Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par Denveras "Nuggets" jauno ģenerālmenedžeri kļūst lietuvietis Karnišovs

Agris Suveizda

Par Denveras "Nuggets" jauno ģenerālmenedžeri kļūst lietuvietis Karnišovs
Donāts Motejūns un Artūrs Karnišovs
Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas komandas Denveras "Nuggets" jauno ģenerālmenedžeri kļuvis 46 gadus vecais Klaipēdā dzimušais Artūrs Karnišovs, vēsta ESPN.

Artūrs Karnišovs bija viens no kandidātiem uz Milvoki "Bucks" ģenerālmenedžera amatu, taču viņš šo amatu iegūs Denveras "Nuggets", kur strādā kopš 2013. gada. Līdz šim Karnišovs bija ģenerālmenedžera Tima Konelija asistents, bet Konelijs šovasar kļūs par basketbola operāciju prezidentu.

Denveras "Nuggets" aizvadītajā sezonā ar 40 uzvarām un 42 zaudējumiem tomēr neiekļuva izslēgšanas spēlēs, Rietumu konferencē paliekot uzreiz aiz strīpas. Karnišovs pirms pievienošanās "Nuggets" organizācijai piecus gadus pavadīja Hjūstonas "Rockets", pildot spēlētāju izpētes nodaļas direktora funkcijas. Kā bijušais skauts, Karnišovs bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Denveras "Nuggets" draftēja nākotnes cerību Nikolu Jokiču.

Karnišovs kopā ar Lietuvas izlasi izcīnīja olimpisko bronzas medaļu gan 1992., gan 1996. gadā. 1996. gadā FIBA viņu atzina par Eiropas gada spēlētāju. Lai gan Karnišovs bija pirmais bijušās Padomju Savienības basketbolists, kurš pārstāvēja universitāti, aizķerties NBA viņam neizdevās. Tā vietā lietuvietis trīs reizes sasniedza Eirolīgas "Final 4" un spēlēja visās Eiropas spēcīgākajās līgās.

Izmantotie resursi:
Denver Nuggets promote Arturas Karnisovas to GM

  +2 [+] [-]

, 2017-06-16 00:21, pirms 7 gadiem
Damn, lietuviešu zēni augstajā Denvera rukās basketbolu!

     [+] [-]

, 2017-06-16 02:08, pirms 7 gadiem
Menedžeru nācijai pašai savi menedžeri trūkst??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-16 09:28, pirms 7 gadiem
Forši,lai veicas darījumos,treidos,un Jokiča trennēšanā un noturēšanā