Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ernangomess: "Vēlos spēlēt jau tagad, nevis pēc kāda laika"

Andrejs Siliņš

Ernangomess: "Vēlos spēlēt jau tagad, nevis pēc kāda laika"
Kristaps Porziņģis un Villijs Ernangomess
Foto: AFP/Scanpix

"Pēc pagājušās sezonas, kad tiku iekļauts debitantu simboliskajā pieciniekā, negaidīju šādu sezonas sākumu," sarunā ar spāņu portālu okdiario.com neapmierinātību ar savu spēles laiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks" pauda Kristapa Porziņģa spāņu komandas biedrs un draugs Villijs Ernangomess.

"Komandai iet labi, izcīnām uzvaras un mūsu bilance ir virs 50%, kas ir svarīgi. Par individuālo sniegumu runājot, negaidīju, ka spēlēšu tik maz. Turpinu strādāt, daru visu, kas ir manos spēkos, lai spēlētu. Mēģinu izmantot tās iespējas, kas man tiek dotas," sarunā ar spāņu mediju sacīja Ernangomess.

"Pēc pagājušās sezonas, kad tiku iekļauts debitantu simboliskajā pieciniekā, negaidīju šādu sezonas sākumu. Mums komandā ir daudz centru, Kanters pievienojās... Ceru, ka tad, kad ierindā būs Žoakims Noā, viss kļūs skaidrāks. Redzēsim, vai būs kādas izmaiņas sastāvā. Kluba vadība mani aicina saglabāt mieru, viņi man uzticoties un man būšot spēles laiks. Bet es vēlos spēlēt tagad, nevis pēc kāda laika," turpināja spāņu centrs.

Ernangomess nedeva skaidru atbildi par to, vai vēlētos tikt aizmainīts: "Šobrīd es par to nedomāju. Gan prezidents, gan ģenerālmenedžeris man teikuši, ka uzticas un es esot daļa no nākotnes, man tikai jābūt pacietīgam. Ceru, ka šie vārdi tiks attaisnoti. Esmu ļoti pacietīgs, smagi strādāju un trenējos ar pozitīvu attieksmi. Man jābūt gatavam spēlēt. Ņujorkā jūtos ļoti komfortabli - tā ir labākā pilsēta, kurā spēlēt kopā ar savu draugu Kristapu [Porziņģi]."

Ernangomess debijas sezonā vidēji 18 ar pusi minūtēs guva 8,2 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, bet šosezon laukumā pavadījis vien aptuveni deviņas minūtes, gūstot 5,0 punktus un izcīnot 1,7 bumbas. Ernangomess devies laukumā tikai septiņās no 13 spēlēm. Par pamata piecinieka centru kļuvis starpsezonā iegūtais turks Eness Kanters (25 ar pusi minūtes, 14,1 punkts, 11,0 bumbas), bet kā rezerves centrs tiek izmantots Kails O'Kvins (16 minūtes, 6,3 punkti, 5,8 bumbas) un abi cerības uz sevi attaisno.

"Viņš šobrīd parāda, ko darījis vasarā," Porziņģa sniegumu komentēja Ernangomess. "Viņš ir ziedojis ļoti daudz, smagi trenējies stundām. Viņš [šosezon] ir daudz pilnīgāks, spēcīgāks, atlētiskāks spēlētājs, kurš var spēlēt kontaktcīņā. Bez šaubām viņš ir Visu zvaigžņu spēles spēlētāja līmenī."

Ernangomess arī cita starpā slavēja citu savu draugu, Madrides "Real" 18 gadus veco zvaigzni Luku Dončiču, kurš tik agrā vecumā kļuvis par vienu no Eiropas labākajiem spēlētājiem: "Ja viņš tā turpinās, drīz vien varēs krāmēt koferus. Viņš ir ļoti talantīgs, smagi strādā un ir piezemēts. Pēc Serhio [Juļa] izkrišanas viņš kļuvis par līderi. ASV par viņu jau skaļi tiek runāts. Vienmēr atgādinu viņam, lai domā tikai par tagadni, kļūst labāks un ir gatavs nākamajam solim. Eiropas basketbolam ir maz sakara ar to, kas tiek spēlēt šeit. Ceru, ka viņš tiks draftēts ar augstu numuru."

Spānijas izlases centram tika vaicāts arī par jauno FIBA sacensību sistēmu, kā rezultātā kvalifikācijas turnīros valstsvienībām jāiztiek bez labākajiem spēlētājiem. "Nedomāju, ka ir paveikts labs darbs," kritisks par situāciju bija Ernangomess. "Situācija, kad spēlētājam jāizvēlas starp klubu un izlasi, ir slikta. Un tad ir spēlētāji, kuri zina, ka cīnīsies par dalību Pasaules kausā, bet paši tajā nespēlēs. Tas ir sarežģīti. Tai pašā laikā tā dažiem spēlētājiem var būt laba iespēja. Tomēr kopumā man tas nepatīk."

Izmantotie resursi:
https://okdiario.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2017-11-15 17:23, pirms 6 gadiem
Viņa lielākā šī brīža problēma - nespēja izmantot dotās iespējas. Uztraukums par vietu rotācijā acīmredzami ietekmē Willija spēli. Bez piezīmju nastas un traumas (tfu, tfu, tfu) neredzu variantus, lai Kanters un O'Quins šobrīd dalītu laiku ar kādu trešo. Arī ar Noah.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-15 17:27, pirms 6 gadiem
Kanters ir parādījis, ka ir pamatsastāva līmenī. Noā līgums nosaka to, ka viņam dos kādas 20 minūtes, jo nav uz kurieni viņu aizmainīt. Villijam būtu jācīnās par vietu ar O'Kvinu, kurš patiesībā arī ir labs spēlētājs. Tās minūtēs, kurās Villijs šogas ticis laukumā, viņš neko īsti nav parādījis.

     [+] [-]

, 2017-11-15 17:30, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Man viņš patīk, gribētu , lai paliek Knicks. Bet šobrīd neredzu viņa vietu komandā un spēles laiku.
Piekrītu , jo Kanters šobrīd ir topā gan laukumā , gan ārpus tā. O' Quinn varētu mēģināt izkonkurēt. Nez ko ar to kauna traipu Noah iesāks...

  +5 [+] [-]

, 2017-11-15 17:41, pirms 6 gadiem
ako1 rakstīja: Piekrītu , jo Kanters šobrīd ir topā gan laukumā , gan ārpus tā. O' Quinn varētu mēģināt izkonkurēt. Nez ko ar to kauna traipu Noah iesāks...
sākumā jau ir jāredz uz ko Noah ir spējīgs , jo Hornačeks slavēja viņu

  +2 [+] [-]

, 2017-11-15 18:04, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: sākumā jau ir jāredz uz ko Noah ir spējīgs , jo Hornačeks slavēja viņu
Šonakt mums būs iespēja to redzēt! Labi ka ir no kā izvēlēties, švakāk ka jāspēlē ar to kas nav citiem vajadzigs!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-15 18:14, pirms 6 gadiem
Diemžēl bet Villijam vajadzētu meklēt citu klubu, baigi sarežģītā situācija dēl Noah. Vilijs nav slikts bet Oquin ir labāks defā un tas ko viņš dod ir perfekti priekš komandas, Vilijs tomēr ir vairāk tendēts uz uzbrukumu kā defu

  +3 [+] [-]

, 2017-11-15 18:26, pirms 6 gadiem
Bruklinai nevajag Villiju? NY tāpat būs

  +1 [+] [-]

, 2017-11-15 18:56, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Diemžēl bet Villijam vajadzētu meklēt citu klubu, baigi sarežģītā situācija dēl Noah. Vilijs nav slikts bet Oquin ir labāks defā un tas ko viņš dod ir perfekti priekš komandas, Vilijs tomēr ir vairāk tendēts uz uzbrukumu kā defu
Okvins šosezon rāda ļoti labu sniegumu un vasarā izskatās dabūs zolīdu līgumu, ko knicks nevarēs iedot, tāpēc iespējams knicks centīsies treidot prom viņu, it īpaši ja sāksies neveiksmju sērijas un playoffi vairs nebūs tik reāli.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-15 20:36, pirms 6 gadiem
Okvins ir labs katru otro spēli. Pret Klīvlendu atkal bija nepārāk spīdošs un bija viens no tiem, kas pasēja daļu pārsvara. Okvina vājās spēles dēļ Hornis Kanteru pārturēja laukumā un tam beigās bija pavisam tukšas bačas. Reāli prasījās spēlē laist trešo centru. Ja Villijs būtu noplosījies laukumā iepriekšējā spēlē, tiktu arī pret Klīvlendu, bet viņš doto ceturtdaļu pret Kings jauniešiem izniekoja. Ja nezina kā izmantot iespējas, lai paprasa Kristapam Dāvja telefonu. Mentāli jāgatavojas katrai spēlei.