Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Simonss par aizmainīšanas baumām: ''Tas ir bizness, ko nevaru kontrolēt''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Simonss par aizmainīšanas baumām: ''Tas ir bizness, ko nevaru kontrolēt''
Bens Simonss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas ''76ers'' saspēles vadītājs Bens Simonss pēc triple double sasniegšanas uzvarā pār Maiami ''Heat'' ar 125:108 medijiem pauda, ka ir priecīgs joprojām atrasties Filadelfijā, bet iespējamo aizmainīšanu kontrolēt nevar, jo tas ir bizness.

Trešdienas vakarā pēc Latvijas laika notika līdzšinējās sezonas lielākais darījums Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), Džeimsam Hārdenam tiekot aizmainītam no Hjūstonas ''Rockets'' uz Bruklinas ''Nets''. Hjūstonas "Rockets" savā īpašumā iegūst Rodionu Kurucu no Bruklinas un Danti Eksamu no Klīvlendas, bet Viktors Oladipo uz komandu atnāk no Indianas. Hjūstona saņem arī astoņas drafta izvēles, četras no tām ir neaizsargātas pirmās kārtas izvēles. Bruklinas "Nets" darījumā iegūst Džeimsu Hārdenu un ''Cavaliers'' 2024. gada drafta otrās kārtas izvēli. Klīvlendas "Cavaliers" pastiprinās 22 gadus vecais centra spēlētājs Džarets Alens. Indianas "Pacers" zaudējusi līderi Viktoru Oladipo, kurš jau pagājušajā gadā vēlējies pamest komandu, pretī saņemot karsto Kerisu Levertu.

Interesi par Hārdena iegūšanu izrādīja Filadelfijas ''76ers'', kas savu piedāvāju balstīja ap Benu Simonsu. Basketbolists šonakt ar triple double palīdzēja ''76ers'' ar 125:108 pārspēt Maiami ''Heat''. Simonss izcēlās ar 10 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvajām piespēlēm.

''Tas ir bizness. Tādas lietas notiek. Vienīgais, ko varu kontrolēt, ir savu sniegumu treniņos un laukumā. Cenšos būt profesionālis, palīdzot komandai jebkādā veidā, lai tā izcīnītu uzvaras. Mans darbs ir kļūt labākam, pārējās lietas nevaru kontrolēt. Man katru dienu ir iespēja spēlēt basketbolu augstākajā līmenī. Pasaulē notiek daudz sliktāki notikumi, tāpēc esmu priecīgs, ka varu nodarboties ar šo sporta veidu. Cits stāsts būtu, ja jūs man pateiktu, ka šo spēli vairs nevarēšu spēlēt,'' runas par aizmainīšanu komentēja basketbolists.

''76ers'' galvenais treneris Doks Riverss pauda, ka šonakt Simonss parādījis savu basketbolista kvalitāti: ''Redzējām tādu Benu, kādu gribētu katru spēli. Man patika viņa sniegums. Simonss kontrolēja ritmu, bija pacietīgs. Viņš ne tikai labi spēlēja uzbrukumā, bet daudz palīdzēja aizsardzībā.''

Šogad aizvadītajās 10 spēlēs Simonss izcēlies ar vidēji gūtiem 12.6 punktiem, atdotām 7.5 rezultatīvām piespēlēm un izcīnītām 8.5 atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...