Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bogdanovičs nesteidz pieņemt "Kings" 50 miljonus un varētu kļūt par brīvo aģentu

Bogdanovičs nesteidz pieņemt "Kings" 50 miljonus un varētu kļūt par brīvo aģentu
Bogdans Bogdanovičs. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sakramento "Kings" piedāvājis Serbijas izlases līderim Bogdanam Bogdanovičam jaunu līgumu par 50 miljoniem dolāru četrās sezonās, taču aizsargs to nesteidz pieņemt un varētu izmantot iespēju kļūt par brīvo aģentu nākamvasar.

27 gadus vecais Bogdanovičs uz NBA pārcēlās 2017. gadā, trīs gadus pēc tam, kad viņu ar 27. numuru draftēja Fīniksas "Suns". 2016. gada vasarā tiesības uz Bogdanoviču tika aizmainītas uz Sakramento, un, 2017. gadā kļuvis par ULEB Eirolīgas čempionu ar Stambulas "Fenerbahce", basketbolists nolēma, ka pienācis laiks doties pāri okeānam.

Bogdanovičs noslēdza trīs gadu līgumu par 27 miljoniem dolāru ar "Kings". Debijas sezonā Bogdanovičs vidēji mačā guva 11,8 punktus, atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas, tiekot iekļauts sezonas pirmgadnieku otrajā simboliskajā pieciniekā. Pagājušajā sezonā Bogdanovičs guva jau 14,1 punktu, atdeva 3,8 piespēles un izcīnīja 3,5 bumbas.

Jaunā sezona būs pēdējā pašreizējā līgumā ar "Kings", bet klubs vēlas jau laikus nodrošināt Bogdanoviča palikšanu vienībā. Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka "Kings" izteicis piedāvājumu Bogdanovičam par jauna līguma noslēgšanu uz četrām sezonām par kopējo summu 50 miljonu dolāru (ap 45 miljoniem eiro) apmērā, kas ir maksimālais, ko klubs var piedāvāt. Tomēr izskatās, ka Bogdanovičs šo piedāvājumu nepieņems.

"Es gribētu šeit palikt. Visi zina, ka man patīk Sakramento. Visiem te patīk atrasties. Mums ir labs kolektīvs. Šobrīd esmu laimīgs, tāpat kā iepriekšējos gadus šeit. Tomēr nevēlos neko sasteigt," vaicāts par līguma pagarināšanu ar "Kings" standartfrāzēs atbildēja basketbolists.

Ja nepagarinās līgumu ar "Kings" jau šosezon, 198 centimetrus garais uzbrūkošais aizsargs nākamvasar kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Tas nozīmē, ka līgumu spēlētājam varēs piedāvāt jebkurš cits NBA klubs, taču priekšroka arvien būs Sakramento - ja "Kings" piedāvās tādus pašus nosacījumus, kādus dos kāds cits klubs, Bogdanovičam nāksies pieņemt "Kings" līgumu.

Pagājušajā sezonā "Kings" ar 39 uzvarām palika devītajā vietā Rietumu konferencē, par deviņiem panākumiem atpaliekot no astotajā vietā esošās un "play-off" iekļuvušās Losandželosas "Clippers". Izslēgšanas turnīrā Sakramento nav spēlējusi jau 13 gadus pēc kārtas, pēdējoreiz "play-off" basketbola garšu izjūtot 2006. gadā (1. kārtā atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu).

Pirmssezonā, gatavojoties jaunajai sezonai, "Kings" izcīnījuši divas uzvaras četrās spēlēs. Vēl palikusi pēdējā pārbaudes cīņa, naktī uz sestdienu tiekoties ar pieckārtējo Austrālijas čempionvienību Melburnas "United".

Izmantotie resursi:
https://www.sacbee.com/


, 2019-10-16 18:10, pirms 5 gadiem
Diezgan interesanti laikam tie noteikumi līgumu piedāvājumiem.

Nu nav viņš nekāds rokijs. Un arī NBA īsti nebija rokijs, par ko liecina 27 miljonu alga 3 sezonās. Tādas nedod pirmajiem pikiem.

Tad kāpēc ir kaut kāds ierobežojums nākošajam piedāvājumam? Nesaprotu.

Redzot virsrakstu BR pa dienu nodomāju, ka džeks pagaidīs kā sezona sāksies un kā ies un tad varēs domāt vai būs lielāks piedāvājums vai nebūs. Bet izrādās nemaz nedrīkst būt...
, 2019-10-16 18:12, pirms 5 gadiem
Nu jā... un BR arī raksta, ko es teicu:

Given the premium placed on shooting at the wings around the NBA, Bogdanovic would probably be smart to see how he performs this season and hit the market.
, 2019-10-16 20:22, pirms 5 gadiem
Nākošgad free agents būs baigi slikti, var nopelnīt uz to, jo kādam tā nauda būs jāmaksā.
, 2019-10-17 08:50, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Diezgan interesanti laikam tie noteikumi līgumu piedāvājumiem.

Nu nav viņš nekāds rokijs. Un arī NBA īsti nebija rokijs, par ko liecina 27 miljonu alga 3 sezonās. Tādas nedod pirmajiem pikiem.

Tad kāpēc ir kaut kāds ierobežojums nākošajam piedāvājumam? Nesaprotu.

Redzot virsrakstu BR pa dienu nodomāju, ka džeks pagaidīs kā sezona sāksies un kā ies un tad varēs domāt vai būs lielāks piedāvājums vai nebūs. Bet izrādās nemaz nedrīkst būt...
Es pieņemu, ka šeit nav runa par ierobežojumiem, bet par to ka Sakramento nav iespējams viņam piedāvāt vairāk, bet moš es kļūdos.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
10

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.