Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Barboza beidz karjeru un kļūst par trenera asistentu ''Warriors''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Barboza beidz karjeru un kļūst par trenera asistentu ''Warriors''
Leandru Barboza. Foto: Getty Images/AFP/Scanpix

Par savas basketbolista karjeras noslēgumu paziņojis brazīliešu basketbolists Leandru Barboza, kurš pievienosies savas bijušās komandas, Goldensteitas ''Warriors'' treneru kolektīvam kā Stīva Kera asistents. ''Warriors'' atgriezīsies arī cits tās bijušais spēlētājs, Šons Livingstons, kļūstot par Komandas lietu direktoru, ziņo ''The Athletic''. 

41 gadu vecais brazīliešu basketbolists Leandru Barboza 14 gadus ilgajā NBA karjerā spēlēja tādās komandās kā Fīniksas ''Suns'', Toronto ''Raptors'', Indiānas ''Pacers'', Bostonas ''Celtics'' un Goldensteitas ''Warriors'', šīs vienības sastāvā 2014./2015.gada sezonā kļūstot par NBA čempionu. Pagājušo sezonu sportists pavadīja Brazīlijā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ sezona tika pārtraukta. Tāpat Barboza un viņa sieva inficējās ar Covid-19, taču ir veiksmīgi izveseļojušies. 

Kļuvis zināms, ka Barboza izlēmis par savas basketbolista karjeras beigām un pievienosies Stīvam Keram un Goldensteitas ''Warriors'' treneru kolektīvam kā trenera asistents. Bijušais sportists izteicis prieku par pievienošanos ''Warriors'': ''Stīvs ir mans draugs un ir bijis mans treneris. Kad viņš bija ģenerālmenedžeris Fīniksā, mums izveidojās labas attiecības un ik pa laikam aprunājamies. Stīvs prasīja man, ko es vēlētos darīt pēc karjeras beigām un atbildēju, ka mana vēlme ir būt trenera asistentam, nevis galvenajam trenerim. Šajā amatā varu vairāk komunicēt ar spēlētājiem un arī iemācīt un domāju, ka man piemīt nepieciešamās kvalitātes, lai to izdarītu. Man tika izteikts piedāvājums un, pēc aprunāšanās ar ģimeni, piekritu. Šeit es jūtos kā ģimenes loceklis. Ja ir izveidota laba organizācija, ir arī veiksmīga komanda un sasniegumi.'' Nopietnākas sarunas par Barbozas pievienošanos sākās pēc paziņojuma par basketbolista karjeras beigām pirms nedēļas. Galvenos pienākumos ietilps strādāšana ar spēlētājiem treniņu laikā un ārpus tiem. 

Tāpat komandā atgriezīsies tās bijušais basketbolists, 35 gadus vecais Šons Livingstons, kļūstot par Komandas lietu direktoru, ziņo ''The Athletic''. Oficiāls paziņojums gaidāms šodien. Savas karjeras laikā pārstāvējis tādas NBA komandas kā Losandželosas ''Clippers'', Miami ''Heat'', Oklahomas ''Thunder'', Vašingtonas ''Wizards'', Šarlotes ''Hornets'', Milvoki ''Bucks'', Klīvlendas ''Cavaliers'', Bruklinas ''Nets'' un Goldensteitas ''Warriors''. Ar komandu piecu gadu laikā trīs reizes kļuva par NBA čempionu. Pirms 2019./2020.gada sezonas Livingstons paziņoja par savas sportista karjeras beigām. 

Izmantotie resursi: 
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://twitter.com/TheAthleticNBA/...

     [+] [-]

, 2020-09-15 14:14, pirms 4 gadiem
Prieks par Barbosu. Bija vienkārši lielisks rezervists/enerģijas spēlētājs. Precīzs, ātrs, efektīvs.