Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Knicks" pagarina līgumu ar Nilikinā, "Mavs" - ar Smitu

"Knicks" pagarina līgumu ar Nilikinā, "Mavs" - ar Smitu
Rodions Kurucs un Franks Nilikinā, Foto: AP / Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Knicks" izmantojusi iespēju pirms šīs sezonas pagarināt līgumu ar franču aizsargu Franku Nilikinā, bet Dalasas "Mavericks" izmantojusi tādu pašu opciju, pagarinot līgumu ar Denisu Smitu junioru.

"Knicks" draftēja Nilikinā pagājušā gada vasarā ar augsto astoto numuru un rudenī Nilikinā kļuva par otro jaunāko līgas spēlētāju savā debijas sezonā. Nilikinā debijas sezonā nopelnīja 3,5 miljonus dolāru un šajā sezonā tiks pie vēl vairāk nekā 4,1 miljona dolāru. Klubs izmantojis iespēju priekšlaicīgi pagarināt līgumu ar Nilikinā vēl uz sezonu par vairāk nekā 4,8 miljoniem dolāru.

Debijas sezonā Nilikinā aizvadīja 78 spēles, vidēji 22 minūšu laikā gūstot 5,9 punktus, atdodot 3,2 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,3 atlēkušās bumbas. Tāpat Nilikinā tika slavēts par savu darbību aizsardzībā. 19 gadus vecais spēlētājs gan palika bez vietas līgas simboliskajā pirmgadnieku pieciniekā.

Tajā, tiesa, otrajā, vieta atradās Dalasas "Mavericks" aizsargam Denisam Smitam junioram, ko Teksasas klubs draftēja uzreiz aiz Nilikinā - ar devīto numuru pagājušā gada draftā. Debijas sezonā Smits vidēji nepilnu 30 laukumā pavadīto minūšu laikā guva 15,2 punktus, atdeva 5,2 piespēles, izcīnīja 3,8 bumbas un pārtvēra vienu bumbu. Smits šosezon saņems 3,8 miljonus, bet tagad kļuvis garantēts arī trešais gads un papildu ienākumi nepilnu 4,5 miljonu apmērā.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2018-10-16 15:51, pirms 5 gadiem
Jā, Smits ir bijis labāks gandrīz visos elementos: rezultativitātē, atlētismā, agresivitātē utt. Protams vēl ir laiks Nilikinam pierādīt, ka tā nebija kļūda viņu paņemt tik ļoti augstu, jo patreiz izskatās, ka viņš ir tāds viduvējs rezerves PG. Īstenībā priecāšos, ja viņš sasniegs Beverlija līmeni.
, 2018-10-16 17:51, pirms 5 gadiem
Rons Veikers rakstīja: Jā, Smits ir bijis labāks gandrīz visos elementos: rezultativitātē, atlētismā, agresivitātē utt. Protams vēl ir laiks Nilikinam pierādīt, ka tā nebija kļūda viņu paņemt tik ļoti augstu, jo patreiz izskatās, ka viņš ir tāds viduvējs rezerves PG. Īstenībā priecāšos, ja viņš sasniegs Beverlija līmeni.
Smitam deva daaaudz lielaku iespeju spelet, Hornacheks Frenku raustija visulaiku nost no laukuma. Aizsardziba Smitam nav limeni. Ka ari 8.piks nav nekads super augstais un tadel gaidit superstara atdevi no tada nav reali.
, 2018-10-16 20:39, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Smitam deva daaaudz lielaku iespeju spelet, Hornacheks Frenku raustija visulaiku nost no laukuma. Aizsardziba Smitam nav limeni. Ka ari 8.piks nav nekads super augstais un tadel gaidit superstara atdevi no tada nav reali.
Nu tu gan pateici,ka Smitam aizsardzība nav līmenī Viņam vispār tādas nav Tai pat laikā Frenks jau ir līgas labākais pick n roll aizsargs visā līga esot pirmgadniekam.
Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
14

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Ostins Rīvss. Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix
9

Rīvsam ''triple-double'', ''Lakers'' atspēlē 19 punktu deficītu un trillerī uzvar ''Bucks''

Naktī uz trešdienu Nacionālajā basketbola asociācijā spēlē starp Milvoki ''Bucks'' un Losandželosas ''Lakers'' bija nepieciešami divi papildlaiki. Pamatlaikā ''Lakers'' atspēlēja 19 punktu deficītu, bet otrā papildlaika beigās pēc Ostina Rīvsa tālmetiena nodrošināja uzvaru (128:124).