Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Bertānam rekords atlēkušajās bumbās un deviņi punkti pret vareno "Celtics"

Bertānam rekords atlēkušajās bumbās un deviņi punkti pret vareno "Celtics"
Dāvis Bertāns pret ''Celtics" zvaigzni Kembu Vokeru. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Bostonas "Celtics" izcīnīja devīto uzvaru pēc kārtas, apspēlējot Vašingtonas "Wizards" - 140:133. Dāvis Bertāns izcēlās ar deviņiem punktiem un karjeras labāko sniegumu zem groziem - desmit atlēkušajām bumbām.

Dāvim Bertānam līdz karjeras pirmajam double-double NBA pietrūka viens punkts. Viņš guva deviņus punktus (2p. 0/1, 3p. 3/8), kā arī aktīvi cīnījās zem groziem, kas rezultējās ar desmit atlēkušajām bumbām aizsardzībā. Tik daudz bumbu viņš četrās sezonās NBA vēl nebija izcīnījis. Iepriekšējo rekordu Bertāns sasniedza 2019. gada 4. februārī. Latvietis tolaik vēl Sanantonio "Spurs" kreklā pret Sakramento "Kings" izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Bertāns šonakt atzīmējās arī ar trim rezultatīvām piespēlēm, vienu bloķētu Džeilena Brauna metienu, kā arī vienu kļūdu un +/- rādītāju mīnus trīs. Pirms divām dienām Bostonā viesojās arī Dalasas "Mavericks" ar Kristapu Porziņģi, kurš aizvadīja statistiski pieticīgāko spēli rikšotāju sastāvā - četri punkti, piecas atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle.

Rezultatīvākais Vašingtonai bija Bredlijs Bīls, kuram 44 punkti (+5ab+6rp). Japānas zvaigzne Rui Hačimura atzīmējās ar 21 punktu, bet Aizeja Tomass guva 18 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem vismaz desmit punktus guva septiņi spēlētāji - Kemba Vokers (25p+5ab+5rp), Džeisons Teitums (23p), Džeilens Brauns (22), Karsens Edvardss (18), Markuss Smārts (17), Eness Kanters (13p+9ab) un Breds Vanameikers (10p+5rp).

Deviņu uzvaru sēriju turpināja "Celtics", kamēr "Wizards" bilance pēc deviņām spēlēm ir gaužām pieticīga 2-7. "Celtics" izrāvienu veica trešajā ceturtdaļā (90:77) un pārsvaru nosargāja līdz pat spēles beigām - 140:133.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs 16. novembrī izbraukumā pret Minesotas "Timberwolves".


, 2019-11-14 06:36, pirms 4 gadiem
Dāvis malacis. Ilgi nebūs jāgaida, ka šis puika būs viens no Wizards trīs punktu līderiem un vislabāko punktu guvēju pēc KP.
, 2019-11-14 08:06, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Dāvis malacis. Ilgi nebūs jāgaida, ka šis puika būs viens no Wizards trīs punktu līderiem un vislabāko punktu guvēju pēc KP.
KP tikai 4 punktus dabūja! Jau apsteidzis!
, 2019-11-14 08:58, pirms 4 gadiem
aizermans rakstīja: KP tikai 4 punktus dabūja! Jau apsteidzis!
paskaidrosu durakiem, ka domats bija apsteigs Biedrinu.
, 2019-11-14 09:02, pirms 4 gadiem
aizermans rakstīja: KP tikai 4 punktus dabūja! Jau apsteidzis!
Pagaidi nedaudz, šosezon viņš tikai atiet no traumas. Nākamo sezonu būs viens no MVP balvas kandidātiem!
, 2019-11-14 10:02, pirms 4 gadiem
Dāvis laikam bija vienīgais abās komandās, kurš kaut nedaudz spēlēja aizsardzībā - tāpēc arī tās 10 atlēkušās. Sākumā iemeta 2 trīīnīšus, tālāk negāja, zaudēja pārliecību un beigās rāvās tikai aizsardzībā un deva piespēles. Dāvis-Hačimura-Braiants-Vāgners - ap viņiem varētu būvēt komandu, obligāti vajag labu saspēlnieku. Tas tā - sapņos.
, 2019-11-14 10:08, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Pagaidi nedaudz, šosezon viņš tikai atiet no traumas. Nākamo sezonu būs viens no MVP balvas kandidātiem!
Pierakstīšu, esmu gatavs saderēt, ka nebūs. Protams "kandidāts" var jau būt jebkurš nba spēlētājs, bet nu tomēr...
, 2019-11-14 10:09, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Dāvis laikam bija vienīgais abās komandās, kurš kaut nedaudz spēlēja aizsardzībā - tāpēc arī tās 10 atlēkušās. Sākumā iemeta 2 trīīnīšus, tālāk negāja, zaudēja pārliecību un beigās rāvās tikai aizsardzībā un deva piespēles. Dāvis-Hačimura-Braiants-Vāgners - ap viņiem varētu būvēt komandu, obligāti vajag labu saspēlnieku. Tas tā - sapņos.
Walls atgriezīsies un varēs abi ar Bīlu 80% metienus izmest, kamēr bālēliņš Bertāns kapās defā.
, 2019-11-14 10:35, pirms 4 gadiem
Ķelti labi eskrējušies sezonas ievadā
, 2019-11-14 11:32, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Walls atgriezīsies un varēs abi ar Bīlu 80% metienus izmest, kamēr bālēliņš Bertāns kapās defā.
Bīls kaut kā neiedvesmo. Spēlē brīžiem pat nevarēja atšķirt - kur Bīls, kur mazais Tomass. Celtics s..dīgi nokapāja, bet laikam jau neuzskatīja par vajadzīgu iespringt kā Brazīlijas futbola izlase - Jūs iemetīsiet, cik varēsiet, mēs - cik vajadzīgs.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.