Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Nets" spēlētājs sniedz līdzjutējiem iespēju noteikt savu nākamo komandu

"Nets" spēlētājs sniedz līdzjutējiem iespēju noteikt savu nākamo komandu
Rodions Kurucs un Spensers Dinvidijs. Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Bruklinas „Nets” spēlētājs Spensers Dinvidijs paziņojis, ka sniedz faniem iespēju izvēlēties viņa nākamo komandu – ja līdzjutēji mēneša laikā saziedos 24 miljonus dolāru, viņš pievienosies līdzjutēju izvēlētājai komandai par minimālo līgumu.

Dinvidijs ir sācis projektu, kurā līdzjutējiem ir iespēja ieskaitīt naudu viņa „GoFundMe” profilā. Ja tiks piepildīts šī projekta mērķis un savākti 24.6 miljoni dolāru, Dinvidijs pievienosies līdzjutēju izvēlētajai NBA komandai par minimālo līgumu uz vienu sezonu. Ja mērķis netiks piepildīts, visa savāktā nauda tiks ziedota labdarībai.

Dinvidiju savā sastāvā par minimālo līgumu droši vien vēlētos visas NBA komandas. 27 gadus vecais spēlētājs iepriekšējā sezonā „Nets” sastāvā izcēlās ar 16.8 punktiem vidēji spēlē, bet šosezon Rodiona Kuruca komandas biedrs vidēji spēlē iemetis 20.6 punktus, palīdzot „Nets” atrasties izslēgšanas spēļu zonā.

Dinvidijam ir līgums ar „Nets” arī uz nākamo sezonu, bet 2021. gada vasarā viņam būs spēlētāja opcija kļūt par brīvo aģentu vai pagarināt līgumu par 12.3 miljoniem dolāru.

Sociālajos tīklos Dinvidijs paskaidrojis, ka šādu soli veic, pamatojoties uz savu nostāju un iepriekšējiem solījumiem. Dinvidijs ir aktīvs kriptovalūtas atbalstītājs un veicis tajā pamatīgas investīcijas, bet tagad piedāvā kriptovalūtas lietotājiem noteikt viņa nākamo komandu. Tiesa, nav darīts zināms, kā tieši šī komanda tiktu noteikta – līdzjutēju balsojumā, ņemot vērā viņu ziedotos līdzekļus?

„Padarīt komandas izvēli par publisku lēmumu liekas godīgi,” raksta Dinvidijs. „Minimālās algas pieņemšana ir tieši tam, lai palīdzētu komandai nokomplektēt pēc iespējas labāku sastāvu. Spēlētāji vienmēr ir pieņēmuši mazākas algas, lai varētu spēlēt labākajās komandās. Uzskatu šo par atbalsta izteikšanu šādai sistēmai un par fanu iesaistīšanas pasākumu. Redzēsim, ko par to saka kolektīvajā līgumā.”

Kolektīvais līgums nosaka NBA spēlētāju un klubu attiecības un algu ierobežojumus, reizē nosakot arī skaidrus limitus tam, kā klubs var atbalstīt spēlētāju materiāli. Tas paredzēts, lai izvairītos no algu griestu apiešanas.

Izmantotie resursi:
https://bleacherreport.com/articles...


, 2020-05-16 10:53, pirms 4 gadiem
Tas nevar but ljoti legali,jo piemeram Kjubanam butu tagad tikai janoziedo vinjam 24mil,lai bez cap speisa pievienotu komandai super speletaju. Tas sanak tiesi tas pats,kas nelegala vienosanas. Protams, ceru,ka Kjubans to izdaris,jo Spensers toch iederetos
, 2020-05-16 12:06, pirms 4 gadiem
ņja, sanāk ka nākotnē komandas, kurām ir biezākie un dāsnākie fani vienkārši ziedos savas komandas spēlētājiem un tie par minimālām algām mauks, tā varēs savākt 11 superstārus un gremdēt visus...
, 2020-05-16 12:44, pirms 4 gadiem
Tak līga neko tādu neatļaus.Viņa vienu piedāvājumu jau nobloķēja,kad gribēja savu algu iekš kripto valūtas.
, 2020-05-16 17:42, pirms 4 gadiem
sapnis rakstīja: Tas nevar but ljoti legali,jo piemeram Kjubanam butu tagad tikai janoziedo vinjam 24mil,lai bez cap speisa pievienotu komandai super speletaju. Tas sanak tiesi tas pats,kas nelegala vienosanas. Protams, ceru,ka Kjubans to izdaris,jo Spensers toch iederetos
Lasīt māki? Līdzjutēji!!kjūbans tu...
, 2020-05-16 23:09, pirms 4 gadiem
Dinvidijs vēl šosezon gāja uz tiesu, lai pierādītu, ka viņa pašreizējais līgums var tikt piesaistīts bitkoinam, vai kam tamlīdzīgam.
, 2020-05-17 01:08, pirms 4 gadiem
Salming? Tevi mamma berniba dauzija vai kas tiesi ir tava prata,lai kaut ko lektos?
Priekš ipasa dunduka paskaidrosu velreiz- tikko ir ziedijumi,tad jebkursh var tos ietekmet un, lai pielec ari tev, noziedot caur jebkuru tadejadi izdevigi apejot cap space.
Bet nu laikam jau jasak saprast,ka isti par sportu nepadiskustesi komentaros,kamer ir tadi agresivi aksti
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
18

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.