Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Barea un federācijas prezidents piedāvā Karmelo Entonijam spēlēt Puertoriko izlasē

Agris Suveizda

Barea un federācijas prezidents piedāvā Karmelo Entonijam spēlēt Puertoriko izlasē
Karmelo Entonijs. Foto: AFP/Scanpix

Dalasas "Mavericks" un Puertoriko izlases saspēles vadītājs Hosē Huans Barea, kā arī Puertoriko Basketbola federācijas prezidents Jums Ramoss izteikuši publisku uzaicinājumu Karmelo Entonijam pievienoties Puertoriko valstsvienībai.

"Ņemot vērā viņa saikni ar Puertoriko, viņa atpazīstamību NBA un viņa pieredzi, mūsu fani būtu laimīgi, ja viņš spēlētu mūsu izlasē," teica 34 gadus vecais Barea. "Mēģinājām viņu pieaicināt jau agrāk, taču neviens, protams, nevarēja viņam pārmest vēlēšanos spēlēt ASV izlasē. Tomēr, ja viņš vēlas kādreiz pārstāvēt mūs, tas būtu lieliski."

"Esmu liels Karmelo fans. Un ne tikai viņa kā basketbolista, bet gan, vēl svarīgāk, kā viena no Puertoriko varoņiem," piebilda Ramoss. "Viņš un viņa fonds Puertoriko ir paveicis ļoti daudz laba. Domāju, ka kopā ar Barea viņš varētu komandai dot milzīgu grūdienu un palīdzēt uzlabot noskaņojumu visā valstī."

Entonijs ir piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs, vispirms 2004. gadā Atēnās tiekot pie bronzas, bet Pekinā, Londonā un Riodežaneiro palīdzot izcīnīt zeltu. Entonijs ar 336 punktiem ir ASV vīriešu basketbola visu laiku rezultatīvākais olimpietis un pēc triumfa Brazīlijā beidza karjeru izlasē. Entonija mirušais tēvs bija puertorikāņu izcelsmes.

Puertoriko basketbola izlase iepriekšējoreiz olimpiskajās spēles piedalījās 2004. gadā, kad izcīnīja sesto vietu un grupu turnīrā apsteidza arī ASV, to uzvarot ar 92:73. Entonijs šajā mačā gan aizvadīja vien četras minūtes. Savukārt Pasaules kausā Puertoriko spēlējusi astoņas reizes pēc kārtas un pašlaik savas zonas grupu turnīrā ieņem trešo vietu, kas ļautu izcīnīt tiešo ceļazīmi uz finālturnīru. Puertoriko astoņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, divreiz zaudējot amerikāņiem un vienreiz – argentīniešiem. Nākamās spēles Puertoriko aizvadīs 29. novembrī Urugvajā un 2. decembrī Panamā.

Puertoriko izlases līderis un simbols ir Barea, kurš četrās kvalifikācijas spēlēs vidēji 25,3 minūtēs ticis pie 17,3 punktiem un 6,5 rezultatīvām piespēlēm. Lielāko daļu karjeras pavadījis Dalasas "Mavericks", Barea šosezon visās 14 spēlēs gājis uz maiņu un vidēji 18,7 minūtēs nopelnījis 9,6 punktus un 5,8 rezultatīvas piespēles. Entonijs no Hjūstonas "Rockets" tika atlaists jau pēc desmit mačiem. 34 gadus vecais uzbrucējs divreiz izgāja starta pieciniekā un vidēji 29,4 minūtēs guva 13,4 punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas. Iepriekšējā sezona bija Entonija sliktākā karjerā – "Thunder" sastāvā viņš guva tikai 16,2 punktus.

Izmantotie resursi:
Puerto Rico national team recruiting Carmelo...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-16 18:26, pirms 5 gadiem
Melo uz LV izlasi, kopā ar KP pēc EČ zelta

     [+] [-]

, 2018-11-16 19:08, pirms 5 gadiem
Melo māte latgaliete ne?

     [+] [-]

, 2018-11-16 23:12, pirms 5 gadiem
Kas par loģiku? Cik saprotu, ja esi nospēlējis vienu spēli citā izlasē, tad vairs nevar spēlēt citā.

Ja nemaldos piemērs ir Irvings un vēl viens no krutajiem špīleriem bija.