Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Tikai tas, ka tev šodien sadeva pa pakaļu, nenozīmē, ka tev nevar būt humora izjūtas"

Andrejs Siliņš

Popovičs: "Tikai tas, ka tev šodien sadeva pa pakaļu, nenozīmē, ka tev nevar būt humora izjūtas"
Gregs Popovičs
Foto: USA Today Sports / Scanpix

"Domāju, ka esam fiziski un mentāli sagatavojušies, bet kļūdījos," pēc zaudējuma Goldensteitas "Warriors" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē sacīja Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

"Tikai tas, ka tev šodien sadeva pa pakaļu, nenozīmē, ka tev nevar būt humora izjūtas," pēcspēles preses konferencē Popovičs ieradās labā noskaņojumā, izspēlējot improvizācijas teātra etīdi ar uz galda esošo spēcinošo dzērienu un uzjautrinot visus zālē sanākušos mediju pārstāvjus.

Sekoja īsa saruna ar žurnālistiem, strupas un ironijas pilnas atbildes uz jautājumiem. "Viņi spēlēja labāk nekā mēs," Popovičs atbildēja uz jautājumu, kas notika ne tā, kā "Spurs" vēlējās. "Pirmajā ceturtdaļā izskatījāmies kā autouguņu apžilbināts briedis ("deer in the headlights" - teiciens angļu valodā), tā bija ļoti liela vilšanās. Domāju, ka esam fiziski un mentāli sagatavojušies, bet kļūdījos."

Vaicāts par izvēli Deniju Grīnu norīkot par Kevina Durenta sedzēju un to, kā tas izdevās, Popovičs sacīja: "Vai tu redzēji spēli? Kā tev šķiet [kā izdevās]? Tas nestrādāja diez ko labi. Līdz pirmdienai liksim Denijam paaugties par četrām vai piecām collām (10-12 centimetri - A.S.), liksim lekt augstāk un kustēties ātrāk. Un pateiksim Kevinam, lai viņš nav tik labs."

Popoviča audzēknis, "Warriors" treneris Stīvs Kers pirms mača sagādāja nelielu pārsteigumu, starta pieciniekā saspēles vadītāja pozīcijā izvēloties sūtīt Andrē Iguadolu. Pieredzējušais uzbrucējs atklāja, ka par to uzzinājis aptuveni pusstundu pirms spēles: "Par to esmu runājis jau kopš Stīvs šeit ieradās - basketbola jautājumos mūsu domas sakrīt. Zinu, kam man jābūt gatavam. Neļāvām pretiniekiem izpausties tajās lietās, ko atļāvām pēdējās divās [regulārās sezonas] nedēļās. Labi, ka mums bija šāds periods, jo varējām saprast, kas strādā un kas nestrādā, ko citas komandas pret mums izmanto. Līdz ar piecinieka izmaiņām mēs šīs problēmas likvidējām."

Atzinīgus vārdus par savu sniegumu dzirdēja "Warriors" pamata centrs Džaveils Makgī, kurš 16 minūtēs guva 14 punktus. "Esot šajā komandā, ir jāsaprot, ka tavs laiks pienāks, bet tu nekad nevari zināt, kad tas būs," basketbolists pats pēc mača saglabāja vēsu prātu. "Nākamajā sērijā varbūt nespēlēšu vispār, bet es par to nesēdēšu sapīcis. Mana attieksme būs tāda pati. Tā tas šajā komandā strādā, īpaši centra pozīcijā. Jābūt gatavam tad, kad pienācis tavs brīdis."

Pats Kers sastāva izmaiņas skaidroja ar vēlmi uzlabot aizsardzības kvalitāti: "Domāju, ka visa jēga šīm pirmajām spēlēm sērijā ir mūsu aizsardzības atjaunošana. Domāju, ka ziniet - mūsu aizsardzība pēdējā mēneša garumā zem vidējā līmeņa. Ja nespēlē aizsardzībā, tad "play-off" izcīnīt uzvaras šajā līgā nav iespējams. Šodien mēs spēlējām aizsardzībā."

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/
ESPN
Sporting News - NFL | NCAA | NBA | MLB | NASCAR...

  -2 [+] [-]

, 2018-04-15 10:01, pirms 6 gadiem
Gsw defs bija bez caurumiem. Ar Stefu ir uzbrukuma basis kosmosā,bet šeit bija defa paraugstunda.

     [+] [-]

, 2018-04-15 14:23, pirms 6 gadiem
arī D.Green nospēlēja labi - KD taču neiemeta 50 punktus

  -1 [+] [-]

, 2018-04-15 15:18, pirms 6 gadiem
baltais karogs izkarts ?