Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Van Gandijs, Kārlails - mēneša labākie treneri; Karijs, Viljamss - labākie jauniņie

Van Gandijs, Kārlails - mēneša labākie treneri; Karijs, Viljamss - labākie jauniņie
Stefans Karijs uzbrukumā
Foto:AP/Scapnix

Par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) labākajiem aprīļa mēneša treneriem atzīti Stens Van Gandijs no Orlando "Magic" un Riks Kārlails no Dalasas "Mavericks", bet par labākajiem "rūkijiem" atzīti Stefans Karijs no Goldensteitas "Warriors" un Terenss Viljamss no Ņūdžersijas "Nets".

Par Austrumu konferences labāko treneri atzīts Stens Van Gandijs, kura vadītais Orlando klubs sasniedza labāko bilanci aprīlī, astoņas spēlēs gūstot septiņas uzvaras, ieskaitot panākumus pār "Cavaliers" un "Mavericks". "Magic" guva vidēji par 12 punktiem vairāk nekā pretinieki, no spēles metot ar 51.7% precizitāti. Orlando "Magic" nodrošināja otro vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, sasniedzot otro labāko uzvaru un zaudējumu bilanci līgā (59-23), kapitulējot tikai Klīvlendas "Cavaliers" (61-21).

Par Rietumu konferences labāko treneri atzīts Riks Kārlails, kura vadītie "Mavericks" sasniedza dalītu labāko bilanci aprīļa mēnesī (5-2). "Mavericks" guva vairāk nekā 110 punktus un meta no spēles ar vismaz 50% precizitāti četrās no septiņām aizvadītajām spēlēm. Dalasa sezonas kopvērtējumā ieņēma otro vietu Rietumu konferencē, sezonu beidzot ar piecām uzvarām pēc kārtas un 55 uzvarām kopumā (ceturtais labākais rezultāts kluba vēsturē).

Uz mēneša labākā trenera titulu pretendēja arī Eriks Spoelstra no Maiami "Heat", Skots Skailzs no Milvokī "Bucks", Alvins Gentrijs no Fīniksas "Suns" un Gregs Popovičs no Sanantonio "Spurs".

Austrumu konferences labākā jaunpienācēja tituls nonācis Terensa Viljamsa kontā, kurš bija rezultatīvākais konferences jaunpienācējs, gūstot 14.3 punktus vidēji spēlē, kā arī pievienojot septiņas atlēkušās bumbas un 6.3 rezultatīvas piespēles (otrais rādītājs konferencē). Mājas spēlēs Viljams atzīmējās ar vidēju "triple-double" - 20.7 punkti, desmit atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

Stīvens Karijs atzīts par Rietumu konferences labāko jaunpienācēju. Karijs bija līderis starp "rūkijiem" gūtajos punktos - 26.4, piespēlēs - 8.1 un pārtvertajās bumbās - 2.6. Karijs ieņēma otro vietu soda metienu precizitātē (89.5%), trešo vietu atlēkušajās bumbās (6.4). Tāpat aizsargs ieņēma pirmo vietu "double-double" skaita ziņā, iespējot trīs šādas spēles. 14. aprīļa spēlēs pret Portlendas "Trailblazers" Stefans guva 42 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, sakrājot tieši tādu pašu statistiku kā leģendārais Oskars Robertsons tālajā 1961. gadā.

Uz mēneša labākā jaunpienācēja balvu pretendēja arī Tajs Gibsons no Čikāgas "Bulls", Džonas Jerebko no Detroitas "Pistons", Brendons Dženingss no Milvokī "Bucks", Markuss Torntons no Ņuorleānas "Hornets" un Tairīks Evanss no Sakramento "Kings".

Izmantotie resursi:
nba.com

  +1 [+] [-]

, 2010-04-16 11:12, pirms 14 gadiem
Visi bija pelnījuši.