Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Kings" atbrīvo treneri Kārlu

"Kings" atbrīvo treneri Kārlu
Vlade Divacs un Džordžs Kārls
Foto: AP/Scanpix

Noticis tas, ko lielākā daļa Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) sekotāju gaidīja - Sakramento "Kings" kluba vadība nolēmusi neturpināt darba attiecības ar komandas galveno treneri Džordžu Kārlu.

2015. gada februārī Kārls parakstīja līgumu ar "Kings" uz četriem gadiem par kopējo summu 15 miljonu dolāru apmērā. Pirmajā sezonā Kārla vadībā komanda izcīnīja 11 uzvaras 30 atlikušajās sezonas spēlēs un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Šosezon Kārls aizveda komandu līdz 33 panākumiem 82 mačos un atkal netika "play-off" turnīrā.

Jau sezonas gaitā tika runāts par Kārla un komandas zvaigznes Demarkusa Kazinsa nesaskaņām. Tika prognozēta trenera atbrīvošana jau sezonas laikā, taču tas nenotika, un 64 gadus vecais speciālists vadīja komandu līdz pat sezonas izskaņai. "Izvērtējot komandas sniegumu šajā sezonā, nolēmu, ka ir nepieciešams doties tālāk ar jaunu balsi galvenā trenera pozīcijā," skaidroja "Kings" ģenerālmenedžeris un viceprezidents basketbola operāciju jautājumos Vlade Divacs.

Kārls par galveno treneri NBA strādājis 27 gadus un vadījis Klīvlendas "Cavaliers", Goldensteitas "Warriors", Sietlas "SuperSonics", Molvokī "Bucks", Denveras "Nuggets" un Sakramento "Kings" komandas. Kā galvenais treneris Kārls piedalījies 1999 regulārā turnīra spēlēs, izcīnot 1175 uzvaras (piektais uzvarām bagātākais treneris NBA vēsturē) un piedzīvojot 824 zaudējumus (58,8%).

2013. gadā Kārls kā "Nuggets" treneris tika atzīts par NBA gada labāko treneri, četras reizes speciālists bijis galvenais treneris Visu zvaigžņu spēlēs. Tāpat bijušajam "Spurs" spēlētājam Kārlam ir pieredze arī Eiropas basketbolā, jo divas sezonas (1989-1990, 1991-1992) vadīja Madrides "Real" komandu Spānijā.

22 no 27 sezonām Kārla vadītās komandas spēlējušas izslēgšanas turnīrā, bet vistālāk izdevies tikt ar "SuperSonics" komandu 1995./1996. gada sezonā, kad finālsērijā ar rezultātu 2-4 tika atzīts Čikāgas "Bulls" pārākums.

Izmantotie resursi:
Sacramento Kings | Sacramento Kings Team News


, 2016-04-15 17:44, pirms 8 gadiem
Laicīgs raksts
Bonusa visam par Vašingtonas Vitmenu 0 info..
Mičelam tas pats stāsts
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.