Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Karjeru beidz vairāk nekā 800 NBA spēles aizvadījušais polis Gortats

Karjeru beidz vairāk nekā 800 NBA spēles aizvadījušais polis Gortats
Marcins Gortats. Foto: AP/Scanpix

Polijas basketbolists Marcins Gortats šodien savas valsts televīzijā paziņoja, ka pieliek punktu savai spēlētāja karjerai. Iepriekšējā gada laikā viņš saglabāja cerību, ka varētu nonākt kādas NBA komandas redzeslokā.

„Šobrīd pielieku punktu savai karjerai,” sacīja Marcins Gortats. „Pateicos visiem saviem atbalstītājiem, kuri gadu gaitā deva man spēku. Domāju, ka šis ir īstais brīdis, kad atvadīties. Es devu sev gadu laika, lai paskatītos, ko dzīve man piedāvā, un šis gads noveda pie šī lēmuma.”

Gortats no basketbola atvadās 35 gadu vecumā, taču viņš nebija spēlējis jau kopš pagājušā gada februāra, kad viņu atlaida „Clippers”. Viņš iespēju spēlēt Eirolīgā vai kādā citā līgā neizskatīja, jo vēlējās atrast citu komandu NBA.

Poļu centrs aizvadīja ilgu NBA karjeru, aizvadot 806 regulārās sezonas spēles. Gandrīz 600 reizes viņš bija savas komandas pamatsastāvā un NBA karjeru pabeidza ar vidēji spēlē gūtiem 9.9 punktiem un 8.0 atlēkušajām bumbām, turklāt kopš 2009. gada viņš desmit sezonās izlaida tikai 46 NBA spēles.

Gortats pārstāvēja „Magic”, „Wizards”, „Suns” un „Clippers” komandas, ilgāko laiku pavadot Vašingtonā, kurā nospēlēja piecas sezonas, četrās no tām piedaloties vismaz 81 spēlē. Gortata statistiski labākā sezona gan bija Fīniksā, kad viņš 2011./12. gada sezonā izmantoja Stīva Neša klātbūtni komandā un vidēji spēlē guva 15.4 punktus un savāca 10.0 atlēkušās bumbas.

Gortata rēķinā arī 86 „play-off” spēles, ieskaitot spēlēšanu NBA finālā 2009. gadā, kad Orlando zaudēja „Lakers”.
Gortats ir viens no pieciem Polijas basketbolistiem, kuri NBA aizvadījuši vismaz vienu spēli.


, 2020-02-16 20:10, pirms 4 gadiem
tiešām ar vidēji 8,0 Piespēles varbūt tomēr atlēkošās bumbas?
, 2020-02-16 20:16, pirms 4 gadiem
Vispār jau Marčins nevis Marcins
, 2020-02-16 20:55, pirms 4 gadiem
Priecājies, ka nav Petešons
, 2020-02-16 22:21, pirms 4 gadiem
Ļoti labi atceros kā viņš nospēlējā pēdējā PČ, vienkārši izcili un izvilka Poliju no grupas. Kā krievu komentētāji gaudoja pēc tam kad izšķirošajā PO spēlē pa.irsa poļiem
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
25

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.