Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gobērs uzskata, ka NBA anonīmo sūdzību telefons nav tā vērts

Andrejs Siliņš

Gobērs uzskata, ka NBA anonīmo sūdzību telefons nav tā vērts
Rūdijs Gobērs. Foto: AP/Scanpix

Francijas basketbolists Rūdijs Gobērs, kurš martā kļuva par pirmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju, kam konstatēta saslimšana ar Covid-19, norādījis, ka līgas ieviestais sūdzību telefons Orlando esošajā "burbulī" ir nebūtisks.

Šobrīd NBA komandas atrodas Disnejlendā, kur gatavojas tam, lai atsāktu un pabeigtu aktuālo sezonu. Līga ieviesusi sūdzību tālruni, kur "burbulī" dzīvojošie var anonīmi ziņot par veselības drošības noteikumu pārkāpumiem. Uz tālruni jau pienākušas pirmās sūdzības, un "Twitter" vidē jau atrasts cilvēks, kurš pirmais sūdzējies - NBA Spēlētāju asociācijas prezidents Kriss Pols no Oklahomsitijas "Thunder". Protams, šāda informācija nav un netiks apstiprināta, ja vien pats Pols to neizvēlēsies darīt.

"Nezinu, vai kāds to izmantos, bet uzskatu, ka tas ir nebūtiski. Līga vēlas būt droša, ka cilvēki ievēro noteikumus, bet nedomāju, ka tajā brīdī šāds centrs palīdzēs. Runa ir par cieņu citam pret citu un ievērot noteikumus savā mazajā sabiedrībā. Visi ir iepazinušies ar informāciju par vīrusu, tāpēc runa ir par cieņu. Tai pat laikā gribam socializēties, ievērojot vienam otra telpu, cenšoties vilkt maskas iekštelpās, īpaši pilnās," savu nostāju pauda Gobērs.

28 gadus vecais Gobērs 11. martā tika nogādāts slimnīcā slimības dēļ, un pārbaužu rezultātā tika konstatēts, ka spēlētājs inficējies ar koronavīrusu. Šobrīd jau bēdīgi slavens kļuvis video no preses konferences divas dienas iepriekš, kurā Gobērs, jokojot par vīrusu, uzskatāmi apgrābstīja visus uz galda novietotos mikrofonus. Vēlāk atklājās, ka ar vīrusu saslimis arī Gobēra komandas biedrs Donovans Mičels.

Gobēra pārstāvētā Jūtas "Jazz" sezonu atsāks 31. jūlijā ar spēli pret Ņūorleānas "Pelicans".

Izmantotie resursi:
ESPN
https://www.sportingnews.com/