Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džinobili: "Mani pirksti trīcēja, kad spiedu Enter pogu"

Džinobili: "Mani pirksti trīcēja, kad spiedu Enter pogu"
Emanuels Džinobili tikšanās laikā ar medijiem. Foto: AP/Scanpix

Slavenais argentīniešu basketbolists Emanuels Džinobili sestdien tikās ar medijiem un dalījās pārdomās par nesen pieņemto lēmumu 41 gada vecumā beigt profesionālo karjeru.

"Pēc paziņošanas par karjeras beigām man nebija iespējas satikties un aprunāties ar jums," tiekoties ar mediju pārstāvjiem par savu 27. augusta paziņojumu sociālajā tīklā "Twitter" izteicās Džinobili. "Es nevēlējos to paziņot šādā vidē ar visām tām domām, kas grozījās manā galvā. Lai gan esmu ļoti pārliecināts par savu lēmumu, tas tik un tā ir neveikli. Tas joprojām ir smagi. Biju pārliecināts, jo aprunājos ar sievu un zināju, ka tas ir jādara. Taču mani pirksti trīcēja, kad spiedu Enter pogu."

"Varu jums apgalvot, ka tas nebija viegls lēmums, jo pēc tika daudz gadiem, 23 sezonām profesionālajā basketbolā, bija grūti iedzīt pēdējo naglu zārkā. Tā bija jutīga situācija. Tādēļ vēlējos nogaidīt pāris nedēļas pirms tiekos ar jums un atbildu uz jūsu jautājumiem," skaidroja Manu.

Džinobili karjeras laikā četras reizes ar Sanantonio "Spurs" uzvarēja NBA čempionātā, 2004. gadā Atēnās kļuva par olimpisko čempionu, kā arī 2001. gadā Boloņas "Kinder" sastāvā triumfēja Eirolīgā, tiekot atzīts par vērtīgāko spēlētāju.

"Iepriekšējo sezonu es mentāli uztvēru kā savu pēdējo sezonu," atzīst basketbolists. "Tādēļ katra vieta, katra situācija - es zināju, ka tā būs pēdējā manā karjerā. Tomēr katram gadījumam es atstāju durvis atvērtas. Palēnām tās sāka aizvērties. Nespēju iedomāties, ka mans ķermenis varētu iziet cauri šai gaļasmašīnai vēl vienu reizi. Jutu, ka aizvadīju labu sezonu, ka atdevu visu, kas manī bija. Gan fiziski, gan garīgi."

"Kad atnācu uz trenažieru zāli mazliet pacilāt svarus vai pabraukt ar riteni, redzēju Brinu [Forbsu], Dežonti [Mareju] un citus puišus, kuri gatavojās sezonai. Bet es biju tik tālu no tā visa. Tobrīd es sev pateicu: "Nav šaubu, tas ir viss." Durvis vēl mazliet bija palikušas vaļā, taču tās aizvērās ļoti ātri. Nespēju iztēloties, ka būtu gatavs vēl vienai 82 spēļu sezonai, manā gadījumā 65 spēļu sezonai."

Tomēr Džinobili vēlējās vispirms aprunāties ar "Spurs" galveno treneri Gregu Popoviču. Kad treneris atgriezās no nometnes Belgradā, viņš pēdējoreiz mēģināja pārliecināt Manu atgriezties, tomēr zināja, ka ir pienācis laiks. "Tas, kas tika runāts, protams, ir privāts. Viņš nedaudz centās mani pārliecināt. Viņš redzēja, cik pārliecināts esmu par savu lēmumu. Manuprāt, viņš to uzreiz saprata. Viņš respektēja manu lēmumu un mums sanāca lieliska saruna."

24. septembrī, kad sāksies "Spurs" pirmssezonas treniņnometne, pirmoreiz kopš 1997./1998. gada sezonas laukumā nebūs neviena no komandas "Lielā trijnieka" (Džinobili, Tims Dankans, Tonijs Pārkers).

"Tas būs izaicinājums - vairāk iepazīt jaunos spēlētājus un saprast, uz kādām pogām jāspiež. Ar mums tas jau bija kļuvis pārāk viegli. Viņš mūs zināja tik labi. Manuprāt, šis viņam būs lielisks izaicinājums. Tā būs cita komanda, mazāk kopīgas pieredzes un zināšanu. Taču tā būs gados jauna komanda ar enerģiju un vēlmi sevi apliecināt. Domāj, ka viņam viss izdosies," norādīja Manu.

Džinobili atklāja, ka viņa nākotnes mērķi šobrīd ir neskaidri, bet tuvākos pāris mēnešus viņš plāno pavadīt Sanantonio, lai nākamajā vasarā dotos uz Argentīnu. Līdzīgi kā Dankans arī Manu kādu laiku pavadīs pietuvināti klubam. Dankanam ir skapītis treneru ģērbtuvē un viņš bieži trenējas kopā ar komandu. Popovičs ir pajokojis, ka Dankans var atgriezties šajā organizācijā jebkurā postenī. Nebūs pārsteigums, ja līdzīgs piedāvājums tiks izteikts arī Džinobili.

"Mums nav ilgtermiņa plānu un man tas patīk," uzsvēra argentīnietis. "Kopš pilngadības sasniegšanas esmu rūpējies par savu ķermeni, lai tas būtu gatavs olimpiskajām spēlēm, Pasaules kausam un NBA sezonai. Esmu atlabis pēc savainojumiem, lai būtu gatavs nākamajiem izaicinājumiem. Tādēļ man patīk šī brīža nenoteiktība. Man patīk tas, ka varu doties uz trenažieru zāli tad, kad to vēlos. Ka varu no rītiem aizvest bērnus uz skolu un darīt tās lietas, kuras iepriekš nevarēju."

No karjeras spilgtākajiem brīžiem NBA karjerā Manu izcēla 2014. gadā iegūto čempionu titulu, kas bijis "emocionāli neatkārtojams", jo gadu iepriekš "Spurs" bija sāpīgi zaudējuši finālā pret Maiami "Heat". "Pēc tās neveiksmes es savā mugursomā nesu ļoti smagu nastu. Bija fantastiski, ka varēju to atstāt pagātnei un palīdzēt komandai sasniegt mērķi. Tas bija ļoti svarīgs brīdis manā karjerā. Mēs to paveicām ar lielisku komandu. Kad uzvarējām pirmoreiz, es to pienācīgi nenovērtēju. Neapzinājos, cik smagi nāk šādas uzvaras. Taču 37 gadu vecumā, pēc vairākiem vilšanās pilniem brīžiem, panākums bija piepildīts ar milzīgu prieku."

Izmantotie resursi:
ESPN

  +6 [+] [-]

, 2018-09-16 11:20, pirms 6 gadiem
Tiešām leģenda.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-16 11:30, pirms 6 gadiem
Laiks skrien zibens ātrumā...
Prieks bija piedzīvot tos mirkļus,kad slavenais trio rādija perfektu spēli!
Lai veicās

  +3 [+] [-]

, 2018-09-16 13:25, pirms 6 gadiem
Redzot ,kā viens aiz otra beidz karjeras tavi vienaudži ! Sāc saprast ,ka esi vecs palicis...viennozīmīgi tituliem bagātākais basketbolists

  +4 [+] [-]

, 2018-09-16 17:16, pirms 6 gadiem
Liels basketbolists bija...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-16 18:05, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Manu!