Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Sirds saka, ka man ir jāspēlē Latvijas izlasē, bet…"

Agris Suveizda

Porziņģis: "Sirds saka, ka man ir jāspēlē Latvijas izlasē, bet…"
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" izcīnīja par 17 uzvarām vairāk nekā iepriekšējā Nacionālās basketbola asociācijas regulārajā sezonā un Austrumu konferencē starp 15 komandām ieņēma 13. vietu. Kristaps Porziņģis uzskata, ka sastāvā pietiek talanta un meistarības, lai nākamsezon cīnītos par play-off, bet savā sakarā liepājnieks uzsvēra, ka viņam priekšā ļoti nozīmīga vasara.

Kopš drafta Kristapam Porziņģim izdevās svarā pielikt 11 mārciņas (piecus kilogramus) un sezonu sākt ar 239 mārciņām (108,4 kg), tomēr sezonas beigās, ņemot vērā saspringto grafiku, liepājnieka svars ir nokrities līdz 233 mārciņām (105,7 kg). Porziņģis atzina, ka ar lielāku svaru juties mazāk mobils, taču apzinās, ka viņam nepieciešams iegūt muskuļu masu, lai uzlabotu spēli ar muguru pret grozu. Un svara iegūšana ir viens no viņa lielākajām prioritātēm gaidāmajā vasarā: "Mērķis ir 10-13 mārciņas [4,5-5,9 kg]," sacīja Porziņģis.

"Vēlos pielikt svaru, bet tajā pašā laikā gribu justies tikpat ātrs, ja ne vēl ātrāks, un atlētiskāks. Tāds ir mans mērķis, un tādēļ šī starpsezona man būs tik nozīmīga. Domāju, ka 245 mārciņas [111,1 kg] man būtu labs svars," Porziņģis turpināja. Un svarīgais melnais darbs, kas jāpadara vasarā, ir iemesls, kādēļ nepilnu 21 gadu vecais talants neviennozīmīgi vērtē dalību Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijā: "Sirds saka, ka man ir jāspēlē Latvijas izlasē, bet galva tajā pašā laikā saka, ka šī starpsezona man ir ļoti nozīmīga, un es tiešām vēlos strādāt individuāli. Abas lietas man būtu noderīgas, bet, godīgi sakot, man pagaidām nav ne jausmas, ko es darīšu."

"Vienu dienu domāju tā, otru – tā. Spēlēšana olimpiskajās spēlēs būtu sapnis. Tās notiek reizi četros gados, un jo īpaši tik mazai zemei kā Latvija iekļūšana olimpiskajās spēlēs būtu sapņa piepildījums. Tieši tādēļ šis lēmums ir tik smags – man par to vēl kārtīgi jāpadomā," noslēdza Porziņģis. Atgriežoties pie aizvadītās sezonas, Porziņģis savu debijas sezonu novērtēja pieticīgi – ar sešarpus ballēm skalā no viens līdz desmit.

Porziņģi novērtēja arī pagaidu galvenais treneris Kurts Rembiss: "Domāju, ka kādu dienu viņš būs satriecošs spēlētājs. Viņam tikai jākļūst stiprākam un jāprogresē, viņš to zina. Viņš būs teicams tik daudzos aspektos. Viņš vāks atlēkušās bumbas, iesāks ātros uzbrukumus, spēlēs ar muguru pret grozu, spēlēs perimetrā, spēlēs kā ceturtais numurs, spēlēs kā piektais numurs, mainīsies pie pikenroliem, bloķēs metienus u.t.t. Viņš būs viens no unikālajiem spēlētājiem."

Tikmēr Ņujorkas "Knicks" superzvaigzne Karmelo Entonijs pēcsezonas preses konferencē sacīja, ka negrasās pamest komandu: "Šobrīd domāju, ka [nākamsezon] būšu šeit. Nav bijusi neviena saruna par to, ka kāds gribētu, lai es aizeju, vai par to, ka aiziet gribētu es. Treneru situācija? Ir ļoti svarīgi, lai mums kā komandai un organizācijai būtu skaidra vīzija, kā virzīties uz priekšu. Domāju, ka vasarā mums ir visas iespējas piesaistīt augstākā līmeņa brīvos aģentus." Atbildot uz jautājumu par Porziņģi, Entonijs teica, ka laukumā ar viņu kopā juties ļoti ērti, savukārt liepājnieks sacīja, ka komandai nākamsezon Entonijs ir ļoti vajadzīgs.

Jautājums par to, kurš vadīs komandu nākamsezon, protams, tika uzdots arī pašam Rembisam, kurš atbildēja diplomātiski: "Filam Džeksonam ir jādara tas, kas ir labākais organizācijai. Punkts." Lai gan kluba prezidents Fils Džeksons sacīja, ka intervēs potenciālos trenera amata kandidātus, maz gan ticams, ka Rembiss arī nākamsezon nebūs pie "Knicks" vienības stūres. Viens no iemesliem – Rembisa zināšanas par trijstūra uzbrukuma sistēmu, no kuras Džeksons negrasās atkāpties: "Tieši tādēļ šeit ierados – lai uzbūvētu sistēmu."

Debijas sezonā Nacionālajā basketbola asociācijā Porziņģis piedalījās 72 mačos, kuru laikā vidēji spēlēja vairāk nekā 28 minūtes un guva 14,3 punktus. Viņa rēķinā arī 7,3 atlēkušās bumbas, 1,9 bloķēti metieni, 1,7 kļūdas, 1,3 rezultatīvas piespēles un 0,7 pārtvertas bumbas.

Izmantotie resursi:
Kristaps Porzingis reveals target weight for...

1 2 3 4 5 6 7 8 255 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2016-04-15 09:19, pirms 8 gadiem
Es cienīšu jebkuru KP lēmumu, bet domājot ar skaidru, vēsu galvu prātīgāk tomēr būtu palikt NYK sistēmā arī starpsezonā un tad jau pēc 4 gadiem veikt monstruālu pienesumu LV izlasei no tā iegūtu gan pats KP, gan LV izlase.

 +20 [+] [-]

, 2016-04-15 09:20, pirms 8 gadiem
Jāklausa sirds balsij!
Slēpts komentārs: Bonifācijs_135
Slēpts komentārs: van gaals
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 09:27, pirms 8 gadiem
Šovasar noteikti nepārmetīšu ja nebūs izlasē, bet nākamgad, uz eiropas čempi, gan gaidu sastāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2016-04-15 09:29, pirms 8 gadiem
Pragmatiski domājot, ja Zinģis ir vesels, tād jāmēģina tikt uz Olimpiādi, jo otreiz tādas iespējas var nebūt. Vai pēc 4 gadiem būsim kvalifikācijā, vai pašam Zingeram nebūs traumu - to nekad nevar zināt....

 +32 [+] [-]

, 2016-04-15 09:30, pirms 8 gadiem
Teju visi apzinās, ka KP ir ļoti smaga lēmuma priekšā, un, visdrīzāk, sapratīs un cienīs jebkuru lēmumu. Es tikai baidos, ka Latvijai tāda iespēja tik drīz var arī nebūt... Un vai atteikuma gadījumā, Kristapam tas nevilksies līdzi kā smags akmens, ņemot vērā viņa attieksmi pret izlasi.
Būsim godīgi, paņemt serbus var tikai vienā no desmit reizēm, un kas zin, varbūt tā reize ir atvēlēta jūnijam...
Es ticu, ka NYK organizācijā ir pietiekoši gudras galvas, lai saplānotu KP vasaru tā, ka daļa treniņprocesa ir saistīta ar RIO kvali...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-15 09:32, pirms 8 gadiem
Nu amerikāņi viņam sagrozīs smadzeni tā, lai nebrauktu uz LV.

     [+] [-]

, 2016-04-15 09:35, pirms 8 gadiem
Nebūs izlase...

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 09:37, pirms 8 gadiem
van gaals rakstīja: Jāklausa sirdsbalsij! Ja izvēlēsies otru variantu, būs ilgi jāgaida līdz nākošajai iespējai atmaksāt dzimtenei par savu "fakinga" teicienu
Neapnīk tēlot joprojām aizvainoto?95% pat neizprata tā pateiktu,bet sāka nodi*st izdzirdot to vārdu tikai.Ja tevbutu ttāds spiediens apkārt tad redzētu,kā tu sevi nokontrolētu...
Par izlasi.
Visi te baigi domā,ka mēs jau finālā spēlējam pret Serbiem...
Busim atklāti,un mūsējie turpinās tradīciju,kad vienā spēlē tiks viss sačakarēts.Katru gadu viens un tas pat stāsts.
Kpc,lai mēs pēc 4 gadi nevarētu tikt uz OS bez kvalifikācijas? Nav problēmu.Nav mums nekādi pensionāri komanda neskaitot Blūmu un Janičenoku..
NEVAJAG VIŅAM SPĒLĒT ŠOGAD IZLASĒ!

  +3 [+] [-]

, 2016-04-15 09:43, pirms 8 gadiem
šeit vairāki runā par to, ka nākotnē būs pienesums izlasei un lai tagad nespēlē.
Līdzīgi jau runāja par Biedriņu. Lai puisis nespēlē pirmās sezonas un tad nu...
Galu galā, cik daudz tad Biedriņš palīdzēja?!
Tā cerējām uz viņu, bet kas beigās sanāca? Ja nemaldos tikai 2 eiropas čempionāti.
Tādēļ beidzam šeit visu atlikt uz kaut kādu nākotni, jo kāda tā būs praktiski neviens nezina.

Es saprotu, ka tas ir maizes darbs NBA un Porziņģim ir jādomā par savu darbu, bet priekš normāla latvieša Latvijas izlase ir svarīgāka par NBA, kas ir ASV basketbola līga (lai arī spēcīgākā pasaulē).

Un ir starpība fanot par Latvijas izlasi vai fanot par vienu NBA klubu, kurā spēlē mūsējais.

Līdz ar to, par spīti visam, es tiešām gribētu redzēt Porziņģi izlasē nevis tikai fanot par viņu kādā āmīšu līgā.

     [+] [-]

, 2016-04-15 09:44, pirms 8 gadiem
Visi tādi gaišreģi ka pasludina jau finālu pret Serbiju. LĪDZ TAM VĒL JĀNONĀK!
Kas attiecas uz Kristapu, lai sadziedē traumas, aprunājas ar organizāciju, ģimeni un pieņem sev vēlamo variantu.

 +16 [+] [-]

, 2016-04-15 09:47, pirms 8 gadiem
Te dažs labs tā runā, itkā Porziņģis jums personīgi būtu kaut ko parādā. Viņa dzīve, viņa karjera.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-15 09:48, pirms 8 gadiem
Morics rakstīja: šeit vairāki runā par to, ka nākotnē būs pienesums izlasei un lai tagad nespēlē.
Līdzīgi jau runāja par Biedriņu. Lai puisis nespēlē pirmās sezonas un tad nu...
Galu galā, cik daudz tad Biedriņš palīdzēja?!
Tā cerējām uz viņu, bet kas beigās sanāca? Ja nemaldos tikai 2 eiropas čempionāti.
Tādēļ beidzam šeit visu atlikt uz kaut kādu nākotni, jo kāda tā būs praktiski neviens nezina.
ej tu ar savu Biedriņu kur nācis, ko var salīdzināt? tiešām neapnīk?
Pareizi tu saki, NBA IR VIŅA DARBS.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-15 09:49, pirms 8 gadiem
Es tikai pasaku, ka šeit runāt par kaut kādu palīdzēšanu nākotnē ir zīlēšana kafijas biezumos. - Kaut kad kaut kur palīdzēs.

Detection rakstīja: ej tu ar savu Biedriņu kur nācis, ko var salīdzināt? tiešām neapnīk?
Pareizi tu saki, NBA IR VIŅA DARBS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-04-15 09:57, pirms 8 gadiem
Jābeidz stostīties un publiski pieklājīgi domāt, un jāpasaka, ka nespēlēs šovasar izlasē un miers, lai visas intrigas ir beigtas!

     [+] [-]

, 2016-04-15 09:58, pirms 8 gadiem
100% Fiļa pirksts! Porzis jau arī tāds miera pika. Vajag Kristap par sevi pastāvēt! Ko tev viņš tev izdaris? Nosēdinas dziļā rezerve? Tādu talantu? Par to NYK fani Fiļu, pārī Bruklinas tiltam Losandželosas virzienā, pārdzīs ar sūdainu mietu!

     [+] [-]

, 2016-04-15 09:59, pirms 8 gadiem
Domāju, lielākajai daļai basketbola fanu, kuri kaut cik draudzējas ar galvu, ir tieši tāpat - ar sirdi grib, lai KP spēlētu šogad izlasē, taču ar galvu saprot, ka tas, iespējams, nebūtu pareizais lēmums. Šogad noteikti ne...
Bet visi heiteri, kuri te kladzina, ka jāspēlē, parāds pret valsti utt. Muļķības! Labāk atdot kaut ko šodien, lai rīt to dabūtu atpakaļ dubultā. Kristaps vēl ir tikai pašā karjeras sākumā un viņš mums būs vajadzīgs pēc 2, 5 un 10 gadiem, nevis tieši tagad un tūlīt. Pacietību!

  +4 [+] [-]

, 2016-04-15 10:00, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Lai paņemtu serbus Belgradā, pie pilnu tribīņu atbalsta? Tas nav 1 no 10 gadījums, bet drīzāk 1 no 100 ja ne vēl trakāk
Kāpēc gan ? Pēdējos 2 čempjus kad spēlējām, nocīnījāmies ļoti līdzīgi. 2013. g 2 sek līdz 3. cet. beigām Freimanis ielika danku un bija -2, bet tad sekoja tāla piespēle pāri visam laukumam un Bogdanovičs iemeta trīni ar atsitienu pret dēli kritienā panākot +5 pirms pēdējās ceturtdaļas un tas metiens mūs salauza,jo ceturto ceturtdaļu ar uzbrukumu sāka serbi, iemeta trīni pāri rokām un spēle beigusies - 8. pa lielam nepaveicās un mūsu sastāvs bija vājāks kā šogad tas potenciāli var būt, toties serbiem bija visas zvaigznes, Teodosičs, Krističs vēl toreiz izcili spēlējošais, Bogdanovičs, Bjelica utt...Vairāk mani uztrauc, ka visi, gan apskatnieki, gan līdzjutēji jau ir ierakstījuši divas uzvaras pret Japoškām un jo īpaši Čehiem ar Satoranski ierindā, kam ierijām ar -27....

 +16 [+] [-]

, 2016-04-15 10:00, pirms 8 gadiem
Visam ir izeja - arī Biedriņam kādreiz brauca līdzi GSW treneri, lai turpinātu treniņus tādus, kā komanda vēlas.

 +12 [+] [-]

, 2016-04-15 10:00, pirms 8 gadiem
Nav ko ākstīties un jāspēlē izlasē, tas neprasīs tik daudz laika, lai nevarētu sagatavoties NBA nākamajai sezonai. Paskatieties uz to pašu Dirku, tāda sajūta, ka viņš izlasē spēlējot saņem nenormālu daudzumu pārliecības par saviem spēkiem, kas pēc tam palīdz NBA spēlēt. Ieguvums jebkurā gadījumā ir gan Amerikā trenējoties, gan izlasē spēlējot. Vajag paņemt no abiem.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-15 10:01, pirms 8 gadiem
Touareg rakstīja: Es cienīšu jebkuru KP lēmumu, bet domājot ar skaidru, vēsu galvu prātīgāk tomēr būtu palikt NYK sistēmā arī starpsezonā un tad jau pēc 4 gadiem veikt monstruālu pienesumu LV izlasei no tā iegūtu gan pats KP, gan LV izlase.
Kāpēc pēc 4 gadiem, nākamgad ir EČ, tur viņš jau būs ierindā.. cerams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-15 10:03, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Šajā Porziņģa karjeras posmā ir diezgan muļķīgi salīdzināt ar Novicki
Tavus pašizdomātos kritērijus arī ir diezgan muļķīgi ņemt vērā.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-15 10:04, pirms 8 gadiem
Gribētos redzēt KP izlasē, bet domāju, ka jebkurš loģiski domājošs cilvēks saprot, ka Porziņģim šovasar ir jātrenējas. Latvijas basketbols daudz vairāk iegūs, ja šis vēl neapstrādātais dimants kļūs par vienu no izcilākajiem mūsdienu basketbolistiem, nevis pusplīsis vienu vasaru nomocīs izlasē.
Būsim godīgi, iespējas tikt uz OS ir nelielas.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 10:04, pirms 8 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Teju visi apzinās, ka KP ir ļoti smaga lēmuma priekšā, un, visdrīzāk, sapratīs un cienīs jebkuru lēmumu. Es tikai baidos, ka Latvijai tāda iespēja tik drīz var arī nebūt... Un vai atteikuma gadījumā, Kristapam tas nevilksies līdzi kā smags akmens, ņemot vērā viņa attieksmi pret izlasi.
Būsim godīgi, paņemt serbus var tikai vienā no desmit reizēm, un kas zin, varbūt tā reize ir atvēlēta jūnijam...
Es ticu, ka NYK organizācijā ir pietiekoši gudras galvas, lai saplānotu KP vasaru tā, ka daļa treniņprocesa ir saistīta ar RIO kvali...
Kāpēc nākotnē tāda iespēja var nebūt ja nākotni Latvijas basketbolam visi te krāso rožainās krāsās?

Ir jāizdara darbs, jātiek šķiet uz PK 2019 gadā (kvalifikācija sāksies 2017 gadā šķiet un ilgs 2 gadus) kur tiks dalītas ceļazīmes uz 2020 gada OS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-15 10:06, pirms 8 gadiem
blackx rakstīja: Visam ir izeja - arī Biedriņam kādreiz brauca līdzi GSW treneri, lai turpinātu treniņus tādus, kā komanda vēlas.
Tieši tā. Skaidrs gan ir, ka Šneps un LBS katru dienu iet pielūgt visaugstāko un borē smadzenes Kristapa vecākiem un bračkām, lai Kristaps nespēlētu izlasē, jo LBS vienkārši nav lieka miljona KP līguma apdrošināšanai. Tādas runas kuluāros klīst, ka Šneps ar LBS aktīvi caur puķēm liek noprast, ka LBS negrib KP dalību šogad. Pats KP ir vienīgais, kas tajā izlasē grib spēlēt, visi pārējie apkārt to nevēlas. Skaidrs, ka viņu nospiedīs pret dalību izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 7 8 255 komentāri