Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA čalas: Porziņģis atgūst precizitāti, Bertānam "nozagts" punkts

Rolands Eliņš

NBA čalas: Porziņģis atgūst precizitāti, Bertānam "nozagts" punkts
Foto: AP/Scanpix

Pirmdienas vakarā NBA spēles aizvadīja gan Kristaps Porziņģis, gan Dāvis Bertāns. Šoreiz pie uzvaras tika Porziņģa pārstāvētā „Knicks” vienība, kamēr Bertāna „Spurs” cieta zaudējumu Atlantā. Šajā spēlē radās neliels sajukums tiesnešu kļūdu dēļ, uz kurām nekautrējās aizrādīt arī soctīklu lietotāji.

Kristaps Porziņģis pret "Nets" sameta 26 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas, taču "Knicks" uzvaras galvenais iemesls šoreiz bija labā saspēle un visa sastāva ieguldījums komandas panākumos. Visi spēlētāji, kas devās laukumā, guva vismaz trīs punktus, bet rezervisti kopumā sameta veselus 70 punktus, kamēr sākumsastāvs - 49.

Porziņģis šoreiz spēlēja mazāk (kā nekā, savu noguruma devu noteikti atstāja vakardienas mačs) un mazāk arī uzbrukuma grozam, taču darīja to precīzāk nekā pēdējā laikā ierasts. Porziņģis trāpīja astoņus no 14 metieniem no spēles, turklāt divreiz garām meta spēles beigās, kas mača uzvarētājs principā jau bija noskaidrots. Porziņģa ieguldītā artava komandas uzvarā arī šoreiz netika atstāta nepamanīta, un viņš izpelnījies daudzas uzslavas par savu spēli.

 

 

 

Jāpiezīmē arī, ka, kamēr daudzi izmantoja iespēju vēl pēdējo reizi nobalsot par Porziņģa dalību Zvaigžņu spēlē, laikraksta "Dienas" sporta žurnālists par šodienas "Knicks" spēles pirmajā puslaikā redzēto basketbolu īpaši lielā sajūsmā nebija.

 

 

Lai arī pašās beigās Porziņģis tika nomainīts, daži soctīklu lietotāji norādījuši, ka trenerim Hornačekam nevajadzēja Porziņģi turēt laukumā tik ilgi pēdējā ceturtdaļā. Turklāt par nogurumu runājot - "Nets" spēļu studijas eksperts Maiks Fratelo (ilggadējais "Hawks" un "Cavaliers" treneris) ļoti kritiski izteicās par Porziņģa iepriekš intervijā veikto atzīšanos, ka viņš ir noguris. "Šī ir nopietnu vīru līga, un tu nevari būt noguris. Ja tomēr esi noguris, tad nesaki to nevienam," Fratelo ar televīzijas starpniecību nodeva savu ieteikumu Porziņģim.

 

 

 

 

Tikmēr Dāvis Bertāns "Spurs" sastāvā šonakt cieta zaudējumu Atlantā pret līgas pēdējās vietas īpašnieci "Hawks", taču Bertāns turpināja spēlēt rezultatīvi gūstot desmit punktus, tiesa, izdarot veselus 15 metienus no spēles. Tas gan netraucēja viņam izpelnīties labus vārdus "Spurs" atbalstītāju vidū, to vidū netrūkstot arī aicinājumiem izvirzīt Bertānu Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursam. Garām gan netika palaists arī apstāklis, ka Bertānam spēles beigās sanāca neierasti uzdevumi aizsardzībā, kas pie komandas uzvaras nenoveda.

 

 

 

 

 

Bertāns šodienas mačā arī iemeta vienu no diviem sodiņiem, taču no spēles protokola šis notikums tika svītrots, jo tobrīd tas bija "Hawks" ceturtais sods ceturtajā ceturtdaļā un attiecīgi piezīmju norma vēl nebija pārsniegta, bet tiesneši kļūdaini nostādīja Bertānu uz soda metienu līnijas. Problēma tāda, ka soda metieni tika anulēti tikai vēlāk, un sanāca, ka "Spurs" palika bez sava uzbrukuma, kas, protams, būtu bijis pēc pretinieku piezīmes. Spēles izskaņā gan tiesneši kļūdījās arī pretējā virzienā, Atlantai saskatot pārkāpumu šķietami tīrā un precīzā blokā, kas radīja sava veida līdzsvaru, taču skaidrs, ka līgas vadībai ar šādu paskaidrojumu diez vai pietiks.

 

 

 

 

 

Izmantotie resursi:

NBA.com: Promo

  +5 [+] [-]

, 2018-01-16 12:38, pirms 6 gadiem
Es tam Fratelo teiktu, ka KP jau nav amerikānis, kurš visu slēpj aiz nožēlojamiem meliem un mākslīga smaida.Fratelo laikam nezin, ka pasaulē ir ļoti daudz cilvēku un amerikāņi nav ideāls kam līdzināties.

  -3 [+] [-]

, 2018-01-16 20:33, pirms 6 gadiem
Es tam Fratelo teiktu, ka KP ir ļoti viltīgs džeks un ar runām par savu nogurumu vienkārši grib iemidzināt pretinieku modrību. Drūmie un mūžam neapmierinātie latvieši arī nav ideāls, kam līdzināties.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-16 21:30, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Es tam Fratelo teiktu, ka KP ir ļoti viltīgs džeks un ar runām par savu nogurumu vienkārši grib iemidzināt pretinieku modrību. Drūmie un mūžam neapmierinātie latvieši arī nav ideāls, kam līdzināties.
Manā tekstā nav pat mājiena uz to, ka jālīdzinās latvietim.Bet Tev ir morālas problēmas, ja jau savu tautu vērtē tik negatīvi.Īdētājs hrenovs.