Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bagatskis seko Feldmanim un arī strādās NBA vasaras līgā

Ints Megnis
Ints Megnis

Bagatskis seko Feldmanim un arī strādās NBA vasaras līgā
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ilggadējais Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis šovasar kā Ņūorleānas "Pelicans" asistents piedalīties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vasaras līgā Lasvegasā. Līdz ar to viņš būs vienā komandā ar citu latvieti Raimondu Feldmani, kurš "Pelicans" palīdzēs otro vasaru pēc kārtas.

Bagatskis ir vairākkārt devies stažēties uz NBA komandām. Jau 2010. gadā viņš vairāk nekā mēnesi pavadīja Dalasas "Mavericks" nometnē, bet vēl pagājušajā rudenī latvietis devās pie "Mavericks", Sanantonio "Spurs" un Losandželosas "Clippers" vienībām. Tomēr par pirmo latvieti, kurš oficiāli strādājis ar NBA komandu, pērn kļuva Feldmanis, kad bija asistenta lomā Ņūorleānas "Pelicans" vienībā Lasvegasā.

Jau pirms nepilna mēneša tika pavēstīts, ka šajā vasarā Raimonds atkal dosies uz Lasvegasu, lai vairāk nekā divu nedēļu garumā asistētu "Pelicans" vasaras līgas komandas galvenajam trenerim Kevinam Hensonam. Savukārt piektdienas vakarā pazīstamais basketbola apskatnieks Deivids Piks paziņojis, ka Hensonam palīdzēs arī Bagatskis.

51 gadu vecais speciālists, kurš astoņus gadus bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris, pēc septembrī notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra pavēstīja, ka neturpinās darbu ar komandu. Latvijas komanda čempionātā izcīnīja piekto vietu, kas ir augstākas sasniegums kopš neatkarības atgūšanas un kopš 1939. gada. Bagatskis pagājušās sezonas laikā tā arī nepievienojās nevienai klubu komandai, konsultanta statusā palīdzot Latvijas valstsvienībai.

Lasvegasas vasaras līgā piedalīsies visu 30 NBA klubu komandas. Turnīrs sāksies 6. jūlijā un noslēgsies 17. jūlijā. 12 dienu garumā kopumā tiks aizvadītas 82 spēles. Katrai komandai būs trīs priekšsacīkšu spēles, pēc kurām pēc ranga tiks izveidots izslēgšanas turnīrs. Katra komanda aizvadīs piecas līdz astoņas spēles.

Pirms Lasvegasas no 2. līdz 5. jūlijam notiks arī Jūtas "Jazz" rīkotā vasaras līga , kurā gan piedalīsies tikai četras komandas ("Jazz", "Spurs", "Hawks", "Grizzlies"). Toties pirmo gadu kopš 2002. gada netiks aizvadīts vasaras līgas turnīrs Orlando.

Slēpts komentārs: viedoklis

     [+] [-]

, 2018-06-16 12:39, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: "Garantēts" līgums NBA pēc šīs vasaras
smieklīgi pajokoji?

     [+] [-]

, 2018-06-16 20:15, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: "Garantēts" līgums NBA pēc šīs vasaras
Stulbs joks!