Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Bulls" un "Mavericks" patur trenerus, Rouzam var nākties izlaist nākamo sezonu

"Bulls" un "Mavericks" patur trenerus, Rouzam var nākties izlaist nākamo sezonu
Toms Tibodo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Čikāgas "Bulls" vadība izmantojusi iespēju turpināt sadarbību ar komandas galveno treneri Tomu Tibodo uz vēl vienu sezonu, savukārt Dalasas "Mavericks" vadība noslēgusi jaunu līgumu uz četrām sezonām ar galveno treneri Riku Kārlailu.

"Bulls" aizvadītajā sezonā kļuva par labāko komandu līgā, izcīnot 50 uzvaras 66 spēlēs. Tomēr jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "buļļi", palikuši bez sava savainotā līdera Derika Rouza, atzina Filadelfijas "76ers" pārākumu. Pašreiz spēkā esošajā līgumā kluba vadībai bija iespēja atteikties no trenera Tibodo pēc šīs sezonas, taču tas nenotiks. Tibodo vadības komandu vēl arī nākamsezon, bet, iespējams, pat ilgāk - vasarā paredzētas sarunas par jauna līguma slēgšanu.

54 gadus vecais speciālists pēc 21 gada kā asistents dažādos NBA klubos 2010. gadā pirmo reizi tika pie galvenā trenera darba "Bulls" organizācijā. Savā debijas sezonā Tibodo tika atzīts par NBA Gada labāko treneri, bet šogad Tibodo kļuva par treneri, kurš visātrāk NBA vēsturē ticis pie 100 uzvarām, un labākā sezonas trenera balsojumā palika otrais aiz izcilā Grega Popoviča ("Spurs"). Savā neilgajā karjerā Tibodo izcīnījis 112 uzvaras un piedzīvojis vien 36 zaudējumus.

Nākamā sezona var būt jauns pārbaudījums Tibodo - izskatās, ka ilgāku laiku nāksies iztikt bez Derika Rouza, kuram pēc operācijas veikšanas, nāksies izlaist no astoņiem mēnešiem līdz pat gadam...

Tikmēr Rietumos pie jauna līguma ar Dalasas "Mavericks" par komandas vadīšanu ticis tās līdzšinējais galvenais treneris Riks Kārlails. 52 gadus vecais speciālists ticis pie jauna līguma uz četrām sezonām. Kārlails ir "Mavericks" galvenais treneris kopš 2008. gada un aizvedis komandu līdz 63,5% uzvaru, kā arī NBA čempiontitulam 2011. gadā. Iepriekš Kārlails bijis galvenais treneris Indianas "Pacers" un Detroitas "Pistons" vienībās. Kārlails ir starp tiem, kurs izcīnījis čempiontitulu gan kā treneris, gan kā spēlētājs (1986. gadā Bostonas "Celtics" rindās).

Izmantotie resursi:
News, Travel, Weather, Entertainment, Sports,...
Chicago Tribune: Chicago breaking news, sports,...
News articles and headlines from the Chicago...


, 2012-05-16 11:06, pirms 12 gadiem
adidas ar savu lielo ligumu būs ieberzušies..
, 2012-05-16 11:32, pirms 12 gadiem
54 gadi :O neizskatās tik vecs
žel rouza
, 2012-05-16 19:48, pirms 12 gadiem
Ceru,kad Rouzs atgriezīsies viņš spēs būt atkal tāds monstrs kāds bija! Jo traumas ir sagandējušas ļoooti daudz talantu. Spilgtākie piemēri T-Macs,Kārters,Reds,Arenass,Dž. O'Nīls!
, 2012-06-15 12:41, pirms 12 gadiem
Dvj Rouz! TURIES un dabū vēl kādus 4-5 MVP!
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.