Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Valančūnam trauma, "Nets" noslēdz 34 miljonu līgumu ar Dinvidiju

Valančūnam trauma, "Nets" noslēdz 34 miljonu līgumu ar Dinvidiju
Jons Valančūns dažus mirkļus pēc traumas gūšanas. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas līdervienība Toronto „Raptors” uz mēnesi palikusi bez lietuvieša centra Jona Valančūna, kuram veikta plaukstas operācija. Savukārt Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas „Nets” par veiksmīgo sezonas sākumu ar trīs gadu līgumu atalgojusi aizsargu Spenseru Dinvidiju.

Lietuvas centra spēlētājam Jonam Valančūnam vakar tika rokas īkšķa operācija, no kuras viņš neatgūsies ātrāk par mēnesi. Pēc četrām nedēļām Valančūna veselības stāvoklis tiks atkārtoti izvērtēts, domājot par viņa potenciālo atgriešanos laukumā.

Valančūns traumu guva spēlē pret „Warriors”, kad spēlēja ar bumbu pret Dreimondu Grīnu, kurš centās izsist viņam bumbu, bet trāpīja lietuvietim pa roku. Valančūns pēc šīs epizodes acīmredzamās sāpēs atstāja maču.

Valančūns šosezon palīdzējis Toronto nonākt NBA līderpozīcijās, taču viņa loma komandā vairs nav tik liela kā iepriekšējās sezonās. Viņš vidēji laukumā pavadījis 18.8 minūtes un sākumsastāvā devies tikai desmit no 30 sezonas spēlēm, kamēr savas NBA karjeras iepriekšējās sešās sezonās rezervē bija palicis kopā tikai sešas reizes. Valančūna statistika gan tāpat nav īpaši zemāka kā pagājušā sezonā – viņam vidēji 12.8 punkti un 7.2 atlēkušās bumbas.

„Raptors” garajā galā tagad vēl lielāka loma paredzama Seržam Ibakam un Paskālam Siakamam, kā arī rezerves centram Gregam Monro, kurš pagaidām spēlējis maz (vidēji 7.3 minūtes 13 mačos).

Jaunumi arī Bruklinas „Nets” nometnē – Rodiona Kuruca pārstāvētā komanda panākusi vienošanos par jaunu līgumu ar Spenseru Dinvidiju, komandas rezerves aizsargu, kurš sezonas ievadā izcēlies ar 16.9 punktiem vidēji spēlē. Savu piekto NBA sezonu aizvadošais 25 gadus vecais aizsargs rāda pārliecinoši rezultatīvāko sniegumu savā karjerā, pagājušās sezonas rezultativitāti uzlabojot par 4.3 punktiem.

Dinvidijs ticis pie trīs gadu līguma, kura vērtība tiek lēsta 34 miljonu dolāru vērtībā. Dinvidijam turklāt būs spēlētāja opcija līguma trešajā gadā, taču maksimāli labākais līgums viņam netika – „Nets” bija iespēja viņam piedāvāt četrus gadus un 47 miljonus, taču abas puses vienojās par īsāku līgumu, lai Dinvidijs varētu ātrāk atgriezties brīvā aģenta statusā un tēmēt uz vēl lielāku līgumu.

Dinvidijs tika draftēts otrajā kārtā un savas NBA karjeras pirmajos gados balansēja uz G līgas robežas, taču tad sagaidīja savu lielo iespēju „Nets” sastāvā, pagājušajā sezonā piesedzot savainotos aizsargus Džeremiju Linu un D`Andželo Raselu. Savukārt šosezon Dinvidijs „Nets” komandai palīdz piesegt savainoto Kerisu Levēru.

Izmantotie resursi:
Jonas Valanciunas of Toronto Raptors to miss at...
Spencer Dinwiddie of Brooklyn Nets agrees to...


Nikola Jokičs un Lebrons Džeimss. Foto. AP. Scanpix
1

Lebrons pirms sērijas: "Jokičs ir viens no visu laiku labākajiem. Viņš prot visu"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrotas visas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Rietumu konferencē pirmajā kārtā spēkosies Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers", un Lebrons Džeimss pirms dueļa slavēja sāncenšu zvaigzni Nikolu Jokiču.
Kristaps Porziņģis un komandas biedrs Deriks Vaits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
5

NBA statistikas inflācija - šosezon sasniegts efektīvākais uzbrukums līgas vēsturē

Nacionālajā basketbola asociācijā noslēgusies 2023./24. g. regulārā sezona un tiek gaidīts izslēgšanas spēļu sākums. Par sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Luka Dončičs, lai gan vidēji spēlē nedaudz vairāk iemeta Džoels Embīds, kurš aizvadīja pārāk mazu spēļu skaitu, lai kvalificētos oficiālajā statistikā. Kopumā līgā bija 18 spēlētāji, kuri vidēji mačā iemeta vismaz 25 punktus, kas ir vēl viena pazīme tam, kā mainījusies individuālās statistikas vērtība NBA gadu gaitā.
Domants Sabonis un Jons Valančūns. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix
6

Ar Saboņa 23+14+7 par maz – kā pēdējā NBA izslēgšanas spēlēs tiek "Pelicans"

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pēdējo dalībnieci kļuvusi Ņūorleānas "Pelicans", kas Rietumu konferences astoto vietu nodrošināja, pārspēlē savā laukumā ar 105:98 pieveicot Sakramento "Kings".