Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Laimes lāci gaidot: Kristapa Porziņģa otrā sezona NBA

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laimes lāci gaidot: Kristapa Porziņģa otrā sezona NBA
Kristaps Porziņģis: 2017. gada NBA zvaigžņu spēles prasmju konkursa uzvarētājs
Foto: NBA.com

Kristapa Porziņģa kāpiens NBA kalnā ir sasniedzis brīdi, kad viņš no malas izskatās pēc Laimes lāča. No viņa sagaida vairāk, nekā viņš – pagaidām – spēj dot. Atnāks Laimes lācis un visas problēmas tiks atrisinātas. Tā nenotiks. Būs vien jādara pašiem.

Ņujorka gaida trešo titulu. “Adidas” gaida viņa ierašanos Filipīnās un Ķīnā. “Basketball without borders” grib redzēt viņu Dienvidāfrikā. Producenti un režisori vēlas dankus. Līdzjutēji pieprasa spēlēšanu Latvijas valstsvienībā. Ģimene vēlas viņu redzēt veselu un laimīgu.

Kuram ir taisnība? Kas ir taisnība?

Latvieša otrā sezona NBA bija smaga. Pārsvarā – no viņa neatkarīgu iemeslu dēļ. Komandā vienam lielam ego – Entonijam – pievienojās vēl divi. Rouzs un Noā. Galvenais treneris Ziemassvētku brīvdienās zaudēja kontroli pār komandu. Prezidents zaudēja kontroli pār klubu. Ekscentriskais īpašnieks ar savām darbībām tikai veicināja atkritumu iekļūšanu ventilatorā.

Porziņģis uz šī fona izskatījās pēc paraugzēna, kurš divu sezonu laikā ne reizi nepārkāpa uzvedības un labas attieksmes normas. Skaidrs, ka NBA ar to nepietiek – līgā gaida šovu, punktus, reitingus, uzvaras, taču nevajag akli pieņemt par pareizu visu, ko domā Piektās avēnijas debesskrāpī.

Amerikā alkoholu atļauts lietot no 21 gada vecuma. Kristapam Porziņģim ir tikai 21 gads. Vairums viņa vienaudžu vēl nepelna vai neuztur ģimenes. Biežāk atpūšas un izklaidējas. Viņiem pārsvarā ir daudz vairāk brīva laika, mazāk pienākumu un atbildības.

Pārāk lielas cerības uz citiem, pārāk maz dodot no sevis. Stāsts nav par naudu. Tas ir par laiku un attieksmi, par iespēju rīkoties ar to, kas tev ir. Pārāk daudz – uzreiz, šogad, tūlīt – gaidām no jauna puiša, kuram arī ir tikai viena dzīve un viena jaunība. Un milzīga atbildība. Jo viņš ir vienradzis.

Kristaps Porziņģis divās sezonās aizvadījis 138 regulārās sezonas spēles un 26 reizes nav izgājis laukumā. Nedaudz vairāk kā gada laikā savainojis cirksni, plecu, pēdu, kāju un potīti. Pirmajā gadā viņš gribēja piedalīties visās 82 spēlēs. Otrajā gadā viņš vēlējās iziet laukumā visās aprīļa spēlēs.

Ar neizārstētiem savainojumiem iet laukumā ir riskanti. NBA sezonas laikā nav brīvdienu. “Gaļas mašīna” 6-8 mēnešu garumā. Viss ir sakārtots, pārdomāts, taču slodze joprojām ir necilvēcīga. Īpaši, ja esi garais spēlētājs un spēlē vairāk par 35 minūtēm.

Fils Džeksons pēcsezonas preses konferencē – pirmajā plašajā publiskajā iznācienā kopš septembra – konstatēja, ka "šāda slodze būtu liela jebkuram. Domāju, ka šogad viņam bija grūtības fiziskajā ziņā – nevarot visas spēles izturēt fiziski."

“Knicks” ir tūkstošiem padomdevēju un “ekspertu”, taču varam tikai nojaust, kas patiesībā notiek kluba iekšienē. Tas pārklājas ar fenomenu, kuru Toms Nikolss nosaucis par “ekspertīzes nāvi” (The death of expertise; The Federalist, 2014. gada 17. janvāris).

“Demokrātija,” raksta Nikolss, “nozīmē, ka mums ir vienlīdzīgas tiesības attiecībā pret valdību un vienam pret otru. Vienlīdzīgu tiesību esamība neliecina, ka mums ir vienlīdzīgi talanti, vienlīdzīgas spējas vai vienlīdzīgas zināšanas. Tas nekādā ziņā nenozīmē, ka “ikviena viedoklis par jebko ir tikpat derīgs kā jebkura cita.” Taču, neraugoties uz acīmredzamo absurdu, daudziem tas ir personīgais kredo.”

Arī, ja Porziņģis kļūdījās, neatnākot uz pēcsezonas tikšanos (exit meeting), tas ir labi. Cilvēki pārāk daudz baidās kļūdīties, palaižot garām tiešām nozīmīgas lietas un iespējas. Kļūdas ir vērtīga pieredze, līdz kurām daudzi baiļu dēļ nemaz nenonāk. Bez savām kļūdām nevar mācīties no tām.

Komanda

"Knicks" sezona bija sportiska izgāšanās. Uzvaru un zaudējumu attiecība 31-51 ceturto gadu pēc kārtas neļāva kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Komanda trešo sezonu pēc kārtas – visu Džeksona darbības laiku – piedzīvoja 50 un vairāk zaudējumus.

“Knicks” vairāk nekā pusi uzvaru izcīnīja sezonas pirmajos divos mēnešos. Decembrī bija brīdis ar bilanci 16-13. Turpinājumā uzvaru un zaudējumu attiecība bija faktiski trīs reizes sliktāka – 15 panākumiem līdzās tika ierakstītas 38 neveiksmes.

Džeksons vairāk neceļo ar komandu, taču uzskata, ka lūzums notika brīdī, kad viņš devās Ziemassvētku brīvdienās uz Kaliforniju. “Domāju, ka laikā, kamēr uzkavējos Rietumkrastā, lietas sāka pasliktināties. Zaudējām sešās spēlēs pēc kārtas, kas nomainīja mūsu plusus pret mīnusiem. Domāju, ka man vairāk jābūt klātienē ar komandu, mērķtiecīgi darbojoties kā aizbildnim.”

Sabiedriskie pienākumi un labdarība

Līgumi ar “adidas” un “Delta” pievienoja jaunus punktus Porziņģa dienas kārtībā. Rutīnai – treniņiem, spēlēm, režīmam, ceļošanai – klāt nāk arvien jauni sabiedriskie pienākumi. Iejušanās aktiera lomā, mēģinājumi, filmēšana, korporatīvie pasākumi un tikšanās.

2016. gada 18. novembrī – Latvijas Neatkarības dienā – NBA paziņoja, ka Kristaps Porziņģis par katru bloķēto metienu ziedos 500 ASV dolārus jaunatnes basketbola bezpeļņas programmai RENS. "KrisStops" kampaņā iegūtie līdzekļi paredzēti "Ben Jobe" izglītības un studiju fondam, lai palīdzētu 3.-8. klašu skolēniem.

Iniciatīva tika izziņota Abesīniešu baptistu baznīcā Ņujorkā (Abyssinian Baptist Church – Abesīnija ir vēl viens Etiopijas nosaukums). Bens Džobi ir 83 gadus vecs skauts, kurš kā treneris strādājis septiņās afroamerikāņu koledžās un universitātēs.

Trešdien, 12. aprīlī, Porziņģis iznāca “Madison Square Garden” laukumā, lai Hārlemas skolēniem pasniegtu čeku 135 000 dolāru vērtībā. Porziņģa 45 000 dolāru ziedojumam tādu pašu summu pievienoja Kīts Rubenštains (Keith Rubenstein) un Hovards Vulfsons (Howard Wolfson).

Bizness

Ņujorkas “Knicks”, atbilstoši “Forbes” datiem, ir vērtīgākā NBA komanda. Pēc “Madison Square Garden” renovācijas klubs pilnībā izpārdevis visas mājas spēles, neraugoties uz to, ka biļetes ir daudz dārgākas nekā citur. “Knicks” ir augsti ienesīgi līgumi ar kabeļtelevīziju un sponsoriem.

Klubs ieņem piekto vietu atribūtikas pārdošanā aiz “Warriors”, “Cavaliers”, “Bulls” un “Lakers”. Lieli nopelni tajā ir Porziņģim, kura krekls ir septītais pārdotākais līgā aiz Stefena Karija, Lebrona Džeimsa, Kevina Durenta, Rasela Vestbruka, Kairija Ērvinga un Kavai Lenarda.

Statistika

Porziņģis piedalījās 66 no 82 spēlēm, vidēji 32,8 minūtēs gūstot 18,1 punktu, izcīnot 7,2 atlēkušās bumbas, izdarot 1,5 rezultatīvas piespēles un bloķējot 2,0 metienus. Spēka uzbrucējs realizēja 45,0% metienu no spēles, tai skaitā 35,7% tālmetienu, kā arī 78,6% brīvmetienu.

Liepājnieks visos galvenajos rādītājos, izņemot piespēles un pārķertas bumbas, ir starp 100 labākajiem NBA spēlētājiem. Porziņģim pieder piektā vieta bloķētajos metienos, 35. vieta cīņā par atlēkušajām bumbām, 37. vieta gūtajos punktos un 40. vieta iemestajos metienos no spēles. Tas viss iegūts ar 43. lielāko spēles laiku un apmēram 200. lielāko algu.

Kristaps Porziņģis NBA rangā

Rādītājs20162017
Minūtes#94#43
Punkti#58#37
Iemestie metieni#66#40
FG precizitāte#101#76
Iemestie tālmetieni#96#55
3p precizitāteNR#81
Iemestie brīvmetieni#49#49
Brīvmetienu precizitāte#33#72
Bumbas uzbrukumā#54#53
Bumbas aizsardzībā#34#31
Atlēkušās bumbas#41#35
Piespēles#174#161
Pārtvertās bumbas#142#137
Bloķētie metieni#7#5
Kļūdas#78#69

Pēcvārds

Iespējams, ka spēlēšana valstsvienībā dotu Porziņģim jaunas sajūtas – uzvaru garšu, vides maiņu, azartisku atbalstu no līdzjutējiem, tautas mīlestību un vēl spēcīgāku motivāciju. Jauni impulsi varētu nākt arī no citām pusēm – brīvdienām klusumā, iemīlēšanās vai labu grāmatu lasīšanas. Jāatbalsta un jāciena viņa tiesības izvēlēties, ja gribam, lai Kristaps mūs priecē vēl daudzus gadus.

Izmantotie resursi:The Death Of ExpertiseKnicks prez to be more involved, even if it...Kristaps Porzingis to donate $500 per block to...NBA.com/Stats!/204001/career/
1 2 44 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2017-04-15 15:46, pirms 7 gadiem
Vienīgais jautājums beigās - ko izlase dotu Porziņģim? apmēram nojaušams kāpēc autors tā raksta..

Kāpēc kaut vai teorētiski netiek apskatīts ko Porziņģis varētu dot izlasei?

  +9 [+] [-]

, 2017-04-15 15:54, pirms 7 gadiem
Zinu, ka būšu nepopulārs, bet vairāk sliecos uz to, ka Kristapam vasarā vajadzētu trenēties, nevis spēlēt izlasē.
KP nav vienkārši talantīgs basketbolists, viņš ir 2,20m garšs ''frīks'', kura ķermenis nav gatavs šādām slodzēm.

 +13 [+] [-]

, 2017-04-15 15:55, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Zinu, ka būšu nepopulārs, bet vairāk sliecos uz to, ka Kristapam vasarā vajadzētu trenēties, nevis spēlēt izlasē.
KP nav vienkārši talantīgs basketbolists, viņš ir 2,20m garšs ''frīks'', kura ķermenis nav gatavs šādām slodzēm.
NBA arī vēl nevajadzētu spēlēt, labāk trenēties, jo ķermenis nav gatavs 82 spēļu slodzēm.

 +13 [+] [-]

, 2017-04-15 16:01, pirms 7 gadiem
Kristaps reāli bija komandas līderis pirmajās +/- 40 spēlēs.Un pēc tam sākās mazās traumas.Kāpēc sākās traumas? Jo viņš spēlēja vidēji 38-40 minūtes spēlē,kas uz to brīdi bija top6-7 rādītājs līgā.Vienīgais no jaunajiem,kas spēlēja tik daudz sezonu beidza priekšlaicīgi-Lavīns ar sarautām saitēm.
Ja viņš grib uzlikt vēl kilogramus un svaru šajā vasarā,tad viņam vasara bus ļoti grūtā.Javēl jākratās uz sponsoru pasākumiem pāri visai pasaulei pāris reizes vispār vāks reāls
Slēpts komentārs: ChupaaChubzz

  +8 [+] [-]

, 2017-04-15 16:06, pirms 7 gadiem
...sievas lamājas naktī, jo saprot, ka apprecējušas lūzerus, kuri nespēlē NBA un vēl piedevām aizmirsuši par koka ielikšanu!

 +10 [+] [-]

, 2017-04-15 16:16, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Viņam jāspēlē izlasē, lai atlīdzinātu tiem, kas ziedojuši nakts stundas un klausījušies sievu lamāšanos, lai tik atbalstītu KP.
Viņam nav nevienam kaut kas jāatlīdzina.

     [+] [-]

, 2017-04-15 16:21, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Viņam jāspēlē izlasē, lai atlīdzinātu tiem, kas ziedojuši nakts stundas un klausījušies sievu lamāšanos, lai tik atbalstītu KP.
Pffff

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 16:21, pirms 7 gadiem
Brīnos, ka viņš 35. vietā rebos......

  +8 [+] [-]

, 2017-04-15 16:25, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Viņam jāspēlē izlasē, lai atlīdzinātu tiem, kas ziedojuši nakts stundas un klausījušies sievu lamāšanos, lai tik atbalstītu KP.
Kā viens gudrs cilvēks pāris dienas atpakaļ teica-Tev kāds ar pistoli pie galvas liek skatīties viņa spēles naktīs?

     [+] [-]

, 2017-04-15 16:29, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans, tā nav attiecība rebos pret auguma cm...tad gan būtu 100 vietas zemāk..

  +3 [+] [-]

, 2017-04-15 17:10, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kā viens gudrs cilvēks pāris dienas atpakaļ teica-Tev kāds ar pistoli pie galvas liek skatīties viņa spēles naktīs?
labs ar kaut ko tādu atceros
Slēpts komentārs: Andree

  +2 [+] [-]

, 2017-04-15 17:30, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Zinu, ka būšu nepopulārs, bet vairāk sliecos uz to, ka Kristapam vasarā vajadzētu trenēties, nevis spēlēt izlasē.
KP nav vienkārši talantīgs basketbolists, viņš ir 2,20m garšs ''frīks'', kura ķermenis nav gatavs šādām slodzēm.
Es jau esmu to šeit iepriekš teicis! Bet šeit esošie ''kadri'' ar putām uz lūpām bļauj, ka KP nav patriots un izlase pie kājas utt. Bezjēdzīgi....

     [+] [-]

, 2017-04-15 17:45, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: LA-BOS antifans, tā nav attiecība rebos pret auguma cm...tad gan būtu 100 vietas zemāk..
Nu ir kā jau normāli. Nu no PF un C no 60 gan jau ir tajā pašām 35% vietā

  +8 [+] [-]

, 2017-04-15 17:46, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Vinjam ir tiesiibas izveleties, vai speleet izlasee?!?
15-18 gadiigi puishi abos pasaules karos gaaja atdot DZIIVIBU par Latviju, bet shim te miljonaaram veel jaklanaas, lai shis varbuut izdomaa uzspelet par valsti? Tie streelnieki vinjam sejaa iesplautu.

Ja vins sovasar nespelees, es vinjam atnjemtu pilsoniibu un vairaak neielaistu valstii. Lai dziivo savaa amerikaa.
A cik tev? Biji jau karā?

  +4 [+] [-]

, 2017-04-15 17:49, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Vinjam ir tiesiibas izveleties, vai speleet izlasee?!?
15-18 gadiigi puishi abos pasaules karos gaaja atdot DZIIVIBU par Latviju, bet shim te miljonaaram veel jaklanaas, lai shis varbuut izdomaa uzspelet par valsti? Tie streelnieki vinjam sejaa iesplautu.

Ja vins sovasar nespelees, es vinjam atnjemtu pilsoniibu un vairaak neielaistu valstii. Lai dziivo savaa amerikaa.
Nevajag Lieldienās par daudz lietot stipros dzērienu un rakstīt muļķības.

  +6 [+] [-]

, 2017-04-15 17:50, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Vinjam ir tiesiibas izveleties, vai speleet izlasee?!?
15-18 gadiigi puishi abos pasaules karos gaaja atdot DZIIVIBU par Latviju, bet shim te miljonaaram veel jaklanaas, lai shis varbuut izdomaa uzspelet par valsti? Tie streelnieki vinjam sejaa iesplautu.

Ja vins sovasar nespelees, es vinjam atnjemtu pilsoniibu un vairaak neielaistu valstii. Lai dziivo savaa amerikaa.
pat ar garumzīnem slinkums iemācīties rakstīt, karot vēl sagribējies..

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 18:38, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Vinjam ir tiesiibas izveleties, vai speleet izlasee?!?
15-18 gadiigi puishi abos pasaules karos gaaja atdot DZIIVIBU par Latviju, bet shim te miljonaaram veel jaklanaas, lai shis varbuut izdomaa uzspelet par valsti? Tie streelnieki vinjam sejaa iesplautu.

Ja vins sovasar nespelees, es vinjam atnjemtu pilsoniibu un vairaak neielaistu valstii. Lai dziivo savaa amerikaa.
Ceru, ka esi pamatīgs trollis, kaut gan drīzāk izskatās, ka vnk "saspiedies"...
Jo citādi cilvēku, kurš jauc karadarbību ar profesionālo sportu, es nosaukt nevaru. Divas situācijas, kur apstākļus, motivāciju un pārējos faktorus virza absolūti dažādi spēki. Ja kāds jauc šīs situācijas, tad jāsaka, ka smadzenes noteikti sabojājis ir ne tikai divlitrīgais, "spaiss" vai vēl kas, bet arī patriotisms, kurš šoreiz izpaužas kā stulba bļaušana.
Laikam jau pareizi, ka netrūkst tādu, kas uzskata, ka patriotisms kā izpausme ir pilnīgi garām, jo kāpēc tam, ka mēs nejaušībās dēļ kaut kur piedzimām, vajadzētu kaut ko diktēt mūsu dzīvēs? Dzīvojam un attīstāmies tur, kur labāk patīk un labāk sanāk, nevis liekam pamperos un turamies pie ilūzijām par to, ka no bedres var uztaisīt kalnu...

     [+] [-]

, 2017-04-15 19:03, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Zinu, ka būšu nepopulārs, bet vairāk sliecos uz to, ka Kristapam vasarā vajadzētu trenēties, nevis spēlēt izlasē.
KP nav vienkārši talantīgs basketbolists, viņš ir 2,20m garšs ''frīks'', kura ķermenis nav gatavs šādām slodzēm.
cik zinu tad izlasei spēles septembrī. kādā veidā tas var būt iemesls, lai vasarā netrenētos? tikai viņam plāni braukāt pa Āziju, lai vairāk nopelnītu. diezgan droši, ka tas būs nogurdinošāk nekā treniņi ar izlasi..

  +2 [+] [-]

, 2017-04-15 19:03, pirms 7 gadiem
Ja Kristapam būtu USA pase, un vinu uzaicinatu uz izlasi, vai ari tad viņš atteiktu? Domāju, ka nē. Ok, viņam ir vasarā daudz jātrennējas, bet izlasē viņs jau kājstarpi nekasītu, izlase ieliktu labu bāzi sezonai. Cita lieta, ja vinš grib pēc sezonas atpūsties, sadziedēt traumas. Katrā ziņā katrai izvēlei ir sava pozitīvā puse.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 19:21, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: cik zinu tad izlasei spēles septembrī. kādā veidā tas var būt iemesls, lai vasarā netrenētos? tikai viņam plāni braukāt pa Āziju, lai vairāk nopelnītu. diezgan droši, ka tas būs nogurdinošāk nekā treniņi ar izlasi..
A kā domā? Basketbolistiem nepienākas atvaļinājums uz 2 nedēlām? (mēnesim)? Vai par to tev vienalga, jo tas tak nebūs tavs atvaļinājums.....

  +4 [+] [-]

, 2017-04-15 19:34, pirms 7 gadiem
Ceilons - iztaisiijies par baigi gudro, bet puse no komentaara ir oponenta apdirshana. Neliecina par inteligenci.
Runa ir nevis par 2 dazhaadaam situaacijaam, bet par vajadziigo ziedojumu. Citi vareeja ziedot dzivibas, bet te neviens tik lielu upuri neprasa. Vnk uzspelet par izlasi. Kaa lietuvieshi. Un nestaasti man, ka shis piemers nenaak par sliktu - visa jaunaa paaudze redz, ka valstij var uzsplaut. Taapec arii Latvija ir taadaa pakaljaa.
P.S. man telefonaa nav garumziimju.

 +10 [+] [-]

, 2017-04-15 19:46, pirms 7 gadiem
Ja viņš atteiks izlasei jau 4.!!! reizi pēc kārtas, tad daudziem izlases līdzjutējiem viņš būs "miris" , lai cik tas skarbi neizklausītos. Esmu runājis ar daudziem izlases līdzjutējiem, kas braukā uz čempionātiem, kas redz , ko dara citi izlases džeki, kā viņi ir lepni par to, ka var pārstāvēt savu valsti. Visi saka, ka nepieņems to, ja viņš atkal nespēlēs. Un to var saprast. Jau 3! Turnīros ir atteicis, čempim Rīgā, olimpiskajai kvalifikācijai. Tagad nākamais čempis pēc šī bùs tikai pēc 4 gadiem!!!! Timma nospēlē garu sezonu, nokapā nometnēs un vasaras līgā, pēc tās uzreiz brauc uz izlasi un nesūdzas, viņš skaļi ar lepnumu pasaka, ka izlase viņam vienmer būs pirmajā vietā. Attieksme pret zemi un vietu kur esi uzaudzis, videi kura tev deva pamatus tam, ka šobrīd vari atļaauties labu greznu dzīvi. Cilvēki raida tev pozitīvas emocijas, slimo par tevi, jūt tev līdz, tas taa kaa butu jasaprot. Kad vēl ja ne tagad? Pēc četriem gadiem? Iespējams nba vairs nevarēs spelet chempionatos. Tas noziimes, ka izlasee mes vinju nekad neredzesim. Bertanam, Timmam, Bērzam un citiem atputu nevajag? Vinjam sezona beigusies, atputies kaut menesi, spelee xbox, iedzer alu, papriecajies ar meiteneem. Parastam cilvekam ir vairak par menesi atputa gadaa? Vinjam ir tik daudz laika atpusties un sakartot treninju programmu iekljaujot izlases laiku. Kaa tad to darija Biedriņš? Kā tad to dara citi NBA spēlētāji??? Biedrinjam brauca līdz nba treneris kas vakteja ko vinsh dara, ko ed kaa trenejas. Kur problema to pashu ir sarunat Porziņģa gadijumaa? Tas ka vinjam brachkas kas piesukushies pie vinja pumpee sev naudu, negrib risket ar savu nakotni regulari teiks lai vins neriskee. Iesaku visiem noskatiities ko teica Domburs best4sports intervijaa, gan par Vef, gan Porziņģi - hei, Porziņģa ģimene, kapec es dzirdu, ka Sabonis, speles izlasee, kapec dzirdu ka Kuzminskas speles izlasee, kapec es neko nedzirdu no Porzingja, kapec lbs , gjimene nesadarbojas, nerunaa, negatavo augsni? Kas tiek gaidits? - piekritu katram Dombura vārdam.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 19:54, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: A kā domā? Basketbolistiem nepienākas atvaļinājums uz 2 nedēlām? (mēnesim)? Vai par to tev vienalga, jo tas tak nebūs tavs atvaļinājums.....
jau 2 gadu viņam starp sezonas pēdējo spēli un nākamās pirmo apm 5 mēneši. vēlreiz - par kādu atvaļinājuma trūkumu tu raksti?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 20:17, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Ja viņš atteiks izlasei jau 4.!!! reizi pēc kārtas, tad daudziem izlases līdzjutējiem viņš būs "miris" , lai cik tas skarbi neizklausītos.
Nebūs ne pirmais, ne pēdējais. Badingers, Kanters, Ilgausks, Vētra, Miglinieks seniors..

  -3 [+] [-]

, 2017-04-15 20:32, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Ceilons - iztaisiijies par baigi gudro, bet puse no komentaara ir oponenta apdirshana. Neliecina par inteligenci.
Runa ir nevis par 2 dazhaadaam situaacijaam, bet par vajadziigo ziedojumu. Citi vareeja ziedot dzivibas, bet te neviens tik lielu upuri neprasa. Vnk uzspelet par izlasi. Kaa lietuvieshi. Un nestaasti man, ka shis piemers nenaak par sliktu - visa jaunaa paaudze redz, ka valstij var uzsplaut. Taapec arii Latvija ir taadaa pakaljaa.
P.S. man telefonaa nav garumziimju.
Neviens nesaka, ka nāk par sliktu - protams, ka par labu. Tiesa, arī teikt, ka tas kaut ko lielos vilcienos mainīs... Spļāviens jūrā.
Mēs visi prasām izlasi, bet paši, ja būtu Kristapa vietā, arī droši vien domātu par karjeru. Grūti jau nolikt sevi citu vietā, bet esmu drošs, ka pats uz izlasi brauktu tikai vesels un tik labā formā, ka zinātu, ka nākamajai sezonai netraucēs. Porziņģim ir potenciāls sasniegt lielas lietas NBA un, ja izlase tam ir traucēklis, tad piekāst izlasi, kura tāpat noteikti neko nesasniegs, bet fani vēl uzdirsīs, ka NBA vecis viens pats nevar aizvest līdz TOP4. Īsāk sakot - jātiecas pēc izcilības, lai ko arī tas prasītu.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-15 20:37, pirms 7 gadiem
Fanošana pati par sevi ir interesanta lieta- cilvēku grupa kāda sportista panākumus piedēvē sev (Piemērs:"Mēs vinnējām Lietuvu basketbolā! Urā!") un par tiem priecājas, bet tad ja sportists izdara ko negatīvu tad vainīgs ir tikai sportists un fans nekādu līdzatbildību neuzņemas (Piemērs:"Komandā ir pilns ar idiotiem tāpēc mēs zaudējām Gruzijai!"). Patiesībā jau nav nekādu "mēs"- ir sportisti kas dara un ir skatītāji kas skatās. Ja atbalsts rodas, jo skatītājam liekas ka sportists ir apbrīnas vērts un priecājas par sportista panākumiem- tas ir veselīgi. Ja atbalst rodas, jo skatītājs saskata tur "mēs"- tas varētu nebūt tik veselīgi un iespējams skatītajam vajadzētu pārvērtēt savu līdzdalību procesā un nošķirt darīšanu no skatīšanas.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 20:39, pirms 7 gadiem
Vetrovu un Tumanovu nevar salīdzināt ar Kristapu, tie nodevēji spēlēja citas valsts labā...ja Porziņģis aizies spēlēt citur, kaut vai pie leišiem, tad viņš bùs nodevis...a tagad čalis vienkārši gatavojas izlasei...un kurš te sapņo, ka būs baigais vilcējs? ...mums ir vesels bars, kurš var aizmest garàm grozam, bet nav tàdu čaļu, kuri var tās atlēkušās bumbas pēc tam savākt...un KP nav nekàds dižais reboundu vācējs...tā ka nesapņojiet!

  -3 [+] [-]

, 2017-04-15 21:39, pirms 7 gadiem
Atbilde vienkārša - kamēr treneris būs " zelta roka - sūda aizsardzība" tikmēr izlasē KP neredzēt
bārda un sifons rakstīja: Ja viņš atteiks izlasei jau 4.!!! reizi pēc kārtas, tad daudziem izlases līdzjutējiem viņš būs "miris" , lai cik tas skarbi neizklausītos. Esmu runājis ar daudziem izlases līdzjutējiem, kas braukā uz čempionātiem, kas redz , ko dara citi izlases džeki, kā viņi ir lepni par to, ka var pārstāvēt savu valsti. Visi saka, ka nepieņems to, ja viņš atkal nespēlēs. Un to var saprast. Jau 3! Turnīros ir atteicis, čempim Rīgā, olimpiskajai kvalifikācijai. Tagad nākamais čempis pēc šī bùs tikai pēc 4 gadiem!!!! Timma nospēlē garu sezonu, nokapā nometnēs un vasaras līgā, pēc tās uzreiz brauc uz izlasi un nesūdzas, viņš skaļi ar lepnumu pasaka, ka izlase viņam vienmer būs pirmajā vietā. Attieksme pret zemi un vietu kur esi uzaudzis, videi kura tev deva pamatus tam, ka šobrīd vari atļaauties labu greznu dzīvi. Cilvēki raida tev pozitīvas emocijas, slimo par tevi, jūt tev līdz, tas taa kaa butu jasaprot. Kad vēl ja ne tagad? Pēc četriem gadiem? Iespējams nba vairs nevarēs spelet chempionatos. Tas noziimes, ka izlasee mes vinju nekad neredzesim. Bertanam, Timmam, Bērzam un citiem atputu nevajag? Vinjam sezona beigusies, atputies kaut menesi, spelee xbox, iedzer alu, papriecajies ar meiteneem. Parastam cilvekam ir vairak par menesi atputa gadaa? Vinjam ir tik daudz laika atpusties un sakartot treninju programmu iekljaujot izlases laiku. Kaa tad to darija Biedriņš? Kā tad to dara citi NBA spēlētāji??? Biedrinjam brauca līdz nba treneris kas vakteja ko vinsh dara, ko ed kaa trenejas. Kur problema to pashu ir sarunat Porziņģa gadijumaa? Tas ka vinjam brachkas kas piesukushies pie vinja pumpee sev naudu, negrib risket ar savu nakotni regulari teiks lai vins neriskee. Iesaku visiem noskatiities ko teica Domburs best4sports intervijaa, gan par Vef, gan Porziņģi - hei, Porziņģa ģimene, kapec es dzirdu, ka Sabonis, speles izlasee, kapec dzirdu ka Kuzminskas speles izlasee, kapec es neko nedzirdu no Porzingja, kapec lbs , gjimene nesadarbojas, nerunaa, negatavo augsni? Kas tiek gaidits? - piekritu katram Dombura vārdam.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-15 22:40, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Vinjam ir tiesiibas izveleties, vai speleet izlasee?!?
15-18 gadiigi puishi abos pasaules karos gaaja atdot DZIIVIBU par Latviju, bet shim te miljonaaram veel jaklanaas, lai shis varbuut izdomaa uzspelet par valsti? Tie streelnieki vinjam sejaa iesplautu.

Ja vins sovasar nespelees, es vinjam atnjemtu pilsoniibu un vairaak neielaistu valstii. Lai dziivo savaa amerikaa.
Ļoti trāpīgi!
Pie tam Kuzminsks un Ernangomezs būs pie savējiem.
KP arī jābūt, ja ne, strauji kritīs atbalsts Tēvijā, bet bez šī dopinga, neies Vienradzim vairs tik labi.
Kristapam šī vasara ir izšķiroša!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-15 22:44, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Ja viņš atteiks izlasei jau 4.!!! reizi pēc kārtas, tad daudziem izlases līdzjutējiem viņš būs "miris" , lai cik tas skarbi neizklausītos. Esmu runājis ar daudziem izlases līdzjutējiem, kas braukā uz čempionātiem, kas redz , ko dara citi izlases džeki, kā viņi ir lepni par to, ka var pārstāvēt savu valsti. Visi saka, ka nepieņems to, ja viņš atkal nespēlēs. Un to var saprast. Jau 3! Turnīros ir atteicis, čempim Rīgā, olimpiskajai kvalifikācijai. Tagad nākamais čempis pēc šī bùs tikai pēc 4 gadiem!!!! Timma nospēlē garu sezonu, nokapā nometnēs un vasaras līgā, pēc tās uzreiz brauc uz izlasi un nesūdzas, viņš skaļi ar lepnumu pasaka, ka izlase viņam vienmer būs pirmajā vietā. Attieksme pret zemi un vietu kur esi uzaudzis, videi kura tev deva pamatus tam, ka šobrīd vari atļaauties labu greznu dzīvi. Cilvēki raida tev pozitīvas emocijas, slimo par tevi, jūt tev līdz, tas taa kaa butu jasaprot. Kad vēl ja ne tagad? Pēc četriem gadiem? Iespējams nba vairs nevarēs spelet chempionatos. Tas noziimes, ka izlasee mes vinju nekad neredzesim. Bertanam, Timmam, Bērzam un citiem atputu nevajag? Vinjam sezona beigusies, atputies kaut menesi, spelee xbox, iedzer alu, papriecajies ar meiteneem. Parastam cilvekam ir vairak par menesi atputa gadaa? Vinjam ir tik daudz laika atpusties un sakartot treninju programmu iekljaujot izlases laiku. Kaa tad to darija Biedriņš? Kā tad to dara citi NBA spēlētāji??? Biedrinjam brauca līdz nba treneris kas vakteja ko vinsh dara, ko ed kaa trenejas. Kur problema to pashu ir sarunat Porziņģa gadijumaa? Tas ka vinjam brachkas kas piesukushies pie vinja pumpee sev naudu, negrib risket ar savu nakotni regulari teiks lai vins neriskee. Iesaku visiem noskatiities ko teica Domburs best4sports intervijaa, gan par Vef, gan Porziņģi - hei, Porziņģa ģimene, kapec es dzirdu, ka Sabonis, speles izlasee, kapec dzirdu ka Kuzminskas speles izlasee, kapec es neko nedzirdu no Porzingja, kapec lbs , gjimene nesadarbojas, nerunaa, negatavo augsni? Kas tiek gaidits? - piekritu katram Dombura vārdam.
Es domāju, ka Kristapam ir jājūt spiediens, jo viņš ir ļoti ļoti dziļi iebāzts NBA mēģenē, gan no ģimenes, gan no NYK.
Tāpēc sabiedrībai ir skaidri jāsaka: ar mums vai bez mums.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-15 22:45, pirms 7 gadiem
Ceilons rakstīja: Neviens nesaka, ka nāk par sliktu - protams, ka par labu. Tiesa, arī teikt, ka tas kaut ko lielos vilcienos mainīs... Spļāviens jūrā.
Mēs visi prasām izlasi, bet paši, ja būtu Kristapa vietā, arī droši vien domātu par karjeru. Grūti jau nolikt sevi citu vietā, bet esmu drošs, ka pats uz izlasi brauktu tikai vesels un tik labā formā, ka zinātu, ka nākamajai sezonai netraucēs. Porziņģim ir potenciāls sasniegt lielas lietas NBA un, ja izlase tam ir traucēklis, tad piekāst izlasi, kura tāpat noteikti neko nesasniegs, bet fani vēl uzdirsīs, ka NBA vecis viens pats nevar aizvest līdz TOP4. Īsāk sakot - jātiecas pēc izcilības, lai ko arī tas prasītu.
ķinguli...
Ja sports ir asinīs, tad spēlē visur un vienmēr
kapēc 32 kg bez PSRS izlases un VEF sitās pa LPSR čempi Jelgavas komandā?!?!?
Darīt nebija ko. Pie tam tur bija jaskrien 40 min.

     [+] [-]

, 2017-04-15 23:12, pirms 7 gadiem
jods, beidz psihot!...kad džeks būs gatavs, tad spēlēs izlasē...un nevajag salīdzināt ar Kuzminsku - šim NEKAD nebūs 100 mio līgums NBA..

  -1 [+] [-]

, 2017-04-16 00:10, pirms 7 gadiem
Sifonam cepums. Un lai sapūst savā ASV
1 2 44 komentāri