Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Fils Džeksons rosina mūs domāt atšķirīgi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Porziņģis: "Fils Džeksons rosina mūs domāt atšķirīgi"
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Kristaps Porziņģis pēc NBA sezonas beigām dosies uz Latviju, vasarā cer trenēties kopā ar Dirku Novicki un, iespējams, apmeklēs "Basketball without borders" nometni Dienvidāfrikā, spēlētājs pēc zaudējuma "Brooklyn Nets" pastāstīja "New York Post" žurnālistam Markam Bermanam.

Spēka uzbrucējs šosezon piedalījies 58 no 69 spēlēm. Kreisā augšstilba sasitums liedza viņam piedalīties 16. marta mājās spēlē pret “Nets”, taču Porziņģis ir apņēmības pilns atgriezties laukumā 20. martā paredzētajā izbraukuma cīņā pret Losandželosas “Clippers”.

“Par ko jūs runājat? Ja būšu vesels, gribēšu iet laukumā. Tas nav apspriežams. Šobrīd esam smagā situācijā. Esam tālu no izslēgšanas spēlēm, taču noskaņojos katrai spēlei ar domu atdot sevi visu. Saglabājot tādu attieksmi, sezonas beigas sagaidīšu bez nožēlas. Pat, ja sezona neizvērtās tā, kā gribējām, vismaz varēsim naktī pagulēt.”

Ahileja cīpslas iekaisums, sastiepta potīte un kreisā augšstilba sasitums nav ļāvuši Porziņģim kopš Ziemassvētkiem spēlēt ar pilnu jaudu. Pirmais savainojums tika gūts brīdī, kad NBA skauts brīdināja, ka 21 gadu vecais latvietis spēlē pārāk daudz. Ahileja cīpslas iekaisums lika par sevi manīt divreiz, taču kopš janvāra beigām Porziņģis nav jutis sāpes.

Pēc notikumiem nedēļas sākumā – Porziņģis pateica, ka klubā “valda apjukums no augšas līdz apakšai” – viņš nolēma pateikties treneriem Džošua Longstafam (Joshua Longstaff) un Deivam Blisam (Dave Blis) par ieguldīto darbu.

“Mēs strādājām pie daudzām individuālām lietām. Man jāstrādā pie bumbas izmešanas un kustības,” teica Porziņģis. “Esmu priecīgs par mūsu treneriem Džošu un Deividu, kuri veic neticamu darbu spēlētāju attīstības labā.”

Pēc pirmā zaudējuma pret “Nets” latvietis citēja ASV prezidentu Franklinu Delano Rūzveltu (1933-1945): "Mierīga jūra nekad nav izaudzinājusi prasmīgu jūrnieku." Ceturtdien viņš atzina, ka vēlas nospēlēt sezonu līdz galam. Ja tā notiks, Porziņģis būs aizvadījis 71 spēli – par vienu mazāk nekā debijas gadā.

Pēc sezonas Porziņģis dosies uz Latviju. Vasarā viņš iecerējis dažas dienas patrenēties ar Dirku Novicki un, iespējams, apmeklēs “Basketball without borders” nometni Āfrikā. NBA mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka 15. “BWB Africa” nometne notiks 29. jūlijā – 1. augustā Dienvidāfrikas lielākajā pilsētā Johannesburgā.

Pērn “BWB Africa” nometne pirmo reizi notika Angolas galvaspilsētā Luandā. Pasākumu, kurš risinājās no 31. augusta līdz 3. septembrim, apmeklēja 87 zēni un meitenes no 27 Āfrikas valstīm.

Kristapa Porziņģa intervija "Sports Illustrated"

Mets Dolindžers: Redzēju, ka tu un Villijs Ernangomess februārī ieguvāt ASV braukšanas tiesības un nopirkāt vienādas automašīnas.
Kristaps Porziņģis: Tās nav vienādas automašīnas. Tas pats auto, taču viņam ir “C-Class” un man “S-Class”. Mēs abi mīlam “Mercedes”, viņi ražo lieliskus automobiļus, bet es pie savējā tiku ātrāk. Viņš izmēģināja manu auto un iemīlējās. Viņa auto ir nedaudz mazāks nekā manējais.

Runājot par iekļaušanos mazās platībās, visur Ņujorkā redzu (aviokompānijas) "Delta" plakātus ar tevi. Būdams 221 centimetru garš, vai kādreiz esi lidojis ekonomiskajā klasē?
Protams, visu laiku! Pirms nokļūšanas NBA vienmēr lidoju ekonomiskajā klasē – tas bija sliktākais laiks manā mūžā. Atceros, ka biju 14 vai 15 gadu vecs un bija ārkārtīgi grūti iespiesties šajās vietās. Tagad varu lidot biznesa klasē un tikt pie plašākām sēdvietām. Pēdējo reizi ekonomiskajā klasē lidoju, šķiet, pirms divām vasarām. Tas nebija forši.

Sēdēji gaiteņa pusē, vai ne?
Vienmēr.

Ko dari komandas lidmašīnā? Izveidojies kāds ieradums?
Parasti skatos “League Pass” vai seriālu “Family Guy”, cenšos atpūsties un pagulēt. Ir grūti atrast laiku atpūtai.

Atvainojos, būs vēl jautājumi par Tavu augumu. Vai ar 221 centimetra augumu Tev bāros joprojām prasa uzrādīt ID karti?
Teikšu godīgi, nelietoju alkoholu (ASV aizliegts publiskās vietās lietot alkoholu līdz 21 gada vecumam – Sportacentrs.com). Reti dodos uz saviesīgām vietām, tāpēc man nekad neprasa uzrādīt ID karti. Ņemot vērā, ka esmu ļoti garš, cilvēki ātri apjauš, kas es esmu.

Vai esi kādreiz braucis ar Ņujorkas metro?
Tici vai nē, nekad neesmu bijis metro.

Labi! Neej tur lejā. Cik ilgi plāno nēsāt apakškreklus zem spēles krekla? Vai kādreiz būsi kā Melo?
Nekad, tas nozīmē pārāk daudz apakšveļas. Gribu tiktu vaļā no apakškrekla, taču treneri aicina to nēsāt. Šosezon turpinu to darīt.

Vai Fils Džeksons kādreiz Tev ir iedevis grāmatu?
Jā, viņš iedeva grāmatu pagājušajā gadā un mazāku grāmatu šogad. Viņš mūs pa laikam mēdz uzrunāt treniņklasē, rosinot mūs vairāk domāt.

Par ko ir šīs grāmatas? Vai atceries nosaukumus?
Nenāk prātā, taču parasti tās ir pār nepieciešamību domāt, prāta skaidrību un tamlīdzīgi (pirms gada Porziņģis saņēma grāmatu “Positive dog” – Sportacentrs.com). Viņam patīk koncentrēties mentālajai pusei un viņš rosina mūs domāt atšķirīgi. Tas ir tiešām interesanti.

Viņš izskatās ļoti nopietns vīrs. Vai kādreiz esi viņu sasmīdinājis?
(Smejas) Iespējams, lai gan nevaru atcerēties, tāpēc neesmu pārliecināts.

Vai Tev ir mīļākā NCAA komanda?
Nē, es neskatos studentu basketbolu. Pavērošu dažus labākos puišus, kuri ienāks līgā, taču šosezon neesmu daudz redzējis.

Ko esi iemācījis "Knicks" komandas biedriem par Latviju?
Pirmā lieta, kas man bija jādara, bija iemācīt pareizi izrunāt vārdu “Latvija.” Dzirdēju “La-tivia” un “La-tiva” un tamlīdzīgi. Tā bija pirmā lieta, bet galu galā viņi iemācījās daudz par manu valsti. Daži puiši, piemēram, Kails O`Kvins, Saša Vujačičs un (bijušais “Knicks” spēlētājs) Kevins Serafins pat atbrauca pie manis.

Vissvarīgākais jautājums. Zinu, ka Džeimss Dolans lieliski pārvalda šo instrumentu – vai esi kādreiz spēlējis kazū?
Kazū? Nē, nekad. Pat nezinu, kas tas ir.

Izmantotie resursi:
What Kristaps Porzingis wants for rest of this...
NBA.com Basketball Without Borders
Kristaps Porzingis Q&A: Life Away From NBA,...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-17 18:53, pirms 7 gadiem
Tā. Un kas notiks, kad Dolans izlasīs, ka Kristaps nezina, kas ir kazū?

     [+] [-]

, 2017-03-17 18:59, pirms 7 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-03-17 19:00, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Tā. Un kas notiks, kad Dolans izlasīs, ka Kristaps nezina, kas ir kazū?
Labi,ka Dolans vēl atceras,ka viņam pieder NBA klubs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-17 20:52, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Es tak Huljkam teicu, ka tas ir divas dazadas automasinas a sis stasta viens modelis tikai cita komplektacija!un vel sauc sevi par masinu experttu sis!
bet pareizi jau ir,viens modelis cita kompletacija!!

     [+] [-]

, 2017-03-18 01:47, pirms 7 gadiem
Kaads viens modelis? c un s klases ir dazhaadi izmeeri pavisam villisha mersis ir kkadas 2x leetaaks, puikam paaraak lielu robu iegrieztu

     [+] [-]

, 2017-03-18 08:25, pirms 7 gadiem
Vasarā ar Novicki nevis ar Bagatski!