Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Ieskats NBA Austrumu konferences "play-off" dueļos

Ieskats NBA Austrumu konferences "play-off" dueļos
Bezkompromisa cīņa būs arī šīgada "play-off"
Foto: AP

Jau sestdien sāksies basketbola sezonas pati labākā daļa –-NBA izslēgšanas spēles. Tāpēc laiks ieskatīties tajā, kas varētu sagaidīt šajās spēlēs. Šoreiz – par dueļiem Austrumu konferencē.

Klīvlendas Cavaliers – Čikāgas "Bulls"

Aizvadītās regulārās sezonas labākā komanda Klīvlendas "Cavaliers", kas savāca visvairāk uzvaras, tiksies ar Čikāgas "Bulls". Ja "Cavaliers" pēdējās spēļu kārtās varēja dot atpūtu vadošajiem spēlētājiem, tad "Bulls" līdz pat pēdējai spēlei nebija droša vieta play-off.

Pirms sērijas sākuma favorītu statuss noteikti piešķirams "Cavaliers", tomēr "Bulls" neplāno vienkārši padoties. Tāpat kā šosezon, arī pirms gada "Bulls" regulāro sezonu noslēdza ar neitrālu bilanci – 41 uzvara un 41 zaudējums. Toreiz play-off pirmajā kārtā "Bulls" pretinieki bija Bostonas "Celtics" un šī sērija noslēdzās tikai pēc septiņām spēlēm, kurā pārāki bija "Celtics" . Arī šogad "Bulls" plāno daudzus pārsteigt. „Visi domā, ka mēs šeit dabūsim pa pēcpusēm. Ziniet ko? Mēs mēģināsim šokēt pasauli. Tas ir tas, ko mēģinām paveikt,” sacījis "Bulls" centrs Džoakīms Noā. To paveikt nebūs viegli, jo īpaši tāpēc, ka pretī nāks Lebrons Džeimss ar kompāniju.

Pagājušajā gada izslēgšanas spēlēs "Cavaliers" apstājās pie Austrumu konferences fināla, kad piekāpās Orlando "Magic". „Personīgi es jau gaidu kopš sestās spēles Orlando sērijā,” sacījis Džeimss. „Sestdien viņi spēlēs pret pavisam citu monstru,” sola Klīvlendas līderis, norādot, ka viņš ir gatavs parādīt arī savu labāko sniegumu.

Šīs nedēļas laikā ASV presē parādījās informācija, ka Čikāgā viss tik gludi neiet. Proti, marta beigās, kad "Bulls" vēl aktīvi cīnījās par vietu play-off, nesaskaņas izvērtās starp galveno treneri Vinniju Del Negro un ģenerālmenedžeri Džeriju Peksonu. Abiem esot bijusi saķeršanās, taču tagad par to netiek domāts – galvenais ir labi nostartēt play-off spēlēs. Kā jau minēts, iekļūt tajās nenācās viegli.Regulārās sezonas pēdējo spēli "Bulls" aizvadīja Šarlotē, kur izdevās gūt uzvaru pār vietējo "Bobcats". Interesanti, ka pēc spēles ģērbtuvēs apsveikt "Bulls" ar iekļūšanu play-off bija ieradies "Bobcats" īpašnieks Maikls Džordans, kurš pats savus labākos gadus pavadīja spēlējot šajā Čikāgas komandā. "Bulls" leģendas apsveikumu novērtēja arī spēlētāji, kas bija priecīgi par Džordana veiksmes vēlējumiem.

Īsumā:
Cavaliers, 1. vieta pret Bulls, 8. vieta
Sezonā (U-Z): Cavaliers (61-21), Bulls (41-41)
Sezonas sērija: 2:2
Pirmā spēle: sestdien, pulksten 21:00 pēc Latvijas laika

Orlando Magic – Šarlotes Bobcats

Komanda, kas spēlēja pagājušā gada NBA finālā, pret izslēgšanas spēļu debitantiem. Orlando "Magic" un Šarlotes "Bobcats" duelēsies pirmajā kārtā kā regulārās sezonas otrā vieta ar septīto labāko komandu savā konferencē. "Magic" šogad grib paveikt to, ko neizdevās izdarīt gadu iepriekš – izcīnīt NBA čempiontitulu. Šim mērķim starpsezonā tika pastiprināts sastāvs ar Vinsu Kārteru un vēl citiem, kas nesa augļus regulārajā sezonā. Komanda demonstrēja labu sniegumu un sezonas otrajā pusē 41 spēlē tika gūtas 33 uzvaras.

Savukārt Šarlotes "Bobcats" organizācijai šī būs debija "play-off" spēlēs. Sezonas sākumā veiktā maiņa, kurā tika iegūts Stīvens Džeksons, izdevusies par visiem 100%. Kopā ar viņu izdevies pacelties līdz septītajai vietai un "Bobcats" nedomā apstāties. „Jebkas ir iespējams. Svarīgi ir tas, kura komanda labāk nospēlē sērijā. Regulārā sezona neko nenozīmē, to pierādījām arī Goldensteitā,” sacīja Džeksons, norādot uz 2007. gada "play-off", kad "Warriors" sensacionāli pirmajā kārtā izslēdza Dalasas "Mavericks".

Īsumā:
Magic 2. vieta pret Bobcats, 7. vieta
Sezonā (U-Z): Magic (59-23), Bobcats (44-38)
Sezonas sērija: 3:2
Pirmā spēle: svētdien

Atlantas Hawks – Milvoki Bucks

Sezonas trešā labākā komanda Austrumos Atlantas "Hawks" progresējusi katru gadu. Šogad ir pamatotas cerības beidzot aizspēlēties samērā tālu, bet jātiek galā būs ar Milvoki "Bucks". Pašā sezonas noslēgumā "Bucks" palika bez viena no līderiem centra Endrū Boguta, kurš pēc slam-dunk veikšanas neveiksmīgi nokrita un guva rokas savainojumu. Bogutam sezona beigusies, bet Milvoki nāksies iztikt bez viņa.

"Bucks" jau tā šosezon daudzus pārsteidza ar veiksmīgo spēli un iekļūšanu, tad kāpēc gan neturpināt pārsteigt? Jau kopš sezonas pirmās daļas nav arī aizsargs Maikls Reds, kurš guva savainojumu, bet pēdējos mēnešos veiksmīgi uzbrūkošā aizsarga pozīcijā spēlē Džons Salmonss. "Bucks" viņu ieguva spēlētāju maiņa pēdējā brīdī, apmainoties spēlētājiem ar Čikāgas Bulls. Pagājušogad Bulls Salmonsu arī ieguva pirms maiņu deadline un tas atmaksājās – labs sezonas noslēgums un gandrīz paveikt sensācija pirmajā kārtā. Vai ko līdzīgu Salmonss paveiks ar "Bucks" šogad?

Atlantas nometnē valda īsta"play-off" darba atmosfēra un spēlētāji nopietni gatavojas šai sērijai ar Milvoki. Pirmo reizi izslēgšanas spēļu garšu varēs izbaudīt kādreizējais Andra Biedriņa komandas biedrs Džamals Kraufords, kurš šosezon bijis starp labākajiem NBA, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa. Pamtotas ir cerības, ka Kraufords iegūs NBA balvu kā labākais spēlētājs, kas iesaistās no soliņa. Kraufords par iekļūšanu "play-off" saņēmis arī apsveikumu no mūziķa Jay-Z un jau nevar sagaidīt iespēju uzspēlēt. “Droši vien nevarēšu pagulēt pirms spēles,” uz adrenalīna pieagumu norāda "Hawks" basketbolists.

Īsumā:
Hawks 3. vieta pret Bucks, 6. vieta
Sezonā (U-Z): Hawks (53-29), Bucks (46-36)
Sezonas sērija: 2:1
Pirmā spēle: sestdien

Bostonas Celtics – Maiami Heat

Iespējams, spraigākā sērija sagaidām tieši starp šīm divām komandām, kā jau tas bieži notiek, kad tiekas ceturtās un piektās vietas ieguvējas. Lai arī regulārajā sezonā visās trijās spēlēs pārāki bija "Celtics" basketbolisti, šajā sērijā vienas komandas valdīšana nav gaidāma.

Maiami līderis Dveins Veids atklājis, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu, šoreiz viņš šajā sezonas punktā ir krietni svaigāks. Daļēji tas skaidrojams ar to, ka iepriekš Veidam nācās uzņemties lielāku nastu, bet šosezon partneri atvieglojuši ceļu pretī uzvarām. „Jūtos svaigāks. Mans ķermenis jūtas labāk nekā pagājušajā gadā šajā laikā. Tad man traucēja gurni, bet tagad tas vairs nav. Protams, ir nelieli sīkumi, bet jūtos tik labi cik vien var būt, dodoties izslēgšanas spēlēs,” tā Veids. „Šogad esam krietni pārliecinātāki. Esam pierādījuši sevi, īpaši kopš „All-Star” pārtraukuma. Zinām panākumu recepti,” norādīja Veids.

Interesants varētu izvērsties duelis starp "Heat" uzbrucēju Maiklu Bīzliju un Bostonas "Celtics" uzbrucēju Kevinu Gārnetu. Bīzlijs sola, ka būs gatavs "play-off" basketbolam. „Ja godīgi, tad jūtu, ka mums ir samērā labas izredzes. Bostona ir diezgan grūts pretinieks, bet, ja spēlējam mūsu basketbolu aizsardzībā, domāju, ka mums ir labas izredzes noslēgt veiksmīgi dažas spēles,” tā Bīzlijs.

Par Bostonas spēku pagaidām grūti spriest. Viens ir skaidrs - ja līderi ir veseli, tad šī komanda var aizspēlēties un tālu un varbūt pat kļūt par čempioniem. "Celtics" galvenais treneris Doks Riverss atklājis, ka pašreiz visi vadošie spēlētāji ir veseli, kas ir laba zīme Bostonai. Tomēr "Celtics" šosezon raksturīga nestabilitāte un interesanti būs redzēt spēlētājus darbībā pret Maiami "Heat". „Ar nepacietību gaidu "play-off", lai redzētu kāda tipa komanda mēs būsim. Domāju, ka pirmais raunds to parādīs,” sacīja bostoniešu centrs Kendriks Pērkinss.

Pārliecināts par "Celtics" izredzēm pret "Heat" ir arī bijusī NBA zvaigzne Čārlzs Bārklijs, kurš tagad ir populārs apskatnieks: „Domāju, ka "Celtics" ies labi pirmajā raundā. Viņu spēlētāju vecums dara sava, bet viņi būs enerģizēti un svaigi. Daudzi teikuši, ka viņi vēl sevi nav parādījuši pilnībā un ir pietaupījušies. Uz pirmo kārtu viņi būs gatavi.” Tālāk gan nebūs tik viegli, jo tad varētu izpausties "Celtics" spēlētāju vecums. Bārklijs minēja, ka "Celtics" paveica to, kas bija jāizdara – izcīnīja čempiontitulu īstajā gadā un tagad to atkārtot būs grūti. Kā ies šajās izslēgšanas spēlēs, to redzēsim jau pavisam drīz!

Īsumā:
Celtics, 4. vieta pret Heat, 5. vieta
Sezonā (U-Z): Celtics (50-32), Heat (47-35)
Sezonas sērija: 3:0
Pirmā spēle: sestdien

Apskats par Rietumu konferences pāriem portālā Sportacentrs.com gaidāms jau tuvākajā laikā!


, 2010-04-16 17:11, pirms 14 gadiem
Celtics un Heat būs saldais ēdiens
, 2010-04-16 17:17, pirms 14 gadiem
Teikšu godīgi visi pāri izskatās interesant
, 2010-04-16 17:21, pirms 14 gadiem
par HEAT!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-16 17:37, pirms 14 gadiem
Par pāru uzvarētājiem;
Klīvlenda max 6 spēles
Orlando 6 spēles
Atlanta 5 spēles
Bostona 7 spēles
Slēpts komentārs: shady123
Slēpts komentārs: shady123
, 2010-04-16 17:58, pirms 14 gadiem
Es ceru, ka Bulls apklusinās to James un Co. Nepatīk, ka vnk nopērk sastāvu ap 1 spēlētāju (kā BOS pirms 2 gadiem) un izvirza baigos mērķus. Ceru, ka Bulls parādīs, ka šādi projekti nav sekmīgi!
, 2010-04-16 18:09, pirms 14 gadiem
Gaidu no Bulls kādas divas uzvaras, domāju Šarloti nospiedīs Magics un 4:1 sērijā.
Atlanta ar 4:0 spēlējoties uzvarēs.

Bostona ar Maiami būs visinteresantāk, man ļoti patīk abas komandas, bet kkas liek domāt ka Dveins ievilks Miami tālu...
, 2010-04-16 18:14, pirms 14 gadiem
Par Hawks, Heat, Magic, Nuggets
, 2010-04-16 18:25, pirms 14 gadiem
Par Hawks un Bobcats
, 2010-04-16 18:38, pirms 14 gadiem
Sestdienas vakars noteikti jāizbrīvē basketbolam. Cavs Vs. Bulls
Jācer uz pārsteigumu jau pirmajā spēlē, lai Cavs pamokās un kas zin, varbūt Bulls izdarīs to, ko neizdarīja pagāršgad. Noā un Rouzs šobrīd ir lieliskā formā
, 2010-04-16 18:39, pirms 14 gadiem
tākā šogad playoff nebūs ne Rockets ne Sixers tad man atliek tikai fanot par Heat...cerams ka šogad Heat pārvarēs pirmo kārtu...labāk spēlēt pret Celtics nevis Hawks...cerams ka Bīzlijs un O'Nīls būs lieli palīgi...arī PG Heat ir atrasts stabils...Dorrels arī sācis spēlēt labi...nu ko cerams ka Heat sagādās pārsteigumu!
, 2010-04-16 19:05, pirms 14 gadiem
man skiet ka Bucks sagaadaas paarsteigum, kaut gan laikam Boguts nebuus ierindaa!
, 2010-04-16 19:05, pirms 14 gadiem
Varu pateikt ka neviena komanda neuzvarēs visās četrās speles
Bus loti interesanti, pat Bulls var pacinities.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-16 20:27, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Hawks to izdarīs. Bez Boguta Bucks neko nespēs izdarīt. PO spēles maniere ir krietni specifiskāka, lai bez abiem līeriem (Reds un Boguts) ko spētu pasākt.

Reds jau gandrīz visu sezonu nav un paskaties kā Bucks iet !
Miami šogad jāpaceļ čempis !
, 2010-04-16 22:08, pirms 14 gadiem
no šiem pāriem Buls un Heat nav nekādu variantu, bostona visu sezonu ir laidusi muļķi,bez maz likās ka viņi jau no pirmajām spēlēm gaidīja playoffus kur varētu patiešām nopietni sākt spēlēt.bostonas zaudējumi ir izskaidrojami ar pārāk lielo otrā sastāva iesaistīšanu spēlē,playofos tas noteikti netiks darīts ..tā tam būs būt
, 2010-04-16 23:04, pirms 14 gadiem
mangalis rakstīja: Es ceru, ka Bulls apklusinās to James un Co. Nepatīk, ka vnk nopērk sastāvu ap 1 spēlētāju (kā BOS pirms 2 gadiem) un izvirza baigos mērķus. Ceru, ka Bulls parādīs, ka šādi projekti nav sekmīgi!
are u kidding me? cle 4:0
p.s nezinu ko tu esi skatijies pirms 2 gadiem, bet nu ja atmiņa neviļ, tad pirms 2 gadiem, finālos Bostona vinēja Lakerus 4:2
, 2010-04-16 23:23, pirms 14 gadiem
cerams ka konferences fināls šogad būs tāds pats kā pagājušajā gadā-Magic pret Cavs un cerams ka uzvarētājs būs tas pats.
, 2010-04-17 11:24, pirms 14 gadiem
Rose nogalinās CAVS !!!
labākie play-off kādus es būšu pieredzējis, nav šaubu .
, 2010-04-18 15:24, pirms 14 gadiem
Būs ļoti interesanti, ja Cavs iekļūs 2. kārtā, tad būs jāspēlē vai nu pret Celtics vai pret Heat Celtics vs Heat viennozīmīgi Austrumu konferences interesantākais duelis.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
11

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.