Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maģiskais Džonsons: "Pagaidām nemainīsim Lonzo Bola metiena tehniku"

Andrejs Siliņš

Maģiskais Džonsons: "Pagaidām nemainīsim Lonzo Bola metiena tehniku"
Lonzo Bols
Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" prezidents Ērvins Maģiskais Džonsons izteicies, ka, neraugoties uz drafta otrā numura Lonzo Bola vājo metienu precizitāti, šosezon nolemts nemēģināt mainīt spēlētāja interesanto metiena tehniku.

"Viņš šādā veidā metis visu dzīvi. Mēs vēlējāmies ļaut viņam spēlēt savu spēli. Ļaut mest tādā veidā, kādā viņš vienmēr metis ar cerību, ka metieni būs precīzi. Tāpēc šobrīd nejauksimies šajā lietā," skaidroja Džonsons. "Ļausim viņam mest pa savam un spēlēt savu spēli. Ja situācija nebūs uzlabojusies, pēc sezonas apsēdīsimies uz izrunāsim, vai varbūt nav vērts pamēģināt citādāk, lai uzlabotu metiena tehniku."

Bols koledžas karjerā grozam uzbruka labi - aizsargs realizēja 73,2% divpunktnieku un 41,2% trīspunktnieku. NBA debijas sezonā pagaidām spēlētājs grozam uzbrucis ļoti vāji - trāpīti vien 31,3% metienu no spēles. No tālās distances Lonzo grozam uzbrucis tikai ar 25% precizitāti.

Lonzo ir interesanta un neierasta metiena tehnika - izceļot bumbu pirms bumbas izmešanas, Bols to izteikti novirza uz kreiso pusi. Līdz ar to arī uzbrukumā pret labu viens pret vienu aizsargu Lonzo arsenāls samazinās, jo ārkārtīgi grūti ir veikt pustālo metienu pēc dribla uz labo pusi, jo bumba tiek novirzīta tuvāk aizsardzības spēlētājam.

"Varam izanalizēt viņa tehniku, bet [šobrīd] nevēlamies to aiztikt. Viņš [iepriekš] ir pierādījis, ka var [ar tādu metienu] trāpīt. Vēlamies viņu iedrošināt turpināt mest pa grozu," sacīja Maģiskais.

"Lakers" šobrīd ar sešām uzvarām un astoņiem zaudējumiem ieņem 11. pozīciju Rietumu konferences tabulā.

ESPN izpētes video par Bola metiena tehniku

  +1 [+] [-]

, 2017-11-14 17:33, pirms 6 gadiem
Var jau būt, ka Bolam tas metiens beidzot aiziet, jo koledžā viņš meta ar ļoti augstu %, taču ticība nav. Tajā pat laikā ir NBA spēlētāji, kuriem tehnika varbūt nav gluži standarta, bet iemest var diezgan labi. Kaut vai tas pats Marejs no Denveras - metiens brīžiem arī izskatās kā no krūtīm izgrūzts. Nemaz jau nerunājot par Meriona leģendāro metienu, tiesa, nekāds labais šūteris viņš nekad nav bijis.

     [+] [-]

, 2017-11-14 18:03, pirms 6 gadiem
Biedrinam arī speciālisti strādāja, lai uzlabotu soda metienu tehniku un, kas no tā visa sanāca? nekas, vēl vairāk tikai sačakarēja. Lai tik met savu īpatnējo metienu.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-14 18:41, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Var jau būt, ka Bolam tas metiens beidzot aiziet, jo koledžā viņš meta ar ļoti augstu %, taču ticība nav. Tajā pat laikā ir NBA spēlētāji, kuriem tehnika varbūt nav gluži standarta, bet iemest var diezgan labi. Kaut vai tas pats Marejs no Denveras - metiens brīžiem arī izskatās kā no krūtīm izgrūzts. Nemaz jau nerunājot par Meriona leģendāro metienu, tiesa, nekāds labais šūteris viņš nekad nav bijis.
Un kā ar Kevinu Martinu?

Karjerā 38%. Vienā sezonā pat 42% 3pt

  +1 [+] [-]

, 2017-11-14 21:04, pirms 6 gadiem
Pats Džonsons ir ar dīvainu tehniku metis un viens no visu laiku labākajiem snaiperiem Lerijs Bērds vispār met pāri galvai.
Ja visu mūžu esi tā metis, tan neko labāku nepanāksi. Drīzāk mainīt viņam pozīciju uz SG, kurš kā KKorvers atbrīvojas un met brīvu metienu. Bols var aizmirst par garāmgājienu un tad metienu.