Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns spēlē maz, Oldridžam 32 punkti "Spurs" uzvarā Dalasā

Rolands Eliņš

Bertāns spēlē maz, Oldridžam 32 punkti "Spurs" uzvarā Dalasā
Lamarkuss Oldridžs un Kails Andersons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā kārtējo uzvaru izcīnījusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio „Spurs”, kas viesos ar 97:91 pieveica Dalasas „Mavericks”, sarūpējot tai 13. zaudējumu 15 spēlēs šosezon.

Dāvis Bertāns šonakt nospēlēja piecas minūtes, kurās netrāpīja savu vienīgo tālmetienu un punktus neguva. Viņš laukumā devās otrās ceturtdaļas sākumā, spēlējot aizsardzībā pret slaveno Dirku Novicki, pārtvēra vienu bumbu un vienreiz kļūdījās. Latviešu uzbrucēja +/- rādītājs bija plus pieci.

Iepriekšējā mačā Bertāns bija Sanantonio sastāvā izcēlies ar 16 gūtiem punktiem un 19 nospēlētām minūtēm, bet šoreiz komandas rīcībā bija atgriezušies Denijs Grīns un Žofrē Loverņs, kuriem iepriekš bija nelielas traumas, tāpat pēc vienas spēles atpūtas atkal laukumā devās Manu Džinobili.

Spēles pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta ļoti mazrezultatīvi, un tā noslēdzās ar 17:16 „Spurs” labā, kamēr Dalasas sastāvā ar spēcīgu danku izcēlās Dalasas debitants Deniss Smits. Turpinājumā Lamarkuss Oldridžs parūpējās par rezultāta ātrāku attīstību, kā arī vairākus tālmetienus trāpīja Petijs Milzs. „Spurs” pārsvarā atradās vadībā, bet nespēja atrauties no Dalasas īpaši tālu, kas lika mača pēdējās minūtes sagaidīt ar visai slidenu pārsvaru.

Pašā mača izskaņā tomēr „Spurs” spēlēja pārliecinošāk un pēc Džinobili tālmetiena tika panākts 12 punktu pārsvars. „Mavericks” gan atbildēja ar Dirka Novicka precīzu metienu ar sodu, Smita tālmetienu un Herisona Bārnsa caurgājienu ar sodu, pēdējā minūtē pietuvojoties līdz 84:90. Smits pēdējā minūtē vēl guva septiņus Dalasas punktus, taču „Spurs” rindās aukstasinīgs bija Džinobili, kurš trāpīja savus soda metienus un realizēja caurgājienu, pēdējā minūtē gūstot sešus punktus, un „Spurs” uzvarēja ar 97:91.

Džinobili maču pabeidza ar 13 punktiem, kamēr Petijs Milzs guva 19 punktus. Mača rezultatīvākā spēlētāja gods tika Oldridžam, kurš trāpīja 12 no 21 metiena no spēles un uzstādīja savu sezonas punktu rekordu, sametot 32. Savukārt rezerves uzbrucējs Rūdijs Gejs šoreiz trāpīja tikai vienu metienu no septiņiem un 16 minūtēs guva četrus punktus.

„Spurs” šī bija piektā uzvara pēdējās sešās spēlēs, turklāt ne reizi šo spēļu laikā nav ļauts pretiniekiem gūt vairāk par 107 punktiem. Uzvara arī ļāva trenerim Gregam Popovičam sasniegt kārtējo lielo robežu savā karjerā - viņš kļuva tikai par trešo treneri NBA vēsturē, kurš izcīnījis 500 uzvaras izbraukuma spēlēs. Vēl ar to pašu var lepoties Pets Railijs un Dons Nelsons. Dalasai tikmēr šis bija kārtējais zaudējums neveiksmīgajā sezonas sākumā, un neglāba arī Smita 27 punkti, kas tika gūti ar piecu precīzu tālmetienu palīdzību.

”Mavericks” (2-13) -”Spurs” (9-5) 91:97

Mavericks:: Smits 27, Bārnss 16, Barea 16, Novickis 12, Metjūzs 12, Klebers 5, Mežri 3, Ferels, Noels.
Spurs: Oldridžs 32, Milzs 19, Džinobili 13, Marejs 10, Andersons 7, Grīns 4, Gejs 4, Forbss 4, Gazols 2 (10 atl.b.), Pols 2, Bertāns, Loverņs.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

  -1 [+] [-]

, 2017-11-15 07:28, pirms 6 gadiem
5 min otraja ceturdalja jau nemaz tik maz nav. Cita lieta, ka no snaipera tomer sagaida ari punktus tai laikaa, lai ceretu vel atgriezties laukumaa

     [+] [-]

, 2017-11-15 08:25, pirms 6 gadiem
Varbūt paturpināsim diskusiju par Smita lietderību attiecība pret Franku no NYK? Lai arī Mavs kāš, bet kāds dzīvnieks viņš ir

  +1 [+] [-]

, 2017-11-15 08:37, pirms 6 gadiem
Spēli skatījos, ne to labāko sniegumu Bertāns parādīja atvēlētajā laikā tāpēc arī tika nomainīts nost. 2-3 reizes pazaudēja savu sedzamo spēlētāju, kā arī izskatījās nedaudz pazudis, nesanāca iejusties spēlē vienvārd sakot.