Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai "Grizzlies" atradīs pretlīdzekli pret Bertāna "Spurs"?

Rolands Eliņš

Vai "Grizzlies" atradīs pretlīdzekli pret Bertāna "Spurs"?
Kavai Lenards un Lamarkuss Oldridžs aptur Marku Gazolu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt 4:30 Dāvja Bertāna pārstāvētā NBA komanda Sanantonio "Spurs" aizvadīs savu otro maču izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā pret "Grizzlies". Pirmajā mačā "Spurs" pretiniekus sagrāva ar +29.

Lai arī Dāvis Bertāns regulārajā sezonā dažos saspringtākajos un svarīgākajos mačos bija palicis rezervē, NBA izslēgšanas spēlēs viņam izdevās debitēt jau pirmajā iespējā. Bertāns devās laukumā septiņas minūtes pirms pēdējās ceturtdaļas beigām, paspēja gūt četrus punktus un trāpīt tālmetienu. Tobrīd "Spurs" jau bija milzīgs pārsvars, un "Grizzlies" nebija praktiski nekādu cerību atspēlēties.

Uzvara ar 111:82 jeb ar 29 punktu pārsvaru bija otra lielākā sagrāve pirmās kārtas astoņās spēlēs. Tikai Hjūstona ar savu pretinieci ("Thunder") tika galā pārliecinošāk, sagraujot ar 31 punkta pārsvaru. Tiesa, "Spurs" mača gaitā ieguva arī 36 punktu pārsvaru.

Memfisa piedzīvoja smagu zaudējumu, neskatoties uz sava centra spēlētāja Marka Gazola lielisko spēli un "Spurs" neveiksmēm mača sākumā. Marks Gazols guva 32 punktus, taču tikai septiņus no tiem otrajā puslaikā, bet visi pārējie Memfisas spēlētāji kopā savāca tikai 50 punktus, trāpot niecīgus 32% metienus no spēles.

Memfisas trenerim Deivam Fizdeilam ātri nepieciešams atsvaidzināt savas komandas veikumu uzbrukumā. "Grizzlies" jau tā nav īpaši rezultatīva komanda, turklāt tieši "Spurs" regulārajā sezonā bija labākā statistika aizsardzības efektivitātē. Spilgtāku spēli gan iespējams sagaidīt no saspēles vadītāja Maika Konlija, kurš pirmajā mačā guva 13 punktus, tāpat "Spurs" garie vīri sarūpēja ļoti blāvu maču Zekam Rendolfam. Viņš maču pabeidza ar 26 minūtēs savāktu iespaidīgi sliktu +/- rādītāju, proti, -39.

"Mums nepieciešams, lai Konlijam spēle ietu no rokas," teica Fizdeils pēc pirmā mača. "Labi saprotam, ka bez viņa īpaši spilgta pienesuma sērija pret "Spurs" nebūs īpaši saspringta." Spēlējot pret Konliju, "Spurs" sastāvā savu vērtību apliecināja aizsargs Denijs Grīns, kurš pats guva tikai divus punktus, bet izdarīja veselus četrus blokus.

"Zinām, ka "Spurs" groza apakšā piekopj teicamu aizsardzību," izteicās Marks Gazols ASV medijiem. "Vēlējāmies spēlēt viens pret vienu, bet Sanantonio groza apakšā vienkārši izveidoja valni. Domāju, ka mums jāspēlē nedaudz disciplinētāk, jāpiedomā pie savas vietas laukumā un jāsaprot, kad atspēlēt bumbu uz tālmetienu līniju un kad doties tuvāk grozām."

Lai cik pārliecinoša būtu bijusi pirmā uzvara un lai cik pārāks neizskatītos "Spurs" rezervistu soliņš, "Spurs" veterāns Manu Džinobili sola, ka komanda būs ļoti uzmanīga arī šonakt: "Otrā spēle var izvērsties ļoti slikta, jo pirmajā spēlē mums sanāca praktiski viss. Mēs uzvarējām ar +29, mēs nekļūdījāmies piespēlēs, mēs uzvarējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Tāpēc zinām, ka pretinieki atgriezīsies laukumā dusmīgi un apņēmīgi, jo viņiem nepieciešama uzvara."

"Cerams, ka mēs būsim pietiekami gudri un pieredzējuši, lai attiecīgi noskaņotos un negaidītu nākamo panākumu tāpat vien. Tas ir lielākais šīs spēles drauds," turpināja Džinobili. Taču "Spurs" treneris Gregs Popovičs šādu iespēju nepieļāva: "Ja arī mēs zaudēsim, tas nebūs tāpēc, ka nenovērtējām pretinieku, un tieši to pašu var teikt par Memfisu. Abas komandas ir pieredzējušas un gatavas cīnīties katrā spēlē, muļķīgi runāt par nenoskaņošanos "play-off" spēlei."

Sanantonio sastāvā pirmajā spēlē 32 punktus guva Kavai Lenards, un Memfisai ļoti acīmredzama un sāpīga bija Tonija Alena nespēlēšana traumas dēļ. Paredzams, ka viņš izlaidīs visu pirmo kārtu. Lenards trāpīja 11 no 14 metieniem un izdalīja piecas rezultatīvas piespēles. Viena lieta, par ko "Spurs" gan varētu satraukties, ir Tonija Pārkera veikums. Pirmajā mačā viņš bija lielisks un guva 18 punktus, taču šosezon spēlējis nestabili - vai viņam izdosies atkārtot paveikto arī otrajā sērijas spēlē?

Bez "Spurs" mača šonakt ieplānota vēl tikai viena "play-off" spēle - "Cavaliers" vēlreiz uzņems "Pacers", šī spēle sāksies 2:00. Pirmajā sērijas mačā "Cavaliers" problēmas bija redzamas kā uz delnas - Indiāna trāpīja 50% metienu no spēles un 46% tālmetienu un uzvarēja cīņā zem groziem (atlēkušās bumbas 41:34). Tāpat "Cavaliers" pēdējās divās minūtēs netrāpīja nevienu metienu no spēles, taču tomēr noturēja minimālu uzvaru ar 109:108.
Lebrons Džeimss un Kairijs Ērvings divatā guva 56 punktus un izdalīja 19 rezultatīvas piespēles. Džeimsam turklāt vairs trūkst tikai 37 punktu, lai apsteigtu Kobi Braientu visu laiku rezultatīvāko "play-off" spēlētāju sarakstā

Izslēgšanas spēļu pirmā kārta

AustrumiRietumi
Wizards-Hawks 1:0Warriors-Trail Blazers 1:0
Celtics-Bulls 0:1Rockets-Thunder 1:0
Cavaliers-Pacers 1:0Spurs-Grizzlies 1:0
Raptors-Bucks 0:1Clippers-Jazz 0:1

Izmantotie resursi:
NBA.com
Ginobili says Spurs must guard against letdown...

     [+] [-]

, 2017-04-17 18:06, pirms 7 gadiem
par cavs un spurs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-17 18:39, pirms 7 gadiem
Oho. SC sācis dzēst komentus no tā video spamera? Vai mož pats izdzēsa tos 3 mēslus, ko bija te iemetis.

     [+] [-]

, 2017-04-17 18:52, pirms 7 gadiem
visticamak kad pats jo negaja tie vigiki!

     [+] [-]

, 2017-04-17 18:54, pirms 7 gadiem
Nee, spurs vairak 99,5. Max bet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-17 19:14, pirms 7 gadiem
Pacers būs mācījušies no kļūdām un šodien ņem to CAVS atblāzmu. Laikam LBJ jūt, ka Kairijs jau kļūst par labāko komandā un mikroklimats ir nekāds. Spurs bez pārsteigumiem. Droši varam uzlikt arī kādu handikapu. Šī vakara 2 spēles kopā veido visai simpātisku koeficientu, ko būtu grēks neizmantot. Pašam gan nesanāks, jo pēc Lieldienām ar naudu ir kā ir un arī pašsajūta nav tā labākā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-17 19:45, pirms 7 gadiem
Ernijzz rakstīja: Pacers būs mācījušies no kļūdām un šodien ņem to CAVS atblāzmu. Laikam LBJ jūt, ka Kairijs jau kļūst par labāko komandā un mikroklimats ir nekāds. Spurs bez pārsteigumiem. Droši varam uzlikt arī kādu handikapu. Šī vakara 2 spēles kopā veido visai simpātisku koeficientu, ko būtu grēks neizmantot. Pašam gan nesanāks, jo pēc Lieldienām ar naudu ir kā ir un arī pašsajūta nav tā labākā.
Veido koef, bet par IND-CLE spēli nekas nav zināms kā izies.

NBA.com raksts, ka IND neko radikāli spēlē netaisoties mainīt. Tad jau tāpat arī ar -1 zaudēs.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-17 23:00, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Veido koef, bet par IND-CLE spēli nekas nav zināms kā izies.

NBA.com raksts, ka IND neko radikāli spēlē netaisoties mainīt. Tad jau tāpat arī ar -1 zaudēs.
Tur radikaali arii neko nevajag mainiit lai leflops shoreiz ieriitu

     [+] [-]

, 2017-04-18 07:03, pirms 7 gadiem
Rādās, ka lācēniem neizdosies arī otrajā