Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dankans beidzot komentē aiziešanu: "Visvairāk atcerēšos cilvēkus"

Andrejs Siliņš

Dankans beidzot komentē aiziešanu: "Visvairāk atcerēšos cilvēkus"
Tims Dankans
Foto: AFP/Scanpix

Pēc izcilās 19 gadus ilgušās karjeras noslēguma viens no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) leģendām Tims Dankans beidzot komentējis savu aiziešanu no profesionālā sporta, uzrakstot atklāto vēstuli, kas publicēta Sanantonio "Spurs" mājaslapā.

Fakts par Dankana karjeras beigšanu izskanēja pirmdien, taču pats spēlētājs līdz pat ceturtdienai nebija pieejams komentāru sniegšanai. Vakar to darīja ilggadējais "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, bet šonakt pēc Latvijas laika Dankans publicēja īsu atklāto vēstuli. Piedāvājam iepazīties ar tās saturu latviešu valodā.

"Ja man pirms 19 gadiem lūgtu uzrakstīt scenāriju savai karjerai, nav nekādu iespēju, ka es būtu varējis iztēloties šādu ceļojumu. Stāvu šī ceļa galā un bijībā atskatos uz to, ko esmu pieredzējis," raksta Dankans. "Uzvaras un zaudējumus atcerēsies, taču es pats visvairāk atcerēšos cilvēkus."

"Līdzjutējus arēnās un ārpus tām, kluba darbiniekus un trenerus, kas mani spieda iet uz priekšu un saturēja kopā, komandas biedrus (un pat pretiniekus), kas mūžam paliks draugi, dalīšanos savos pārdzīvojumos ar ģimeni un tuvajiem draugiem un, pats galvenais, ainas ar to, kā pieaug mani bērni, kuri skatās Tēti strādājam. Šīs ir tās atmiņas, ko glabāšu visvairāk."

"Paldies Sanantonio pilsētai par mīlestību un atbalstu šo gadu laikā. Paldies līdzjutējiem visapkārt pasaulē."

Sanantonio kluba mājaslapā izveidota atsevišķa sadaļa šai tēmai, kurā apkopoti dažādi ar Dankanu saistīti materiāli, tostarp NBA cilvēku komentāri par Tima izcilo karjeru.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-14 15:00, pirms 8 gadiem
Episki. Īsi un konkrēti un sirsnīgi. TD...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-14 15:30, pirms 8 gadiem
Respect!

Un to, ka konkurenti palīdzēja, arī ir kas jauns, parasti visi saka, ka visu pats sasniedza.
Vislabākās cīņas bija spēlēs pret Lebronu, jo vispirms SAN sadeva vēl jaunēklim, pēc tam tieši Lebrons izvilka MIA, pie tam, bloki pret TD bija episki, un arī TD bloki pret Lebronu un Wade bija monstrozi, un šie bloki ir abu spēlētāju labāko momentu top 10. UN pēc 7 spēles gan TD, gan GP pateicās Lebronam par spēli, tomēr nākošā gadā TD un SAN nolika Lebronu uz dēļiem. Prasījās jau vēl kāds fināls, jo GSW pēc maniem ieskatiem ir švakāka komanda nekā SAN, bet tagad gredzenus varētu sākt kolekcionēt kā treneris. Vienīgi ir jāpamācās tikt galā ar snobu kaudzi, jo ne visi ir paklausīgi.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-14 15:57, pirms 8 gadiem
Es gan diezgan droši varu teikt, ka pašas labākās cīņas bija ar Detroitu, bet gan jau tas ir gana subjektīvi.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 15:59, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Es gan diezgan droši varu teikt, ka pašas labākās cīņas bija ar Detroitu, bet gan jau tas ir gana subjektīvi.
Ar Lakers un Mavs arī bija trakas spēles tieši PO! Subjektīvi, tas ir jā.
Tomēr Tims ir kārtīgs vecis vienā klubā visu karjeru, nav staigulis pēc gredzeniem un nečīkst par komandas biedriem.

     [+] [-]

, 2016-07-15 08:15, pirms 8 gadiem
Vēstuli nevarēja kvalitatīvāk nofočēt pie mūsdienu tehnoloģijām?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-15 09:35, pirms 8 gadiem
Fenomenāls spēlētājs - kā drafta 1.nr. ienāca līgas tā brīža švakākajā komandā, taču kopā ar Popu un pārējiem komandas biedriem, kuri gan laika gaitā pilnībā nomainījās, izveidoja vieno no izcilākajām frančīzēm līgā. Ne viņš pēc gredzeniem gāja, ne viņš ar kādām superzvaigznēm vienojās, ne kādu vilināja pie sevis. Komandas biedru un treneru kritizēšana Timam vispār bija TABU. Tas, kā viņš spēlēja, kādu cieņu izrādīja pretiniekam... Visas izcilās superzvaigznes ir ar lielākiem vai mazākiem "tarakāniem". MJ, Kobe, Lebrons, Šaks - katram bija/ir savas sliktās īpašības, pārlieku milzīgais EGO, tieksme uz plātīšanos, zīmēšanos vai vienkārši pretīgs raksturs. Bet Dankans... LEĢENDA, kuras priekšā var noņemt cepuri un paklanīties kaut 10 reizes dienā - vienalga nebūs izteikts tas, kāda cieņa man ir pret šo spēlētāju!
P.S. Kas interesanti - ļoti labi atceros kā Šaks, Kobe, Tims uc. 90to sākumā ienāca šajā līgā, jo jau tajā laikā aktīvi sekoju līdzi NBA... nja, atkal viena izcilnieku paaudze ir nomainījusies...

  -1 [+] [-]

, 2016-07-15 10:47, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Fenomenāls spēlētājs - kā drafta 1.nr. ienāca līgas tā brīža švakākajā komandā, taču kopā ar Popu un pārējiem komandas biedriem.....
Nu tu gan pekstiņus stāsti. Spurs nebija švakākā komanda. Admiral dabūja traumu un tad Pops nolaida podā 96/97 sezonu, bet tāpat nebija švakākie...Grizzlies un Celtics bija vēl sliktāks %, un Nuggets par 1 uzvaru un 76ers bija tikai par 2 uzvarām vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-16 01:17, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Ar Lakers un Mavs arī bija trakas spēles tieši PO! Subjektīvi, tas ir jā.
Tomēr Tims ir kārtīgs vecis vienā klubā visu karjeru, nav staigulis pēc gredzeniem un nečīkst par komandas biedriem.
Piekrītu, nav kā staigulis Igijs, kurš pameta 76ers, lai pacīnītos par titulu Kalifornijā...