Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Oldridžs piekrīt pagarināt līgumu ar Bertāna pārstāvēto "Spurs" par 72 miljoniem

Oldridžs piekrīt pagarināt līgumu ar Bertāna pārstāvēto "Spurs" par 72 miljoniem
Lamarkuss Oldridžs
Foto: AFP/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētās NBA komandas „Spurs” uzbrucējs Lamarkuss Oldridžs piekritis kluba piedāvājumam par līguma pagarināšanu uz vēl trim sezonām, bet ilggadējais NBA veterāns Kendriks Pērkinss centīsies pierādīt savu lietderības titula kandidātēm, sezonu sākot Attīstības līgas komandā „Canton Charge”.

Pieckārtējais NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks Lamarkuss Oldridžs ar „Spurs” apsprieda iespēju, ka viņš varētu jau šonakt piekrist izmantot savu spēlētāja opciju, līdz ar to aktivizējot līguma punktu par 2018./19. gada sezonu. Ja viņš piekritīs šim līguma pagarinājumam, viņam būs iespēja uzreiz ar klubu noslēgt līgumu uz vēl trim sezonām, proti, līdz 2021. gadam. Tieši tas arī noticis, Oldridžam un "Spurs" panākot principiālu vienošanos par līguma pagarināšanu.

Oldridžam gan jebkurā gadījumā vēl ir aktīvs līgums ar „Spurs” uz nākamo sezonu par 21.4 miljoniem dolāru, bet piekrišana aiznākamās sezonas spēlētāja opcijai garantē viņam 22.3 miljonu algu par 2018./19. gada sezonu. Savukārt jaunais līgums paredz Oldridžam samaksu kopumā 72.3 miljonu ASV dolāru apmērā, tiesa, līguma pēdējais gads ir tikai daļēji garantēts. Līguma beigās Oldridžam tomēr būs jau gandrīz 36 gadi.

Oldridžs „Spurs” sastāvā aizvadītajā sezonā guva 17.3 punktus un savāca 7.3 atlēkušās bumbas, taču Sanantonio vadība no viņa bija gaidījusi labāku sniegumu pēc Oldridža pārnākšanas no „Trail Blazers”. ESPN vēsta, ka abas puses nav līdz galam apmierinātas viena ar otru līdzšinējā sadarbībā, taču citu labu variantu trūkums lika Oldridžam un „Spurs” vienoties par ilgtermiņa sadarbību.

Līdz ar to "Spurs" lielā mērā darījusi skaidru savu nākotni komandas kodola ziņā. Jau iepriekš ilgtermiņa līgums bija noslēgts ar Kavai Lenardu, kurš sezonas pirmās spēles gan traumas dēļ izlaidīs, bet viņu ar komandu saista līgums līdz 2020. gada vasarai. Tiesa, Lenarda pēdējā sezona ir spēlētāja opcija.

Tikmēr 13 NBA sezonas aizvadījušais centrs Kendriks Pērkinss, kurš tika atskaitīts no „Cavaliers” sastāva, nolēmis pievienoties Attīstības līgai. Tajā viņš spēlēs „Canton Charge” vienībā, un 32 gadus vecais Pērkinss norādījis, ka ir ļoti nopietni noskaņots par šo iespēju pierādīt sevi un tādēļ grasās šo to ziedot, lai atkal iegūtu NBA klubu uzmanību.

Jāpiezīmē, ka „Charge” vienība ir saistīta ar „Cavaliers” sistēmu. Pievienojoties tai, Pērkinss atteicās no iespējas sākt trenera karjeru Klīvlendas klubā, jo joprojām vēlas atgriezties NBA kā spēlētājs. Pagājušajā sezonā pieredzējušais un sīkstais centra spēlētājs nebija nevienas NBA komandas sastāvā, taču trenējās inviduāli, uzturot sevi sportiskajā formā.

Izmantotie resursi:
San Antonio Spurs, LaMarcus Aldridge reach...
https://twitter.com/wojespn/status/...


, 2017-10-16 23:59, pirms 7 gadiem
tad jau Dāvim MAX iekš Spurs laikam nespīd..
, 2017-10-17 00:43, pirms 7 gadiem
Mama mia, kas tur notiek! Priekā!
, 2017-10-17 01:12, pirms 7 gadiem
pamazam, paklusām piezogas pisdec, atrak janosledz uber miljonu ligums kp un parejiem latviešiem lai pir!s gada lokauta nebutu par " kapeikām" jaspēlē, bet lokauts būs, pietiks vien10% kritums
, 2017-10-17 01:24, pirms 7 gadiem
papīri,papīri..
, 2017-10-17 08:09, pirms 7 gadiem
Diez gan jocīgi.Vienmēr ir paticis LA,bet viņš nekad īsti nav iederējies tajā sistēmā.Šovasar vispār SAS jocīgi līgumus slēgusi.Iedeva Gazolam par daudz,un beigās vēl Simonsam līgumu neiedeva,kas bija viens no līderiem pagāšgad,un tik daudz jau beigās nemaz nesaņema.
, 2017-10-17 08:52, pirms 7 gadiem
Jā, nu laikam es arī būtu ar mieru:-) Tas skan tā, ka piedāvāja sviestmaizi un... nu labi, lai desa arī tiek un šis paņem. Traki. Naudai NBA laikam ir cita vērtība nekā citur pasaulē. Man arī kaut kā Oldridžs nešķiet tas, kuru par "katru cenu" būtu jānotur. Nu bet lai jau...
, 2017-10-17 09:07, pirms 7 gadiem
Ļoti patika LA portlendas laikā un biju ļoti priecīgs, ka uz Spurs aizgāja, bet nu neizdevās iespēlēties viņam, it īpaši uzbrukumā.
, 2017-10-17 09:11, pirms 7 gadiem
taa teikt labaak ziile rokaa nekaa mednis kokaa,ok nespeelee vinjsh tik labi kaa gaidiits,bet nekaa iisti labaaka jau ar tirguu nav,ko likt vietaa un par svietmaizi,pie shaa briiza liigumiem NBA,taa teikt ar Oldridzs nepaliktu
, 2017-10-17 09:12, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Diez gan jocīgi.Vienmēr ir paticis LA,bet viņš nekad īsti nav iederējies tajā sistēmā.Šovasar vispār SAS jocīgi līgumus slēgusi.Iedeva Gazolam par daudz,un beigās vēl Simonsam līgumu neiedeva,kas bija viens no līderiem pagāšgad,un tik daudz jau beigās nemaz nesaņema.
Tieši tā. Gasols jau kādus 4 gadus ir savā norietā; Oldridžs ir trausls nespējnieks, kuram vienīgās labās spēles Spurs sastāvā pagājušosezon bija pret bomžu komandām. Spurs noteikti ar šiem diviem līgumiem nekļūst spēcīgāki.
, 2017-10-17 09:25, pirms 7 gadiem
šonakt sāksies NBA sezona, kad būs raksts par to?
, 2017-10-17 10:18, pirms 7 gadiem
Aizdomājos par to cik gan veci džeki ir Spurs, un interesanti vai viņi reāli velk jaunajiem līdz, man liekas, ka nē, bet tik un tā tie līgumi ripo, ja tā paskatās Gasolam 37, Parkeram 35, Manu 40...
, 2017-10-17 10:30, pirms 7 gadiem
Problem? rakstīja: šonakt sāksies NBA sezona, kad būs raksts par to?
Šodien būs Ģenerālis pret Bukmeikeru,un tad jau būtu jāseko arī rakstam kādam
, 2017-10-17 10:37, pirms 7 gadiem
Drīzāk brīnums, ka NBA.com vēl nav notikušas gadskārtējās dizaina pārmaiņas.
, 2017-10-17 10:44, pirms 7 gadiem
DainisU rakstīja: Spurs noteikti ar šiem diviem līgumiem nekļūst spēcīgāki.
Vēl jau arī Rudy Gay pēc traumas klāt...
Pārkers arī diez vai būs kāds vilcējs vairs..
Kad nāks PO laiks izskatās būs tāpat kā pagājušogad uzbrukumā Kawhi or bust...
, 2017-10-17 11:22, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Drīzāk brīnums, ka NBA.com vēl nav notikušas gadskārtējās dizaina pārmaiņas.
vispār jau daudz ko salaboja un nedaudz glītāk ir, bet nu dizains pamatā uz responsive (tabletēm un lieliem telefoniem), jo auditorija krietni lielāka.
, 2017-10-17 11:29, pirms 7 gadiem
Mandaliina rakstīja: vispār jau daudz ko salaboja un nedaudz glītāk ir, bet nu dizains pamatā uz responsive (tabletēm un lieliem telefoniem), jo auditorija krietni lielāka.
Vakar pat bija ziņa, ka androīds Latvijā apdzinis windowzu. Man gan nepatīk tā pirkstu bakstīšana.
, 2017-10-17 11:53, pirms 7 gadiem
Parakstīt jau var visi, bet galvenais, lai spēles laiks un punktiņi krājas Dāvim. Starpcitu, paskatījos uz Dāvi, izskatās, ka viņš ir pazaudējis kg salīdzinot ar pag.sezonu, lai arī ātrs, bet izskatās vēl švakāks pārbaudes spēlēs, ceru, ka tomēr kļūdos un sezonā džeks metīs riktīgi iekšā, bet no otras puses negatīvā lieta tāda, ka šajā vasarā viņam nebija iespējas pielikt indiv, jo bija izlase, saindēšanās gan jau, plus vēl kāzas utt.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
5

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
20

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.