Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Man ir sapnis, ka Ņujorka reiz uzvarēs

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Man ir sapnis, ka Ņujorka reiz uzvarēs
Kristaps Porziņģis
Foto: EPA/Scanpix

Man notecēja asara. Kā Norvēģijas izlase uz olimpiskajām spēlēm var nepaņemt Ūli Einaru Bjerndālenu? Tas būtu bijis skaists nobeigums izcilai karjerai. Ar 43 gadus veco biatlona leģendu norvēģu stafete noteikti ieslēpotu medaļās. Pret tādu nodevību es stingri iestāšos un Pjončanas spēļu biatlona stafeti neskatīšos! Bet ko es noteikti skatīšos, tā ir šī vakara Keipī spēle pret Bruklinu.

Pirms spēles

- Pēc bezzobainās spēles ar “Pelicans” man Ņujorkas maču skatīties nav liela vēlēšanās. Tomēr kas par ekspertu es būtu, ja ar “Knicks” komandu būtu tikai prieka brīžos. Jāsakož zobi un jānoliek TV pults neaizsniedzamā vietā līdz Ņujorkas derbija noslēgumam.

Pirmā ceturtdaļa

- “Nets” pavisam noteikti nav izcila aizsardzības komanda. Porziņģim pretinieku aizsargi neklūp kaklā kā dobermaņi, ļaujot liepājniekam mest no pustālās distances. Jebkuram profesionālam NBA basketbolistam būtu jāspēj samest grozā brīvi pustālie metieni, bet Porziņģim tā ir maizīte.
- Kopumā pirmajā ceturtdaļā tikai trīs reizes Keipī tika pie iespējas uzbrukt grozam, divas no tām realizējot. Komandas biedri ļoti slinki meklē laukumā “Vienradzi”. Vai nu Hornečeks salicis dīvainus uzsvarus uzbrukumā vai Porziņģis zaudējis autoritāti komandas ģērbtuvē.

Otrā ceturtdaļa

- Vakardienas mačā tā arī neizdevās laukumā redzēt Burku, kurš gan pēc rāmja, gan pēc frizūras ļoti atgādina Aiversonu. Šovakar Burks debitē “Knicks” rindās. Patīk tas, ka saspēles vadītājs uzreiz meklē piespēli Zingeram, bet pie brīvas izdevības pats sekmīgi var uzbrukt grozam. Varētu būt lietaskoks, ja netiks nomarinēts uz soliņa.
- Arī Bruklina mēģina līdzināties Ņujorkai un rādīt spēli apmeklējošās slavenības. Labākais, ko “Nets” šodien var piedāvāt ir dizaineris Stīvs Madens. Man gan viņš neko īpaši neizsaka, jo darba lauks galvenokārt saistīts ar dāmu augstpapēdenēm. Mani kurpju biznesā interesē tikai Keipī līguma detaļas ar Adidas.
- Beidzot Hornečeks atcerējies par garu spāni uz rezervistu soliņa. Ernangomess laukumā uzreiz gūst punktus un savāc vairākas atlēkušās bumbas. Par kluso sodiņu es acis pievēršu, jo Porziņģa spāņu bračka noteikti laukumā dara svētīgāku darbu kā Bīzlijs, Džeks, Tomass un Lī kopā ņemti. MLK dienas svinētāji gatavi man sist ar mietu, bet ko darīt, ja baltais puika laukumā ir labāks.

Trešā ceturtdaļa

- Porziņģis apgriežas kā vilciņš un liek Holisam-Džefersonam rīt savus putekļus. Keipī vajag izmantot katru iespēju, kad viņu nesedz Kerols, jo neviens cits “Nets” spēlētājs neko prātīgu pret “Vienradzi” aizsardzībā izdarīt nevar.
- Dīvāna eksperta stilā nav iztirzāt tiesnešu darbu, tādēļ tikai viena fakta konstatācija. Ielas drēbēs uz soliņa esošais Rasels saņem tehnisko piezīmi par aplaudēšanu pēc “Knicks” spēlētāja garām aizmesta soda metiena. Ar tādu attieksmi tiesnešiem viss rezervistu soliņš būtu jāizraida no spēles jau pirmajā ceturtdaļā.
- Ņujorkas komandu derbijā “Nets” un “Knicks” spēlētāji cenšas nogarlaikot līdzjutējus ar pilnīgi neskatāmu spēli. Abas komandas met tikai soda metienus, ievelkot ceturtdaļu nejēdzīgi garu. Savā ziņā laba biznesa domāšana, jo aiz neko darīt skatītāji sāk klīst pa arēnas fanu veikaliem un bufetēm.

Ceturtā ceturtdaļa

- Porziņģis ietriec grozā spēcīgu divu roku danku. Bruklinas komentētāji norāda, ka danks bijis ar ekstra Zingeru. Kā to interpretēt? Dīvāna ekspertam pirmo riezi pietrūkst vārdu.
- Lai cik brīžiem neskatāms būtu “Knicks” basketbols, viena lieta pavisam noteikt Hornečeka komandai šosezon sanāk. Nebūt Ņujorkas sliktākajai komandai. “Nets” ir pavisam briesmīgi un zaudējuši visās trīs savstarpējās spēlēs. Kādēļ Bruklina ir tik ļoti slikta, ja pat tai nepieder sava šī gada drafta izvēle?

Pēc spēles

Porziņģa problēmas pēdējā mēnesi bijušas sezonas laikā uzkrātais nogurums un gudri pretinieku aizsargi, kas spēj izsist Keipī no komforta zonas. Šodien “Veinradzis” apliecināja, ka pret viduvējiem un sliktiem aizsargiem viņš spēj mest ar ļoti pieklājīgu precizitāti. Kopā 57% no spēles un 67% no tālās distances. Šādās spēlēs jākrāj spēcīga statistika.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-16 08:18, pirms 6 gadiem
Man ar ir sapnis ka Dinamo reiz uzvarēs

  -2 [+] [-]

, 2018-01-16 12:20, pirms 6 gadiem
Nesaprotu kādēļ šis "eksperts" noniecina Bīzliju, kurš pats uz saviem pleciem šozeson NYK ir atnesis 4 - 5 uzvaras un ļoti labi var aizvietot KP kad viņam neiet spēle.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-16 12:35, pirms 6 gadiem
Vienradzis iebada Bruklinai.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-16 12:56, pirms 6 gadiem
Man patīk šie eksperta komentāri, jau no paša sākuma. Gan tādēļ, ka autora ironijas dēļ var uzzināt kaut ko vairāk par spēli ārpus laukuma, gan arī ievada asprātīgo sporta aktualitāšu dēļ. Kaut vai atsauce uz Lutera I have a dream. Nevaru pateikt, cik daudz no satura ir autora paša veidots, cik ir tulkots no spēles komentētājiem, bet ja ir kāds eksperts, kurš var izmantot šādu vārdu un izteicienu krājumu runājot par sportu, tad tas ir jādara.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-16 14:15, pirms 6 gadiem
budamank rakstīja: Nesaprotu kādēļ šis "eksperts" noniecina Bīzliju, kurš pats uz saviem pleciem šozeson NYK ir atnesis 4 - 5 uzvaras un ļoti labi var aizvietot KP kad viņam neiet spēle.
Bizlijs var aizvietot KP??? Interesanti, cik cilvēku visā pasaulē arī tā domā?

  -1 [+] [-]

, 2018-01-16 15:07, pirms 6 gadiem
budamank rakstīja: Nesaprotu kādēļ šis "eksperts" noniecina Bīzliju, kurš pats uz saviem pleciem šozeson NYK ir atnesis 4 - 5 uzvaras un ļoti labi var aizvietot KP kad viņam neiet spēle.
Tas bija minēts par konkrēto ceturdaļu, sākumā viņš diezgna lažoja, bet pēdējā jau plosijās, dīvains spēlētājs jāteic.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-16 16:35, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Bizlijs var aizvietot KP??? Interesanti, cik cilvēku visā pasaulē arī tā domā?
Kad KP katastrofāli neiet uzbrukumā Bīzlijs šosezon ir nesis uz saviem pleciem ne vienu vien spēli