Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bruklinas "Nets" rekorddarījums: Taivānas uzņēmējs izpirks Prohorova daļu par 1.3 miljardiem

Rolands Eliņš

Bruklinas "Nets" rekorddarījums: Taivānas uzņēmējs izpirks Prohorova daļu par 1.3 miljardiem
Džozefs Cajs. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Bruklinas „Nets”, ko pārstāv arī Rodions Kurucs, drīzumā pilnībā nonāks Taivānas uzņēmēja Džozefa Caja rokās. Viņam jau pieder 49% kluba daļu, kas tika iegādātas par vienu miljardu dolāru, bet viņš vienojies arī par pārējā 51% atpirkšanu no krievu miljardiera Mihaila Prohorova par kopējo summu 1.3 miljardiem dolāru. Tā būs lielākā summa, kas samaksāta par sporta klubu.

Džozefs Cajs sāka „Nets” pārņemšanas procesu pirms pusotra gada, kad iegādājās 49% kluba daļu, un šajā darījumā noslēgtais līgums paredzēja, ka Cajam ir iespēja atpirkt pārējo daļu 2021. gadā. Taču viņš un kluba līdzšinējais īpašnieks Mihails Prohorovs nolēmuši šo procesu paātrināt, darījumu pabeidzot divus gadus ātrāk.

Ņujorkas mediji vēsta, ka vienošanās jau panākta un drīzumā gaidāms oficiāls paziņojums par to, ka 2.3 miljardus dolāru vērtajam darījumam pielikts punkts. Līdz ar to „Nets” kļūs par dārgāko sporta klubu pasaulē - iepriekš šis tituls piederēja NFL klubam Karolīnas „Panthers” un NBA klubam Hjūstonas „Rockets”, kuri iepriekšējos gados mainīja īpašniekus par 2.2 miljardiem. Ir gan vairāki klubi, kuru vērtība tirgū tiek lēsta vēl augstāka.

Jāatgādina, ka krievu uzņēmējs Prohorovs pirms deviņiem gadiem „Nets” iegādājās par 223 miljoniem dolāru, kā arī nomaksāja kluba parādus 160 miljonu dolāru apmērā. Šajā desmitgadē viņš nebija vilcinājies ieguldīt arēnas būvniecībā, „Nets” treniņbāzē un bagātīgos spēlētāju līgumos, taču darījums ar Caju tāpat paredz viņam milzīgu peļņu.

Cajs ir 55 gadus taivāniešu uzņēmējs, kuram ir Kanādas pilsonība. Viņš ir viens no e-tirdzniecības uzņēmuma „Alibaba Group” izveidotājiem, un ”Forbes” viņa bagātību lēš vairāk nekā deviņu miljardu dolāru apmērā.

„Nets” desmitgade Prohorova vadībā neizdevās īpaši spoža, neskatoties uz lielajiem ieguldītajiem finanšu līdzekļiem, kas, neveiksmīgi iztērēti lielos spēlētāju līgumos, radīja problēmas vairāku gadu garumā, kad komanda bija līgas pastarīte. Aizvadītajā sezonā komandai ģenerālmenedžera Šona Marksa vadībā izdevās liels lēciens uz priekšu, ar Rodiona Kuruca palīdzību atgriežoties izslēgšanas spēlēs, bet šovasar „Nets” parūpējās par NBA superzvaigžņu Kevina Durenta un Kairija Ērvinga nolīgšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/nba/news/...

  +7 [+] [-]

, 2019-08-14 10:26, pirms 5 gadiem
rekordarījums? ar vienu D?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 10:47, pirms 5 gadiem
Miša priecīgs, normāli uzvārījies. Ja godīgi Nets gaida spoža nākotne, lai arī NYK ir mēsli, tomēr turās uz 50 gadu veciem nopelniem. Netiem būs grūti izkonkurēt NYK, bet nekas nav neiespējams, galvenais lai Kurucam tiek kāda kūkas gabaliņš

  +2 [+] [-]

, 2019-08-14 11:41, pirms 5 gadiem
Ja viss būs kārtībā ar komandas iekšējo ķīmiju, tad netiņi jau šosezon var atvēzēties uz visaugstākajiem plauktiņiem (minimums - pusfināls). Kairijs plus Durants, zem groziem - Deandrē, tas ir viens no labākajiem iespējamiem trio. Un pa brīžam paspīdēt (ne klavieres stapīt) varēs Levērs, Hariss, Prinss, Allens... Jācer, ka arī Rodionam iedos vismaz klavieri pastaipīt (pašreiz sastāvā 18 džeki(..

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 13:52, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: rekordarījums? ar vienu D?
Neaizmirsīsim arī:"Cajs ir 55 gadus taivāniešu uzņēmējs, kuram ir Kanādas pilsonība."

SC līmenis neliek vlties!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-14 14:13, pirms 5 gadiem
Toties kāds skaistulis ir šis teikums, īsta sacerējuma gramatikas rota! Nu, jāpaslavē jau arī!

„Nets” desmitgade Prohorova vadībā neizdevās īpaši spoža, neskatoties uz lielajiem ieguldītajiem finanšu līdzekļiem, kas, neveiksmīgi iztērēti lielos spēlētāju līgumos, radīja problēmas vairāku gadu garumā, kad komanda bija līgas pastarīte.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-14 15:32, pirms 5 gadiem
Eliņam svarīgāk kropļot zviedru uzvārdus nekā sagatavot kvalitatīvu rakstu bez kļūdām. Pzd
Konkrēts amatieris

     [+] [-]

, 2019-08-14 15:39, pirms 5 gadiem
Beidzot vares par BN fanot bez liekas austrumkaiminjieciskas nokraasas! Lieliski, lai raksta klubs vesturi un ar KD sastaavaa uz konferences finalu.

     [+] [-]

, 2019-08-14 16:06, pirms 5 gadiem
vf rakstīja: Beidzot vares par BN fanot bez liekas austrumkaiminjieciskas nokraasas! Lieliski, lai raksta klubs vesturi un ar KD sastaavaa uz konferences finalu.
Tiešām par komandu spried pēc īpašnieka? Ko vairāk par Balmeru, Prohorovu, Dolanu un Kjūbanu zini?

Bez wiki pateiksi, kam pieder DET komanda? Vai teiksim MEM? Vai TOR?

Un par konferences finālu.... es domāju, ka ne MIL, ne PHI tam īsti nepiekritīs.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-14 17:55, pirms 5 gadiem
Nezinu, ko šogad spēs MIL un PHI, zinu tikai to, ka neviens visā līgā nav spējīgs apturēt Durantu. Un reizēm Īrvingu arī nē, jo tieši viņš nevis Lebrons 2014. gada finālsērijā bija galvenais panākuma atslēdznieks.

     [+] [-]

, 2019-08-14 18:59, pirms 5 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Nezinu, ko šogad spēs MIL un PHI, zinu tikai to, ka neviens visā līgā nav spējīgs apturēt Durantu. Un reizēm Īrvingu arī nē, jo tieši viņš nevis Lebrons 2014. gada finālsērijā bija galvenais panākuma atslēdznieks.
Jap, Džekam vidēji tuvu TD + 2,5 stīli + 2,5 bloki, bet labākais izrādās ir džeks, kur tikai meta punktus. Tev pilns pulveris?

Atslēdznieks gan laikam esi tikai tu.

     [+] [-]

, 2019-08-14 19:53, pirms 5 gadiem
Lamāties tagad prot arī bērnudārza bēbji. Par Durantu, šķiet, neviens te nešaubās. Savukārt 2016. gadā (pardon, iepriekš kļūdījos) izšķirošos punktus spēles beigās sameta tieši Kairijs. Un viņš izvilka uzvaru pret GSV un tieši beigās. Statistikai nav tik lielas nozīmes, galvenais ir tieši spēle un izšķirošos brīžos. Džordānam (ja paspēji ieraudzīt, par ko maķenīt šaubos) arī lielākoties stati nebija tie labākie. Visu laiku labākais spēlētājs viņš ir vairāku aspektu dēļ. Viens no tiem - izcili nospēlēt tieši izšķirošajos brīžos. Tātad spēles beigās.
Terminu "atslēdznieks" lietoju tāpēc, ka jaunie jau nemāk rakstīt, tikai gvelž štampus (uzvaras vai panākuma kalējs). Kāpēc ne metinātājs vai santehniķis?

     [+] [-]

, 2019-08-14 20:08, pirms 5 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Lamāties tagad prot arī bērnudārza bēbji. Par Durantu, šķiet, neviens te nešaubās. Savukārt 2016. gadā (pardon, iepriekš kļūdījos) izšķirošos punktus spēles beigās sameta tieši Kairijs. Un viņš izvilka uzvaru pret GSV un tieši beigās. Statistikai nav tik lielas nozīmes, galvenais ir tieši spēle un izšķirošos brīžos. Džordānam (ja paspēji ieraudzīt, par ko maķenīt šaubos) arī lielākoties stati nebija tie labākie. Visu laiku labākais spēlētājs viņš ir vairāku aspektu dēļ. Viens no tiem - izcili nospēlēt tieši izšķirošajos brīžos. Tātad spēles beigās.
Terminu "atslēdznieks" lietoju tāpēc, ka jaunie jau nemāk rakstīt, tikai gvelž štampus (uzvaras vai panākuma kalējs). Kāpēc ne metinātājs vai santehniķis?
Kurš te lamājās?

Nu nez varbūt tu arī domā, ka Alens atnesa MIA čempi, jo iemeta vienu svarīgu metienu? Vai mož Bošs, kas izcīnīja svarīgu rebu? Tas ir tieši no tās pašas sērijas. Nebūtu Lebrons, tādam metienam vai rebam nebūtu nozīme.

Džordanam nebija stati? Parādi man kaut vienu sēriju, kur viņš nebija komandas vienīgais vilcējspēks gan uz papīra, gan svarīgos mirkļos.

Runājot par Durantu. Tu te paprasi daudziem, ko domā par KP pēc traumas. Te ir 50/50. Viena daļa norok, ka redz AB Nr.2, otri saka, ka būs viss ok. (es pie otrajiem piederu). Par KD jau tieši tas pats stāsts... what if. What if viņš atgriežas kā Bugijs? To neviens nezin. Un neviens arī nenoliedz(vismaz ne es), ka KD atgriezīsies kā KD.

     [+] [-]

, 2019-08-14 20:10, pirms 5 gadiem
Durants šosezon visticamāk nespēlēs.

Kairijs finālā bija teicams robins, lbj betmenam, lai gan drīzāk d.wade bija robins heatles laikos, ja tā, tad kairijs- alfrēds lbj betmenam

Savukārt eksperi viņpus okeānam piesardzīgi vērtē nets play off izredzes šosezon, vienu šūteri nomainījis cits un ap to 6-8 vietu vien malsies.

     [+] [-]

, 2019-08-14 20:14, pirms 5 gadiem
Un diandrē.. tur vilciens aizgājis, tas vairs nav tas pats gaisa grāpslis, kas bija clippers laikos un līkne ies tikai uz leju, bet Dievs ar to, tur ir afro allens, pirmajos mēnešos DJ varēs zinības iedot, vēlāk, ja ne trade, tad izpirks laika gaitā viņa līgumu.

     [+] [-]

, 2019-08-14 20:44, pirms 5 gadiem
Nu jā, es jau vairāk pa gaisu grābstos. KD trauma izšķirs visu.
Man Kairijs simpatizē ar to, ka pat pēc čempja gredzena pieprasīja maiņu prom, negribēja spēlēt ar Džeimsu kopā. Protams, ka Lebrons ir izcils spēlētājs, sirmai bārdai parādoties, pat sācis redzēt laukumā arī partnerus. Tomēr man viņš ir kaut kāds nereāls tēls, nevis basketbolists. Tāds gaļas muskuļu vīkšķis, kas var bez piepūles izskriet cauri sienai, komiksu varonis Godzilla. Man simpatizē tādi basketbolisti, kas spēlē gudri. Maikls Džordāns, Džeisons Kids (ceturtais visu laiku labākais triple dablos), Dražens Petrovičs, Dežans Bodiroga un, protams, Sabonis.
P.S. Petrovičs un Sabonis ir manējā gada (tāpat kā Migliņš un K.Muižnieks).

     [+] [-]

, 2019-08-14 21:47, pirms 5 gadiem
Godīgi sakot tas pats Lonzo Bols spēlē ļoti līdzīgu basketu J.Kidd, redzēs kā karjera iegrozīsies gadu gaitā. Mid 2000's Kids sāka lādēt truļus, pirms tam ļoti reti vispār izmeta kādu, kur nu vēl trāpīt.

Austrumi nepārliecina. Phi un Mil favorīti, tikai neticu viņiem. Treneri neko nekad nav izcīnījuši NBA laukumos kā galvenie, arī sastāvs tāds.. regulārās sezonas līderi. Drīzāk liktu uz Bostonu, trenerim labākās sezonas, kad komanda tiek vērtēti kā nosacītie "underdogs".

Runājot par gudru basketu, tālu nav jāskatās. Rietumos Maiks Konlijs ar Jazz, manuprāt, tieši play off ir liekami augstāk par Rockets un tiem pašiem Nuggets, kuriem gan sastāvs oi oi oi. Jokičs arī spēlē gudru basketu.. savukārt Konlijs jau gadiem bijis šāda stila spēlētājs, nebrīnīšos, ja ap all stars laiku tas pats Gazols neuztaisīs reunion ar Konliju. Arī gudrs špīleris, tā ka nav gluži jāskatās tikai uz 90iem, arī mūsdienās ir daži labi eksponāži

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 22:28, pirms 5 gadiem
Pagājušo sezonu kaut kā īpaši neskatījos, šo būs gan laikam jāpalūr, kaut vai KP dēļ. Sakarā ar tām trakajām maiņām starpsezonā vispār neko paredzēt nav iespējams, var zīlēt tikai teorētiski. Nu būs gandrīz kā NHL - pirms sezonas pat septiņi Austrumu gudrie nav spējīgi pateikt, kas dabūs Stenliju. NBA strauji tuvojas tas pats stāvoklis, tiesa gan, daži pastarīši allaž ir nojaušami.

     [+] [-]

, 2019-08-16 09:38, pirms 5 gadiem
vf rakstīja: Beidzot vares par BN fanot bez liekas austrumkaiminjieciskas nokraasas! Lieliski, lai raksta klubs vesturi un ar KD sastaavaa uz konferences finalu.
Jefins!