar 5.picku viņu.Orlando ņems Tatum/Isac/SMith.Tieši Isac čakarē visu bildi..Vieni viņu vērtē augstu,bet citi negrib ņemt.Miny ar septīto neņems DSJ.Es nebutu pārsteigts ja Miny paņemtu Frenku viņa aizsardzības dēļ.Nav viņs PG..Viņš bus SG=Tony Alen
Kas tas Isacs par fruktu? Pārejie puslīdz redzēti, bet šamais tāds nezināms. Nu nez vai Ntilkinu var salīdzināt Tony Allen, Ntilkinam krietni labāks metiens.

     [+] [-]

, 2017-05-17 08:55, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Kas tas Isacs par fruktu? Pārejie puslīdz redzēti, bet šamais tāds nezināms. Nu nez vai Ntilkinu var salīdzināt Tony Allen, Ntilkinam krietni labāks metiens.
Isaac SF/PF pozīcijas spēlētājs.Liels potenciāls.Da tur visiem top10 liels potenciāls
Frenkam metiens ir šausmīgi lēns.Un bonusā visam ari pirmais solis ir lēns..Frenks tiešām varētu būt četru gadu process..Bet aizsardzībā savu garo roku dēļ jau varētu but problēma,bet nebus viņš pg.

     [+] [-]

, 2017-05-17 09:04, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Isaac SF/PF pozīcijas spēlētājs.Liels potenciāls.Da tur visiem top10 liels potenciāls
Frenkam metiens ir šausmīgi lēns.Un bonusā visam ari pirmais solis ir lēns..Frenks tiešām varētu būt četru gadu process..Bet aizsardzībā savu garo roku dēļ jau varētu but problēma,bet nebus viņš pg.
Kā doma, ko Bostona ņems ar pirmo to pašu Fultzu? Ko saki par Lonzo? It kā gribas viņu Leikeros, bet tomēr liekas tāds bīstams frukts

     [+] [-]

, 2017-05-17 09:09, pirms 7 gadiem
Interesanti, kas tieši šajā vakarā izšķīrās Maģiskajam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-17 09:14, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Kā doma, ko Bostona ņems ar pirmo to pašu Fultzu? Ko saki par Lonzo? It kā gribas viņu Leikeros, bet tomēr liekas tāds bīstams frukts
ņems Fultzu un netreidos prom.Viņš ir pārāk vērtīgs.Vienīgais pret ko treidotu budu Deiviss,bet NOP netreidotu.Draftā ari netreidosies uz leju,lai dabutu Jaksonu.Pat par next year top protection.
Lakers jau nekas cits neatliek,kā ņemt Lonzo,un Raselu bīdīt uz SG

  -3 [+] [-]

, 2017-05-17 09:24, pirms 7 gadiem
Subaars rakstīja: LA-BOS antifans reāli pretīgs čuvaks. Tas kā viņam smird mute, tas vsp...
Pats tu pretīgs smerdelis.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-17 09:33, pirms 7 gadiem
Nezinu ko ņems Ņujorka, bet ja vasarā netiks pie saspēles vadītāja, kas māk piespēlēt tad būs auzas... Smits būtu labs variants.. bet jauns vel diez vai pavilku uzreiz pamata 5niekā

     [+] [-]

, 2017-05-17 09:35, pirms 7 gadiem
Skatoties kā spēlē Ntilkina... Tāds pas Rose vien ir... tikai 10x lētāks

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 09:37, pirms 7 gadiem
Noņemu cepuri Celtics priekšā! Tik perfekti pārvaldīta komanda ir vnk apbrīnas vērta - spēlēs konferences finālā, tajā pat laikā varēs izvēlēties 1. drafta piku + algu griesti nav sasniegti, kas nozīmē - ir vēl iespēja tikt pie kādas superzvaigznes, ja būs vēlēšanās. Respect!
Philly obligāti jāņem mazais spēlētājs. Ideāli, protams, būtu Lonzo vai Fox - vienu no viņiem noteikti arī dabūs, jo, visdrīzāk, Celtics ņems Fultzu.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 09:45, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Noņemu cepuri Celtics priekšā! Tik perfekti pārvaldīta komanda ir vnk apbrīnas vērta - spēlēs konferences finālā, tajā pat laikā varēs izvēlēties 1. drafta piku + algu griesti nav sasniegti, kas nozīmē - ir vēl iespēja tikt pie kādas superzvaigznes, ja būs vēlēšanās. Respect!
Philly obligāti jāņem mazais spēlētājs. Ideāli, protams, būtu Lonzo vai Fox - vienu no viņiem noteikti arī dabūs, jo, visdrīzāk, Celtics ņems Fultzu.
Drīzāks fakts ir, ka BKN ir reti stulbi pārvaldīta organizācija. Ja tu atdod divu sezonu pirmos pikus, tad tev jādabū pretī ir kas tāds, lai nebūtu pēdējais līgā, bet gan cīnītos par pirmo vietu.

     [+] [-]

, 2017-05-17 09:47, pirms 7 gadiem
Piekrītot Emilio, atdeva visu pret Big3, paņēma kausu (diemžēl tikai 1x), atdeva Big3, neko nezaudējot, šķiet, tikai iegūstot. Jā, par dinastiju grūti nosaukt, taču ir blices, kuras par tādām var saukt, bet gredzenu tuvumā pat nav bijušas.

Sauciet to par Deniju Eindžu.

     [+] [-]

, 2017-05-17 09:53, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: ņems Fultzu un netreidos prom.Viņš ir pārāk vērtīgs.Vienīgais pret ko treidotu budu Deiviss,bet NOP netreidotu.Draftā ari netreidosies uz leju,lai dabutu Jaksonu.Pat par next year top protection.
Lakers jau nekas cits neatliek,kā ņemt Lonzo,un Raselu bīdīt uz SG
Taisnība, bet tpt nedaudz bail ir par Lonzo cerams, ka būs OK

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:04, pirms 7 gadiem
Eindžs neticams- aizmaina ilgadējo komandas līderi Pīrsu bez nekādiem sentimentiem. Tagad lieliska aizsardzības komanda ar Tomasu, kas kļuvis par superzvaigzni no Timmas drafta nummura. GM of the year jau kuro gadu!

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:39, pirms 7 gadiem
Bostona lieliskas iespējas jau nākošsezon pievienoties Cavs un GSW cīņā par titulu , tik gudri jaizdomā ko viņiem piesaistīt savai komandai

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:51, pirms 7 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=RIq...
Te viģiks, ja kādam intresē kā izlozē!

     [+] [-]

, 2017-05-17 12:08, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Uz Foxu tur nebija ko cerēt,jo pēdejās nedēļās viņa vērtība bija uzlekusi,un pat daži apsvēra,ka Fox varētu aiziet garām Lonzo

Neteiktu,ka NYk nav iespēju dabūt.Kings var pārsteigt un paņemt ar 5.picku viņu.Orlando ņems Tatum/Isac/SMith.Tieši Isac čakarē visu bildi..Vieni viņu vērtē augstu,bet citi negrib ņemt.Miny ar septīto neņems DSJ/Makarainenu.Es nebutu pārsteigts ja Miny paņemtu Frenku viņa aizsardzības dēļ.Nav viņs PG..Viņš bus SG=Tony Alen
Makarainens

     [+] [-]

, 2017-05-17 13:12, pirms 7 gadiem
9one rakstīja: Makarainens
Da hz,kāds viņam precīzi tas uzvārds bija

     [+] [-]

, 2017-05-17 13:33, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Kā doma, ko Bostona ņems ar pirmo to pašu Fultzu? Ko saki par Lonzo? It kā gribas viņu Leikeros, bet tomēr liekas tāds bīstams frukts
Man liekas, ka Lonzo ir vērtīgākais speletājs šajā draftā. Varbūt nebūs labākais no draftetajiem šosezon, bet ilgtermiņā noteikti. Viņš tāds cp3 UN Karija mikss - nav izteikts scorers, bet nakotne noteikti būs 20/10/5-10 reb spēlētājs. + viņš nav pat 50% Melnais, kas noteikti ceļ viņa akcijas dēļ iq (gan basketbola , gan vispār).

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 13:52, pirms 7 gadiem
Mock Draft 1.0: Rivals Boston Celtics, L.A....

Šeit var palasīt nedaudz par prognozēm. Man liekas, ka visreālākie scenāriji ir tieši šeit.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-17 14:00, pirms 7 gadiem
ilwerz rakstīja: Man liekas, ka Lonzo ir vērtīgākais speletājs šajā draftā. Varbūt nebūs labākais no draftetajiem šosezon, bet ilgtermiņā noteikti. Viņš tāds cp3 UN Karija mikss - nav izteikts scorers, bet nakotne noteikti būs 20/10/5-10 reb spēlētājs. + viņš nav pat 50% Melnais, kas noteikti ceļ viņa akcijas dēļ iq (gan basketbola , gan vispār).
cp3 un karijs mix?WTF Lonzo ir izteikts Kida spēles stils.

     [+] [-]

, 2017-05-17 14:06, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: cp3 un karijs mix?WTF Lonzo ir izteikts Kida spēles stils.
Un kā Kids atšķiras no CP3?

     [+] [-]

, 2017-05-17 14:15, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kāds nepaveicās? Ir tur, kur bija jābūt.
bija jābūt 7. pāķi

     [+] [-]

, 2017-05-17 14:17, pirms 7 gadiem
Nezin kāpēc man šķiet, ka Bostona daudz gadus būs laba komanda, bet....Nākamos 3-4 gadus Lebronam pāri netiks, bet pēc tam 76eru jaunie čaļi būs krietni labāki nekā Fultz Browns &co

     [+] [-]

, 2017-05-17 15:29, pirms 7 gadiem
Problem? rakstīja: bija jābūt 7. pāķi
Pfff... tev toč viss nav mājās. Tad jau Suns bija jābūt 2iem nevis 4iem, Kingiem 8iem nevis 5iem. Kāpēc tad to sauc par loteriju?

Bez argumentiem tikai purkšķ te.

     [+] [-]

, 2017-05-17 16:34, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pfff... tev toč viss nav mājās. Tad jau Suns bija jābūt 2iem nevis 4iem, Kingiem 8iem nevis 5iem. Kāpēc tad to sauc par loteriju?

Bez argumentiem tikai purkšķ te.
Nu bet tieši tāpēc arī nepaveicās. Jo Knicks varēja būt 1., 2. vai trešie. Sanāca, ka nokrita pat par vienu vietu. Kā tad to savādāk saukt kā neveikšanos loterijā?
1 2 42 komentāri