Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Florida seko Arizonai un aicina pie sevis profesionālo sportu

Andrejs Siliņš

Florida seko Arizonai un aicina pie sevis profesionālo sportu
"Heat" spēlētāji Gorans Dragičs un Tailers Hīro. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Floridas štata gubernators Rons Desantiss trešdien publiski aicināja profesionālā sporta komandas, kas vēlas atsākt darbību, darīt to jau tagad Floridā. Pirms dažām dienām līdzīgu uzsaukumu veica arī Arizonas štata gubernators Dags Dūsijs.

"Visas profesionālā sporta komandas aicinātas šeit trenēties un spēlēt. Līgu komisāriem saku - ja jūsu līgā ir komanda, kas atrodas vietā, kur tām neļauj darboties, mēs atradīsim tām vietu Floridas štatā," sacīja Desantiss. "Mūsu ļaudis ir izsalkuši [pēc sporta] un vēlas vismaz kaut ko no tā atpakaļ savās dzīvēs. Domāju, ka noteikti spējam to izdarīt drošā veidā."

Dienu iepriekš Arizonas štata gubernators Dags Dūsijs paziņoja, ka beisbols, basketbols, hokejs un amerikāņu futbols var atsākties Arizonā bez skatītāju klātbūtnes. Dūsijs pat nosauca konkrētu laiku - sākot ar sestdienu, ja vien tiek ievēroti visi drošības norādījumi.

Floridā esošā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Maiami "Heat" vakar atvēra savu treniņcentru individuālajām treniņu nodarbībām. 12 spēlētāji esot izmantojuši šādu iespēju.

Floridas štatā kopumā konstatēti 43 210 koronavīrusa inficēšanās gadījumu, kas ir devītais lielākais skaits starp visiem ASV štatiem. Arizonā konstatēti 12 674 gadījumi - 23. rādītājs.

Izmantotie resursi:
ESPN