Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējais NBA čempions Haslems aizvadīs 18. sezonu "Heat" rindās

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Trīskārtējais NBA čempions Haslems aizvadīs 18. sezonu "Heat" rindās
Judonis Haslems. Foto: AFP/Scanpix

40 gadus vecais spēlētājs Judonis Haslems, kurš trīs reizes karjerā ir izcīnījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu ar Maiami "Heat" komandu, arī 2020./21. gada sezonā pārstāvēs "Heat". Haslemam šī būs jau 18. sezona Floridas vienības sastāvā.

Līgas vēsturē ir tikai pieci spēlētāji, kuri vienas komandas sastāvā aizvadījuši 18 un vairāk sezonas – Dirks Novickis Dalasas "Mavericks" pavadīja 21 sezonu, Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā spēlēja 20 sezonas, Tims Dankans 19 gadus bija Sanantonio "Spurs" rindās, Džons Stoktons tikpat sezonas spēlēja Jūtas "Jazz", savukārt, Redžijs Millers Indianas "Pacers" sastāvā spēlēja 18 sezonas.

Haslems "Heat" sastāvā pie spēlēšanas tiek maz. Aizvadītajā sezonā viņš laukumā devās vien četrās spēlēs, bet pēdējo četru sezonu laikā viņš kopā iemetis vien 76 punktus. Komandai viņš lielāko pienesumu dod ģērbtuvē, un tas ir galvenais iemesls, kāpēc komandas treneris Eriks Spolstra vēlējās, lai Haslems aizvada vēl vienu sezonu.

"Viņš ir neticams līderis un mentors," NBA finālu laikā teica Spolstra. "Viņš ir paraugs ne tikai jaunajiem spēlētājiem, bet arī pieredzējušajiem. Viņš spēj dot lieliskus padomus arī man kā galvenajam trenerim. Es viņu mīlu." Jaunu līgumu ar "Heat" 40 gadus vecais spēlētājs varēs noslēgt 22. novembrī. Tas būs viņa devītais līgums ar Maiami klubu. Haslems par nākamo sezonu nopelnīs aptuveni 2,5 miljonus ASV dolāru.

Nākamā spēlē, kuru Haslems aizvadīs "Heat" rindās, padarīs viņu par vecāko spēlētāju, kāds jebkad spēlējis "Heat" rindās. Aizvadītājā sezonā NBA spēlēja trīs spēlētāji, kuriem bija 40 vai vairāk gadu. Bez Haslema NBA laukumos bija arī 43 gadus vecais Vinss Kārters un 40 gadus vecais Džamals Kraufords. Haslemam rezultatīvākā sezona līgā bija 2007./08. gadā, kad vidēji spēlē viņš guva 12 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://nba.nbcsports.com/2020/11/1...

     [+] [-]

, 2020-11-14 16:23, pirms 3 gadiem
te nav korekti lietot "spēlēs", formāla pieklājība un rekordi.

varēja normāli iedot trenera asistenta amatu. tagad aizņem kāda perspektīva spēlētāja vietu, kam derētu pieredzei