Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA: Džinobili traumēts, līga soda Džeksonu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

NBA: Džinobili traumēts, līga soda Džeksonu
Manu Džinobili
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) ''play-off'' turnīrs tepat aiz stūra - 1. mačs paredzēts jau sestdienas vakarā starp ''Bulls'''un ''Pacers''. Taču ir arī komandas, kas izslēgšanas spēļu turnīrā nespēlēs, un šīm vienībām patlaban darba resursi jākoncentrē uz nākamo sezonu, ar piebildi - ja tā vispār tiks aizvadīta...

Railijs arī turpmāk menedžēs ''Warriors''

NBA kluba Goldensteitas ''Warriors'' īpašnieki - Džo Lakobs un Pīters Gubers - atalgojuši komandas ģenerālmenedžeri Leriju Railiju ar jaunu ilgtermiņa līgumu. Par Railija palīgu turpmāk strādās bijušais sporta aģents Bobs Maierss, kurš tiek uzskatīts par ekspertu līgumu sagatavošanā. ''Lerijs ir paveicis lielisku darbu, un es esmu ļoti apmierināts ar viņa sniegumu,'' izplatītajā preses paziņojumā citēts Džo Lakobs. ''Jau pirms diviem gadiem, kad viņam tika uzticēts šis darbs, Lerijs ienāca komandā ar savu redzējumu un kopš tā laika vedis mūsu komandu pareizā virzienā - tas attiecas gan uz mūsu kultūru, finanšu menedžmentu un sastāva pastiprinājumiem.''

Grifins un Vols - mēneša labākie pirmgadnieki

Par aprīļa mēneša labākajiem līgas debitantiem NBA atzinusi Vašingtonas ''Wizards'' saspēles vadītāju Džonu Volu un Losandželosas ''Clippers'' spēka uzbrucēju Bleiku Grifinu. Reaktīvais saspēles vadītājs Vols aprīlī vidēji guva 19,4 punktus, atdeva sešas rezultatīvas piespēles un pārķēra trīs bumbas [labākais rādītājs starp visiem NBA basketbolistiem], kamēr Grifina rādītāji vēl iespaidīgāki - 23,3 punkti, 11,9 bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles.

Vienlaikus par mēneša labākajiem treneriem nosaukti Toms Tibodo (Čikāgas ''Bulls'') un Neits Makmilans (Portlendas ''TrailBlazers''). Tibodo vadībā ''buļļi'' aprīlī izcīnīja astoņas uzvaras astoņos mačos, regulāro sezonu noslēdzot ar labāko NBA uzvaru/zaudējumu bilanci. Šosezon Tibodo, kuram šis ir debijas gads NBA galvenā trenera arodā, jau trīs reizes atzīts par mēneša labāko treneri. Tikmēr Neits Makmilans un Portlendas klubs aprīlī sasniedza bilanci 5-2. Izcīnot uzvaras pār tādām komandām kā ''Thunder'', ''Lakers'', ''Mavericks'' un ''Grizzlies'', Portlendas komanda regulāro sezonu noslēdza 6. vietā Rietumu konferencē un ''play-off'' 1. kārtā sacentīsies ar Dalasu.

Viljamss vēlas palikt ''Nets''

Bijušais Jūtas ''Jazz'' līderis Derons Viljamss no stabilas ''play-off'' komandas februārī tika aizmainīts uz Ņūdžersijas ''Nets'' - vienību, kas pagājušajā sezonā izcīnīja 12 uzvaras un piedzīvoja 70 zaudējumus un šo gadu noslēdza ar bilanci 24-58. ''Man ļoti patīk šī organizācija un virziens, kurā mēs dodamies. Komanda drīzumā pārvāksies uz jauno arēnu Bruklinā un vēlas reklamēt mani kā kluba galveno seju. Tas man patīk, tāpēc reāli redzu sevi šeit ilgtermiņā,'' teic Viljamss, kurš tiek uzskatīts par vienu no NBA labākajiem saspēles vadītājiem. ''

''Nets'' komandā plāno atgriezties arī Kriss Hamfrijs (10 punkti un 10,4 bumbas zem groziem) un Saša Vujačičs (11,4 punkti), kuri šovasar kļūs par brīvajiem aģentiem.

Džinobili varētu izlaist ''play-off'' sākumu

Pēc savainojuma gūšanas regulārās sezonas pēdējā spēlē ''play-off'' turnīra 1. cīņu ar Memfisas ''Grizzlies'' izlaist varētu Sanantonio ''Spurs'' aizsargs Manu Džinobili (33). Pieredzējušais Argentīnas basketbolists cīnās ar elkoņa saišu sastiepumu un regulārajā čempionātā bija viens no Teksasas kluba līderiem, vidēji ik mačā gūstot 17,4 punktus un palīdzot ''Spurs'' izcīnīt 1. vietu Rietumu konferencē.

''Lakers'' trenerim Džeksonam naudas sods

''Kas zina, kā NBA izskatīsies nākamgad... Ir cilvēki, kuri ir pietiekami pārliecināti, ka nākamā sezona nākamgad nenotiks.''

Par šiem izteikumiem ''Lakers'' trenerim Filam Džeksonam nāksies šķirties no 75 tūkstošiem USD [šādu pat sodu saņēmis arī ''Lakers'' klubs]. Šie izteikumi traktēti kā neatļauti publiski izteikumi par kaulēšanos starp līgas un spēlētāju asociāciju, kas patlaban ir visai sāpīgs temats NBA organizācijai.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +4 [+] [-]

, 2011-04-15 12:54, pirms 13 gadiem
Spurs pietrūks Manu, bet domāju ka nebūs problēmu pārvarēt Memfisas barjeru pirmajā kārtaa...

Ne ko tā - 75 000 $ par komēntēru...

  +3 [+] [-]

, 2011-04-15 13:02, pirms 13 gadiem
ThomYork rakstīja: Spurs pietrūks Manu, bet domāju ka nebūs problēmu pārvarēt Memfisas barjeru pirmajā kārtaa...

Ne ko tā - 75 000 $ par komēntēru...
Spurs taa jau buksee uz sezonas beigaam, izskataas, ka kaartejo reizi peec labas regulaaraas sezonas play-ofos nekas praatigs nesanaaks..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-15 14:17, pirms 13 gadiem
Fils saviem bērniem tādu pusdiennaudu dod Vinjam jau taa nav probleema

  +1 [+] [-]

, 2011-04-15 14:19, pirms 13 gadiem
Tagad laikam ir stilīgi saņemt sodu no NBA par kaut kā kritizēšanu... Nebrīnīšos, ka sāks piešķirt sodus trenneriem par kāda sava spēlētāja kritizēšanu, vai varbūt jau dod neesmu piefiksējis. Vārdu sakot cenzūra plus mīnus kā PSRS laikā, tikai uz Sibīriju nevienu neved!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-15 15:17, pirms 13 gadiem
bandas motorins rakstīja: Spurs taa jau buksee uz sezonas beigaam, izskataas, ka kaartejo reizi peec labas regulaaraas sezonas play-ofos nekas praatigs nesanaaks..
Tā jau ir "pensionāru" komandai... Nogurums neneek viens....

     [+] [-]

, 2011-04-15 17:38, pirms 13 gadiem
Lakers muti ciet neturēs!
1)Bryant 100 000 $ par to ,ka nosaucis tiesnesi par "GEJU"
2)Phil J. 75 000 $ par komentāru
=175 000 $ (Godīgi sakot ,kas tie ir par sodiem?)

     [+] [-]

, 2011-04-15 19:09, pirms 13 gadiem
" Džo Lakobs"
Klausas, vismaz vārdus iztulko pareizi, ir - Džozefs Lakobs.
Tad arī drīzumā visus Ričardus par Diku sauksim un Viljamus par Vilu.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-15 19:35, pirms 13 gadiem
edgaritto rakstīja: Fils saviem bērniem tādu pusdiennaudu dod Vinjam jau taa nav probleema
Viņa bērniem gan